Siyasette, her seçim sonrası kazananlar da, kaybedenler de şişinmenin, bahanelerin muhteşem kitaplarını yazarlar. Bu kez farklı katılımlar gördük.

Ulusak Görsel ve Yazılı medyada; tarafsızlık tarihi yazdıklarını söyleyenler çoktu. Aslında taraf olanları sağırlar duyuyor, körler de duyuyordu.

Seçim sonrası Medyada farklı, ama anlaşılır bir başka telaş oluştu. Kendileri doğruları söylemiş, yazmış. Siyaset, Onları sallamadığı için başarısız olmuştu.

**

Ulusal Görsel ve Yazılı Medya’da çok iyi bilinen, görülen bir şey vardır.

Ulusal Medya’nın Kristal Kulesi’nde yer alan duayenler, yılda 10-15 trilyon kazanan Türk futbolcuları ve teknik adamları gibi, ülke gerçeklerinin çok çok üzerinde büyük servetler kazanırlar.

Kimisi, O Kristal Kuledeki Hayatlarının kitabını da yazarlar. Aslında, erdemli her birey O dünyayı okuduğunda şok yaşar! Onlar, Devlet Başkanları’na kadar ulaşma Gücü’nü, Gelir Servetleri’ni kaybetmemek için neler yapmazlar ki?

**

Son 2-3 günden gündemin manşetine, “ CHP’de Genel Başkan kim olur? Artık Kılıçdaroğlu devri bitti, yeter! Muharrem İnce, Tayyip Beyi neden kutladı? Seçim gecesi hiç ortaya çıkmadı, ( Adam Kazandı ) lafı)!” zırvaları taşındı.

Sakarya’da, Metin Çavdar’ın ithamlarını da özenle okudum. Şaşırmadım; ama içeride Parti Disiplin Kurulu iki tarafı da dinlemeli. Hiç yansız, % 1000 Adil kararları içeride Parti Disiplin Kurulu vermeli. Ama, çok çabuk…

Bakın; CHP’nin 7 Milletvekili Adayı fena değildi. Bunu hafta başı açarım. Ama; Kemal Kılıçdaroğlu öncesinde Sakarya ve ilçelerinde CHP’nin tek bir mülkü var mıydı? Muharrem İnce ile kazanılan Halk Desteği-Kucaklanması var mıydı?

İyi oy alan Sakarya CHP, iç hesapları realistçe çözüp, Yerel Seçime odaklansın!

TZOB VE APEK’TEN;

SAKARYALI GERÇEKÇİ TEMSİL İSTEMELİ !

Sakarya Köy ve Köylüsü, toprakla ve hayvancılıkla uğraşan çilekeş insanlar eğer doğru ve direkt destekleri zamanında alabilseler Türkiye kazanacaktır.

“ Siyaset Üretici değil, bal gibi de Tüketicidir! Siyaset, ülke servetleri tüketip, bitmez tükenmez laf üretir!”

TZOB, APEK gibi, Köy ve Köylünün en güçlü temsilcileri, siyasi hiçbir anlayışın izinde olmamalı. Siyaset, Köy ve Köylü kapısına mecburcu olmalı : -)

Ama; Köy ve Köylü, ilkin kendi güçleri olan TZOB, APEK gibi oluşumlarının gücünü ve servetlerini kullananları da çok çok iyi denetlemeli : -)

**

APEK ve TZOB son günlerde Sakarya gündemine çok önemli sunumlar yaptı. Bu konuların hiç birisi kulak arkası edilmemeli; ama, bence ediliyor.

APEK’in; tohum, gübre, ilaç, yakıt, Araştırma, depolama ve üyelerine destek hedefleri güzel, vaatler de güzel. İzleyin, uygulamada nasıl olacak?

Çünkü; Arifiye, Erenler, Yazlık ve tüm Sakarya’daki Devlet Tarım Mülkleri siyaseten elimizden çıkarılırken kapanın elinde kaldı; Çiftçi Oluşumları sustu?

**

Köy ve Köylü bilsin; T.C. Devleti:

Otobüs ve Adaray Terminalleri yapılan Arifiye Tohum Araştırmanın arazi ve tesislerini; Sebze Hali inşa edilen Kirazca Fidanlığı’nı Köy ve Köylü için yaptı:

İmara açılıp, satılan, yok edilen Meralar; Yazlık Pancar ARGE arazileri, eşsiz Karasu Harası-TİGEM; Zirai Donatım tesis ve arazileri, hepsi Köy-Köylü içindi.

AK Parti Hükümeti acaba şimdi mı uyandı? TV Kamu Spotlarında doğal hayvan gübresi teşvik ediliyor : -) Yerli Gıda Üretimi ve Köy-Köylü Teşvik ediliyor.

Meraları, Köylüyü zamanında iyi savunamadık, koruyamadık; hadi hayırlısı !

TÜRK İŞ İL TEMSİLCİSİ CEMAL YAMAN;

İKTİDARLARI UYARMIŞ, AMAAA…

Türk İş Sakarya Temsilcisi ve Demiryol İş Sakarya Başkanı Cemal Yaman’ın, seçimden sonra da olsa, “ : -) “, kadroya geçirilmiş gibi olan Taşeron Çalışanları için yaptığı kimi ağır açıklamaları temkinle okudum.

Yaman’ın açıklamaları, her şeye karşın, önemli bir çıkıştır. Siyasi Muhalefeti O sorunu çok yakından ve özenle izlerken görmek isterim!

İktidar, Taşeronları kadroya geçirmiş görünüyormuş. Ama, 2020 yılına dek Sendikalı olmaları yasak gibi. ÜCRET; SÖZLEŞME; ENFLASYON FARKI YOK!

Yani; çok özür dilerim, Taşeron işçiler sanki ayağında prangaya bağlanmış? KİT’lerde, hastanelerde kadrosuz binlerce taşeron çalışanı da Allah’a emanet.

Seçim asla bitmez Siyasi Muhalefet! Hadi, buyurun işte size çözülecek sorun!

**

Demiryol İş Sakarya Başkanı Cemal Yaman’ın bu çıkışı için, neden, “ her şeye karşın!” olumsuzluğumu koydum? Yaman, benim hiç karşılıksız en büyük Sakarya Derdimi bilir. Adapazarı-Haydarpaşa Ekspresi ve Ondan da önce; Sakarya Büyükşehir Raylı Sistemi derdimdir.

Demiryollarından ve Demiryolu çalışanlarından hayat bulanlar, elbette O konularda benden daha samimiyetli, gerçekçi ve cesur olacaklar.

Tren de, Çağdaş Toplu Taşımacılığın olmazsa olmazı Raylı Sistem de; ülkenin ve Sakarya’nın olmazsa olmazıdır. Kolay, güvenli ve çok ucuzdur; yetmez;

ve işletme maliyeti az, karayollarını ve şehir ulaşımını rahatlatan en kesin Toplu Çözümdür…Siyasetin önceliği ise Taşımacıların oyunu almaktır.

Türk İş açıklamalarında öncelikli dert ne olmalı? Tren ve Raylı Sistemlerde çalışanların hemen tümü Türk İş Sendikası’na bağlıdır. Ne kadar çok Raylı Sistem ve Tren varsa; Türk İşin Sendikacılığı da O kadar güçlüdür…