Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin 2020-2024 Stratejik Plan çalışmalarında artık sona doğru geliniyormuş.

Kuşkum yok; eğer sonuç kitapçığı elime geçerse satır satır okur, görüşlerimi de yazarım. Artık başucumdaki yerini de alır.

Kitaplığımda; aynı yolun yolcusu belediyelerin 1994 yılından beri hazırladığı vaatlerle dolu kitaplar, yayınlar da duruyor : -)

“ Stratejik Plan !” gibi, teknolojik terimlerle inandırıcılığı pekiştirilmiş, kitapların hiç birisinin sonuçları sonraki yıllarda sorgulanmadı..

2004 Yılında, Sakarya Valisi-SAÜ Rektörü-Büyükşehir Başkanı- ATSO=SATSO Başkanı’ndan oluşan Üst Kurul, Koordinatör ve Yürütme Kurulu’nca;

“ Sakarya’nın Rekabet Gücünün Belirlenmesi ve Geliştirilmesi!” adında 566 sayfalık dev bir,“ hedefler kitabı “ hazırlanmış.

İşsiz güçsüz(!) birisi olarak; ben de O kitabı sayfa sayfa okuyup, izlenmesi gereken bir dolu konunun başlıklarını çıkarmışım?

Siyasi Muhalefet bunları hiç sorguladı mı? CHP Genel Merkezi ülke projelerini, gündemlerini izleyen nefis bir Ofis kurdu. Sakarya’da da şart.

Sakarya’da, son 17-20 yılda tuğla kalınlığında, ama içeriği boş o kadar çok kitap, dergi, yayın gördük ki; işlevi hiç gibidir? O paralarla Tıp Fakültesi biterdi.

Resmi-Özel, Sakarya’daki tüm oluşumları dolgu yayınlar için uyarmış oldum:

CHP Milletvekili Engin Özkoç’un hafta sonunda,” Ballıkaya Barajı gerçeği nedir?” başlığıyla çıkan haberini okuyunca, yukarıdaki boş lafları yazdım.

Özkoç nefis, dolu, cevabı çok zor bir yatırımı gündeme taşımış. Şu günkü AKP Temsilcileri de zaten bugüne kadar O haberi görmemiş gibi Yol’a devam ettiler.

Ederler; çünkü, bu günün AKP Yönetenlerine O epeyce zor soru hiç çalışmadıkları yerden sorulmuştur.

Engin Özkoç, O tuzak sorunun cevabını bal gibi de biliyor. Ben bile biliyorsam, Özkoç bilmez mi? Lafı dolandırmadan, İŞ’i açayım:

Devlet kasasında şu anda Ballıkaya’ya yatırılacak para yok!.. Özkoç tabii ki bilir. Amaç, bunu AKP’li Seçilmişlere söyletmek!

Sakarya’da, yapılması zorunlu tek yatırım Ballıkaya mı?

MİLLİ TREN n’oldu? Tüvasaş, O Treni 2019 yılı sonunda raylara indirecekti : -) Tüvasaş bütçesine Milli Tren’in bitimi için 2019’da 1000 TL mi konmuştu?

O Milli Tren ne zaman biter, biter mi bilmem? Dee;

2.TEM Sakarya Geçişi n’oldu? Yenikent Girişi’nden geçecek 2.TEM Yolu’nun Gebze-Kocaeli-Sakarya Akyazı bağlantı yolu 2019 yılı sonunda bitecekti?

Belki Siyasi gündem farklılaşır, bu Hükümet değişirse, piyasalar moral yeniler; Milli Tren de, 2.TEM Sakarya Geçişi de belki 2023’e yetişir.

Tüvasaş’tan çıt yok? Milli Tren ne durumda bilinmez? Yenikent Girişindeki köprü enkazı da öyle; parasızlıktan 2.TEM yapımı da durmuş.

Zeki Toçoğlu, belki de şu gün,”Büyükşehir’den tam zamanında kurtardılar(!)” diye dua ediyordur? Hala O’nun zamanında biten projelerle yürüyoruz:

Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesi bitime doğru gidiyor. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi-defoları yolda giderilse de-yeni yeni etkinliklerle gündemde.

Akçay Barajı da iyi gidiyor. Büyükşehir haberlerine bakarsak; Toçoğlu 100 milyon TL.’lik yatırım demiş; YÜCE 150 milyon?

O Düzeltilir belki de; yıl sonunda havzada su tutulmaya başlanıyormuş.

Haaa!..” Çark Deresi’ne su desteği sağlanacak!..Çark deresi artık daha dolu akacak!” sözlerinin olabilirliğine bile biraz inandım, çünkü?

AKÇAY Barajı biter, Adapazarı’na ve köylere kadar içme suyu sağlayan SASKİ Hızırilyas Sistemi’ne içme suları basarsa, Sapanca Gölü rahatlar.

Yağmur ve dere bereketi de normal giderse; Göl’ün Arifiye kapakları açılmak zorunda. İşte O gün Çark Deresi de biraz daha dolu akacaktır.

Ama ne zaman? Dilerim ekonomik sıkıntı Akçay Barajını da durdurmaz!

Engin Özkoç bunları tabii ki bilir. Ama, siyaset ile gazetecilik arasındaki fark işte bu. Siyaset sorunları tek tek harcamaz, her gün başka darbe yapabilir.

Gazeteci hemen önünde ve aklında ne varsa gündeme döker. Belki bir teki yapılır, hepimiz kazanırız diye…Ve, küfür yemek pahasına.

Etbalık Yeni Karasu Viyadüğü hemen-mutlaka yapılacak bir yatırım değilmiş. Zeki Başkan keşke Pekşenler-Yeni Stat Duble Yol Projesi’ni erken dile getirip, başlatmış olsaydı : -)

Bunu, 4-6 kişiden oluşan işin uzmanları açık oturumlarda tartışsalar, kuşkusuz çok daha doğru kararlar oluşabilir. Cahil aklımla Pekşenler-Yeni Stat diyorum.

CHP MV. Engin Özkoç beni nerelere sürükledi? Susma Sakarya, susma! Ülke ve Şehir hepimizin; yarın da çocuklarımızın : -)