Sakaryalılar ve özelde de AK Parti’ye oy veren Sakaryalılar, geleceği hangi siyasilerin bize daha doğru-iyi hazırladığını bugün görmek zorundalar.

Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri’nin Tank Palet Fabrikası, bir Kuveyt şirketine oldu bitti ile teslim ediliyor. Çalışanları da adam yerine koyulmuyor!

Tank Palet Fabrikası’nın ülke güvenliği için ne demek olduğunu çok az Sakaryalı benim kadar bilebilir? Ne de olsa Tank Teğmeni bir yedek subayım.

Bu not, beni değil, sadece yazımı güçlendirmek içindi.

Tank Palet Fabrikası ülkemizin can damarı güçlü bir savunma gücüdür. Tank Palet’in Kuveyt’li bir şirket eliyle cebe gitmesi asla içimize sinemez.

” Tank Palet’i alan BMC Sakaryaspor’a 5 milyon TL. ( 5 trilyon ) verecek.” gibi bir yaklaşımı da Milli Gaflet gibi görürüm.

Bugüne dek Tank Palet Fabrikası’nın T.C. Silahlı Kuvvetleri’nde kalması için mücadele veren tüm kişi ve kuruluşlara millet olarak minnet duymalıyız.

Hele de CHP’nin Adapazarı merkezinde tüm engellemelere karşın yaptığı çok görkemli Tank Palet Protestosu gerçekten unutulmamalı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin en üst düzey 18 milletvekili ve Grup Başkan Vekili Sakarya Milletvekili Engin Özkoç iz bırakacak bir görev yapmışlar.

TC Büyük Millet Meclisi’nin 19 güçlü temsilcisi sadece Tank Paleti de değil; “ Tüpraş, Şeker Fabrikaları, Telekom!” ve aşikare satılan Cumhuriyet’in kutsal tüm servetlerini de hatırlatmışlar.

CHP Sakarya Kadın Kolları’nın ve ülkemizin vatansever insanlarının Kaz Dağları’nda tuttukları, “ SU VE VİCDAN!” nöbetine gitmelerini de unutmam.

CHP Sakarya Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu nezdinde, Sakaryalı CHP’li kadınlara teşekkür ederiz. Orada satılan sadece Altın değil, memlekettir! CHP Kadın Kolları da Ülkenin-Sakarya’nın Sürekli ve Önemli Sorun Bekçileri.

E, kuşkusuz Sakarya’yı Yönetmek için seçilmiş AKP’li kardeşlerimize geleceğiz:

AK Partili Seçilmiş tek bir Siyasi, Tank Palet hakkında neden akla-mantığa sığar tek bir açıklama yapamaz?

Yerel Seçimler üzerinden tam 5 ay geçti gibi. Lafı edilebilecek tek bir Yerel İcraat var mı? Etbalık Katlı Kavşak? Hep ziyaret, hep şişinme-övünme var : -)

SBB Başkanı Ekrem Yüce lütfen, Çarşamba günkü Bizim Sakarya Gazetesi’ni şimdi benim gözümle okusun:

Birinci sayfada,” 1999’da kıyameti yaşayan Marmara’ya kötü haber!.. 7,5 büyüklüğünde 2,5 DAKİKA DEPREM.” başlıklı haber var.

Bu açıklamayı Prof. Dr. Cenk Yaltırak yapmış ve “ Bu depremin 2019 ile 2026 yılları arasında olacağını görüyoruz.” diye de vurgulamış.

Hemen sağında SBB Başkanı Ekrem Yüce haberi var; başlık,“ SASKİ’den fay hattına takip!” Ne işe yarayacakmış?

“ Hızlı ve güvenilir ölçüm yapabiliyor…İnternetten haberleşme sağlayabiliyor… Ön arazi çalışmalarımızda hızlı ve hassas konum bilgisi elde edilebiliyor!” muş?

AK Parti’ye oy veren Sakaryalılar şimdi ne düşünür acaba?

CHP, şimdi-bugün hepimizin içinde yaşadığı hayati somut dertlerimizi bizle paylaşıyor. AKP’li Seçtiklerimiz?

YÜCE, “ Fay hattına takip projesi!”’ni gitsin AKP’ye oy verenlere bir anlatsın?

“ Ben Projeciyim!” diyen Başkan Yüce, deprem yaşandıktan sonra,“ Fay Hattı Takip Sistemi!” ile Sakaryalılara çadır veya Deprem Kent kurulacak yerleri mi gösterecek?

17 Ağustos 1999 Yüzyılın Felaketi’ni hepimiz Sakarya’da yaşadık. Bir ay içinde tüm şehir Deprem Kentlere yerleşti. İki yıl sonra da YENİKENT’e gidildi.

Uyan Sakarya! Bir Prof. Dr.,” 2019 ile 2026 arasında 7,5 büyüklüğünde 2,5 dakika süren bir deprem yaşanacak!” diyor. Şimdi bize düşen ne?

1999 Yılında sığındığımız bir tek toplanma alanı bırakılmadı. Deprem Kenti kurulacak boş alanlar artık son m2’sine kadar taş ve rant mekanı.

O Sakarya bugün 1 milyondan fazla nüfusa sahip. Olası bir depreme her gün hazır olmamız gerekirken, gerçek böyleyken Yönetenler nelerle gündemde?

Evet, Büyükşehir’in Başkanı Ekrem Yüce ama, biz de biliyoruz ki O’nun da yaptırım gücü öyle göründüğü gibi çok büyük değil. Zaman geçiştiriliyor.

Ama, Deprem Sakarya için bir gerçek. Bizim bu çağda olası bir depreme, Japon kadar olamasa da, en gerçekçi projelerle hazır olmamız şart!

Bunları Sakarya’da herkes konuştu, herkes yazdı; ben uydurmuyorum! Atanmış ve Seçilmiş Yönetenlerden halkımıza açıklanan bir Davranış Projesi yok.

Allah korusun da, Deprem oldu; nerede toplanırız? Nereden, kimden hangi yardımları isteriz? Deprem Köyleri kurulacak yerler nerelerde belirlendi?

Böyle bir Deprem Rehberi kitapçık haftaya her evin kapsında olur mu? Siz de, ” Hızlı ve güvenilir ölçüm!” yapa durun. AK Partiye oy verenler size bunu sorsun