AK Parti siyasi propaganda zirveleri sergiliyor. Ekip, teknoloji ve para var ve yapabiliyor.

Peki, AK Parti propagandalarının ne kadarı doğru, nerelerde, ne kadar yanlış var? Bunu araştırmak, halka anlatmak benim siyasi görevim mi? ASLA !!!

Gazetecilik-Köşem kadarı benim görevim olsun! Siyasete soyunan ve iddialı olan herkes ve tüm siyasi partiler de kendi üzerlerine düşen asil işleri düşünsünler!

Hepimize ait Devlet Paralarını kullanmakta olan İktidarları, hatalarında, eksiklerinde VE AYRIMLARINDA uyarma görevi siyasi muhalefete düşer.

                                                              *

Mesela, MHP ve CHP’ye…

Sakarya’da, Genel İktidar AKP’de; Yerel İktidar’ın ise Tamamı…Genel ve Yerel İktidar AKP’nin, verilen onca desteğe karşın Sakarya’da hiç hatası, eksiği yok mu?

Hata da, eksik de tonla!..Ama, derli toplu muhalefet partisi ve kitleleri yok. Parti Yerel Yönetimi sistemli işleyen ise hiç yok!

                                                              *

Sakaryalılar şunu çok iyi bilir. Sakarya, hem Genel Seçimlerde, hem de Yerel Seçimlerde AK Partiye en çok oy oranı veren ilk 10 İl içindedir.

Peki; resmi rakamlarla, Sakarya BİR TEK KONU DA bile Türkiye’nin İLK 10 İli içinde mi? Yok!..

Ki; Milli Eğitim de ilk 50’ye girince bayram edeceğiz: -( Yaşanabilir Şehirler Sıralamasında ki yerimiz de belli…Spordaki yerimiz bile yerlerde sürünüyor.

Sakaryaspor Türkiye Şampiyonluğu kazanan bir takımdı. Sakarya’da, iki tane A Milli Takım kadrosu oluşturacak kadar futbolcu çıkartırdık;Tek Milli’miz yok.

 

Yıldırımspor, Karadenizspor Türkiye Şampiyonu olmuş amatör takımlarımızdı; Şekerspor, Donatımspor futbolda, basketbolda final oynamış takımımızdı. Bugün neden Düzce’den, İzmit, Bilecik’ten öte geçemiyoruz!

                                                              *

Üniversitemiz de olduğu halde; ne Müzik, ne fotoğraf, ne resim, ne de edebiyatta iki köy ötede ismimiz geçmiyor: -( Olabilir de.

Mısır, tavuk; biraz da kabak, patateste ismimiz var. Tarım ürünlerinde bu ülkede her zaman çok ayrı bir yerimiz vardı; ya şimdi? Meyvacılık ve süs bitkilerinde son yıllarda yapılanlar olmasa, orada da sınıfta çaktık, çakıyoruz.

Ülkenin geleceği Toplu Tarım Arazileri oluşturmakta. Ama, 15-20 yıl önce eşsiz emeklerle hazırlanan,“ Sakarya Dernekkırı Arazi Toplulaştırma Projesi, DPT Onayı alınarak, Bakanlık önüne geldiği halde bir metre arazi toplulaştırılamadı.

                                                                *

Yöneten Seçilmiş Siyasete sorulabilecek daha bir dolu konu var da; muhalefet nerde? Özelde de; hep de var görünen, CHP ve MHP nerde?

Gündemde sıcak bir olay var. SASKİ, bazen, “ Dünyanın en nitelikli sularından biri Sakaryalıların musluklarından akıyor!” gibi söylemlerde bulunuyor.

Arada da, “ Türkiye’nin en kaliteli içme suyunun Sakarya’da olduğu belirlendi!” gibi söylemler oluyor…Peki doğru mu? Muhalefet en azından bunu doğrular mı?

MHP veya CHP, 3 ayda bir, Adapazarı’nın 5 farklı mahallesinden tarafsız bir laboratuara su numunesi aldırıp, sonucu açıklar mı? Tabii, 3 ayda bir 3 ilçede de aynı sorumluluk olabilirse; siyasi muhalefet işlevi ortaya fark koyar.

Pardon; siyasi muhalefete durup dururken rahatsızlık verdiğim için, pardon! Onlar kendi derin iç işleri ile zaten bitap düşmüşken,bir de biz limon oluyoruz.