Kayseri Milletvekili Çetin Arık… Çorum Milletvekili Tufan Köse… Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer… Aydın Milletvekilli Hüseyin Yıldız… Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın… Ankara Milletvekili Nihat Yeşil… Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca… Bursa Milletvekili Erkan Aydın… Burdur Milletvekili Mehmet Göker… Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu… İzmir Milletvekili Tacettin Bayır… Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet… Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal… Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş… Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer…

                                                     **  

Hepsi Cumhuriyet Halk Parti Milletvekili… Ve hepsi, grup kurup, seçimlere katılabilmesi için CHP’den istifa edip İyi Parti’ye geçti. İyi Parti Milletvekili oldu. Türkiye’de demokrasinin işlemesi için, atılan bu adım belki de tarihte ilk ve tek. Çok yaşlı değilim ama ben hatırlamıyorum. Önceki gün bu adımların atıldığı saatlerde birçok tecrübeli siyasetçi dostumu arayıp sordum. Hemen hemen hiç biri böylesine daha önce şahit olmamış.

                                                    **

Dönelim önceki akşamki, Türkiye’nin demokrasi tavrını kurtaran hareketin başlangıcına! İyi Parti’ye seçime katılma kapısını kapatan AKP’ye karşı, CHP’nin ve İyi Parti’nin ortak hareketine… Daha doğrusu, CHP’nin adam gibi attığı alkışlanacak adımlarına… 24 Haziran seçimlerine İyi Parti’nin de girmesi için bu partinin en kötü ihtimalle grup kurması gerekiyor. 5 milletvekili olan İyi Parti’nin grup kurabilmesi için 15 milletvekiline daha ihtiyacı var.

                                                    **

Bu amaç doğrultusunda CHP ve İyi Parti heyetleri İyi Parti Genel Merkezi'nde önceki akşam saatlerinde bir araya geldi. İyi Parti'nin seçimlere katılabilmesi için 15 CHP Milletvekili istifa edip İyi Parti'ye geçmesi gerekiyor. Hemen hemen yarım saatlik bir zaman dilimi içinde bu gerçekleşiyor ve yukarıda isimlerini ve milletvekili oldukları kentleri saydığım CHP Milletvekilleri partilerinden istifa edip Yeni Parti’ye geçiyorlar. Böylece Yeni Parti o anda grup kurmuş oluyor.

                                                   **

Milletvekillerinin istifasına ilişkin TBMM'de o saatlerde basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ‘..Demokrasinin kazanması için bu adımı atıyoruz. 15 milletvekilimiz CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye katıldılar. Demokrasimiz için İYİ Parti'ye katılma kararı aldılar. Arkadaşlarımız demokrasi gaspına zırh olmuşlardır..’ derken..

                                                  **

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ise CHP’nin ‘milletvekili istifası’ kararını yine o dakikalarda şöyle değerlendiriyordu, ‘15 arkadaşımız bir parti göreviyle CHP'den istifa edip İyi Parti'ye geçmişlerdir. Bu, tarihi bir sorumluluk tarihi bir görevdir. Tarih onları partilerinden ayrılan değil partisinin verdiği görev nedeniyle demokrasiyi kurtaran kahramanlar olarak yazacaktır. Bu, zor bir görevdir. Bu attığımız adım demokrasinin önüne kurulan tuzağı temizleme adımıdır..’

                                                 **

İyi Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray ise, CHP’li vekillerin istifalarının ardından Yüksek Seçim Kurulu’na bir dilekçe dana sunarak, ‘TBMM’de grup kurma koşulunu’ İyi Parti’nin sağladığının altını çiziyor. Ve böylece züccaciye dükkanına giren fillerin mağlubiyetini ilan ediyordu (!) Daha bunun 24 Haziran ayağı var! Bugün 23 Nisan! Finale tam 2 ay 1 kaldı!