CHP Sakarya İl Örgütü ve Başkan Erdoğan Isır, MV adayları belli olmazdan önce, şehir gündeminde daha çok yer alırdı. Yerel basında her gün vardılar.

CHP’ye yapılan ziyaretlerin ardı arkası kesilmezdi. Hatta, ziyaretlerin sayısı günden güne dikkat çekecek kadar artıyordu.

Ya ben gündemi iyi izlemiyorum; Ya da, Sakarya CHP’de bir geriye çekilme var? Bunları bir kenara atıp, CHP Sakarya’ya kendi gözlemimi açıkça yazayım.

**

İnce, gündemi şaşırtıcı biçimde belirliyor. Cumhurbaşkanı olabilir. O rüzgar Millet İttifakı CHP, İYİ Parti, SP, DP’ye de 2-2,5 milletvekili getirebilir.

O halde; şu anda İttifak’ta tek bir amaç olmalı: Çağdaş Demokrasiyi, Yasama Yürütme Yargı Kuvvetler Ayrılığını 81 milyon insanın hayatına kazandırmak.

Bakın; Piyasalar-Ekonomi hayatı büyük, dayatma korkusu yaşatmayan bir nefese ihtiyaç duyuyor. Herkes, kendi siyasi partisi içinde, görüş ve istek söyleyecek, hesap da soracak!

**

CHP üyesi olmadığım için orada kuşkusuz söz hakkım da yok. Dışardan gazel okuma hakkımı yazıyorum.

CHP Genel Merkezi’nin Sakarya’ya, “ Milletvekili seçiminde Sakarya’da Liste Başı Engin Özkoç ve liste şu !” dayatması artık bir son olmalı.

Engin Özkoç, ben öyle görmesem de, parti genel merkezinde, TBMM’de, ülke siyasetinde önemli bir figür olabilir. Alın, bir İlin seçilebilir listesine koyun.

CHP, Sakarya’da 3 milletvekili çıkarabilme şansını yakalamak istiyorsa, başka çözüm yok. Ben bile, CHP’de gürül gürül YEREL OLAN bir aday tercih ederdim !

ENGİN ÖZKOÇ, SAKARYA GÜNDEMİNDE GÖRMEK ?

Tamam; uyuşturucu uyarısı çok önemli. Yıllardır suya sabuna dokunmamak?

Serdivan, Engin Özkoç Adapazarı Bld. Bşk. Yardımcısı iken: Serdivan Çark Sanayii ile Serdivan Bağlar Caddesi arasının dörtte üçü tarım arazisiydi!

Arabacıalanı da ahırları ile dev bir Mera… O Mera, 17 Ağustos 1999 Yüzyılın Depreminde tüm Sakarya’ya hayat veren bir Kamu Yönetim Merkezi oldu.

Hayati bir seçim var; Engin Özkoç yine MV. adayı! Serdivan’a gidip, CADDE54 önüne kursun miting kürsüsünü; Yazlık Köyü nerede, görene, bilene sorsun!

Deprem’de Sakaryalıları hayata tutunduran tüm Meralarımıza n’oldu, sorsun.

Hanlıköy’ün bereketli tarlalarını OSB yutarken de; Özkoç’u orada görmek, fikrini dinlemek isterdim.

Dileriz seçilir; CADDE54 Açılışında kurdele kesmek için eline makası da alır.

**

ÖZKOÇ, SAÜ Tıp Fakültesi nerede bilir mi? Kaç kez gitmiştir? Belki katkısı olur.

Tıp Eğitimi için her şartta başarılı olan özverili Akademisyenler olmasa, orada çağdaş Eğitim olur mu? Projedeki Okul Mekanları yıllardır niye yapılmadı?

Adapazarı-Haydarpaşa Ekspresi’ni Adapazarı Garı’na getiremeyen Seçilmiş hiçbir siyasiye hakkımı helal etmem; oy da vermem! Şehir de çok düşünmeli!

Adapazarı, Büyükşehir ise, Raylı Sistem’in R’si de yoksa; Siyaset oy isteyemez!

**

CHP Sakarya İl Yönetimi’nden, Sayın ISIR’dan ve tüm partililerden özür dilerim. Yemin ederim, bildiğim, duyduğum bir şey yok;

Ama, Seçimlerde CHP Sakarya mutlaka alanda olmalı. Özkoç da yola devam edecektir. O Yol da burada biter…Yerel Seçim de ipler mutlaka Sakarya CHP İl ve İlçe Yönetimleri ile DELEGELERDE olmalı.

Muharrem İnce bir tesadüf değil. Ülkede, sosyal demokrat harika gençler var. Tüm partilerde var olan Delege Ağalığı İhtirası, CHP’de nasıl aşılır, aşılır mı?

GENÇLİĞİN KARŞISINA GENÇLİĞİ ÇIKARMA HAİNLİĞİ !

Biz yaşlıların kimi DEMEleri sanki baştan ayağa riya? Mertçe, içten, doğru düşününce O riyalar sopa gibi kafamıza iner!

Siz, hiç bir evlattan, bir cenazede tabuta sarılıp, “ Babam … uğruna öldü; ... feda olsun!” dediğini duydunuz mu?

Peki, siz bir tane babadan,“ Bu nasıl kafa ! Yanlış siyaset evladımı göz göre göre tehlikeli işlere soktu! Çocuğumu bırakın, O okuyacak; Ülkesine, ailesine faydalı işler yapacak dediğimi dinlemedi!” dediğini duydunuz mu?

Duymadık; hatta tabut başlarında, “ Oğlum size feda !” bile dedik.

**

Siyaset, anaokulu yaşlarında bile, çocuklarınızı kendi yoluna şartlamak için çalışır. Ülkeye faydalı, nitelikli insan olsun adı altında, siyaset kendine çalışır.

Akıllı ve sorumluluk bilinci olan çok az anne-baba çocuğunu o yaştan hayata çocuğunu doğru hazırlar. Siyaset, kendi işinin hinini-cinini hedefler!

Asıl olan, Ülkenin Ayrımsız Milli Eğitim Sistemi’dir. Milli Eğitim, kimsenin, hiçbir siyasetin babasının malı değildir. Halk o bilinci yakalayınca sorun biter.

Veliler; Okulları ve Liyakatli Yönetim kadrolarını izlemeli, sormalı, istemeli. Halk, okul yönetimlerine, Milli eğitimlere bir şey soramazsa çocuğu kaybeder.

**

Mahallece seçtiğiniz Muhtarları hadi deneyin! Belediye başkanına Mahalle Heyeti ile çıksın: “ Başkan, mahallemdeki şu okulları otopark yapamazsın! Şu yeşil alana Hastane konduramazsın!” desin! Var mı öyle BİR MUHTAR ?

Yap bir MAHALLE MUHTARLIK BİNASI, koy masaya da bilgisayar, “ Hayırlı olsun muhtar!” de, canımı ye! Öyle şeylere eğilmeyen muhtarın elini öperim!

Devleti de, Çocuklarınızı da koruyun! Okul Çocuklarınızı, önlerine koyulan sebepsiz maddi iyiliklerden ve toplanmalardan- AYRIMDAN –da uzak tutun!