İntihar girişimleri son günlerin popüler haberlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Toplumun geneliyle mukayese edemesek de insanların birtakım sıkıntılardan çıkış yolu aramak için böyle bir girişime kalkıştığını söyleyebiliriz.

Ancak son birkaç gündür bu sayının arttığını görüyoruz. Peki, nedenleri ne olabilir? İnsanlar çıkış yolunu kendilerine zarar vermek olarak görür?

Ekonomik sıkıntılar, işsizlik, ailesel sorunlar gibi pek çok sebep sayabiliriz. Yine de konuyla alakalı bir çalışma yapılması kaçınılmaz hale geldi.

Bu konuda Sakarya Üniversitesi bir inisiyatif kullanarak konunun üzerine eğilebilir. Sosyolojik ve psikolojik boyutlarıyla konuyu ele alabilir.

Yeni çözüm önerileri geliştirebilir. Çarpıcı örneklerle intiharın çözüm yolu olmadığını topluma açıklayabilir.

Allah göstermesin her geçen gün bu sayı artacağa benziyor.

*        *        *        *        *        *        *        *        *        *        *        *        *

Şampiyonluk yolunda belirleyici etken

Son 5 hafta. Sakaryaspor’un 1. Lig’e yükselmek için mücadele ettiği ligde bitime 5 hafta kaldı ve hiçbir şey henüz belli değil.

Zirvenin 3 puan gerisinde olan Sakaryaspor için her maç final havasında geçecek. Bu gruptan şampiyon olarak çıkmak müthiş olur.

Rakip takımlarında birbirleriyle oynayacağı maçlar var. Eğer biz yolumuza kayıpsız devam edersek şampiyonluğun en büyük adayı oluruz.

Kritik haftalarda çok dikkat edilmeli. Taraftarların dikkat etmesi gerektiği kadar oyuncuların da gereksiz yere kart görmeleri bizi zor duruma sokabilir.

Örneğin; Beykan’ın Konya Selçukspor mücadelesinde gördüğü kırmızı kart takımını en fazla ihtiyaç duyduğu zamanlarda yalnız bırakmasına sebep oldu.

Ercüment zaman geçirmekten dolayı aldığı sarı kart ile Fethiye maçında oynayamayacak.

Eksiklikler elbette takımların olmazsa olmazıdır. Ancak kritik haftalara girilmişken ucuz kartlar Sakaryaspor’a bir şey kazandırmaz.

Daha fazla dikkat Sakaryaspor’un şampiyonluk yolundaki önemli belirleyicilerinden olacaktır.