CHP, siyasette uzun zamandır görülemeyen büyük bir Demokrasi Erdemi’ne, İYİ Parti’nin TBMM’de Grup kurmasını sağlayarak imza attı.

Yoo, ironi yapayım derken CHP’nin hakkını yemeyeyim; “ Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a kadar yaptığı eşsiz Adalet Yürüyüşü asla unutulamaz.

**

İYİ Parti’nin, yine bir dolu Mandrakeler de yapılsa, tüm seçimlerdeki dengeleri altüst edeceğini bütün anketler söyleyince, siyasette epey paçalar tutuştu.

Saadet Partisi de ilkeli duruşunu sürdürünce tutuşma yangına dönüştü.

kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nden 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti’ye katılmasını ve İYİ Parti’nin TBMM’de Grup kurmasını düşlemedi bile.

“ İYİ Parti ve Genel Başkan Meral Akşener Demokrasi Dünyası’na hoş geldi.”

**

Daha birkaç saat öncesine kadar İYİ Parti’nin seçimlere katılamaması için her türlü İŞ’e şip şak olur verenler çıldırdı tabii. “ Ahlaksızlık, siyasi ahlaksızlığın son örneği, ayak oyunu, onursuzluk “ lafları uçuşuyor.

Sanki yıllardır; Yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, gecenin 2’sinde, 3’ünde salonda tek tük uyuklayan milletvekilleri kalmışken, planlanmış ek önergeler yamayarak, “ Gol attık !” diyen sanki başkalarıydı?

Kamu atamalarında liyakati ipleyen var mı? Siyaset; üniversitelere Rektör atarken, Akademisyen alırken Akademik Liyakat kuralına saygı duyuyor mu? En berbatı da, “ İşi Ehline Vereceksin !” emrine uymamak. Akademisyenlerden en az oy alan, hatta hiç oy alamayan rektör olursa kimse artık şaşırıyor mu?

AKP’li belediye başkanının kızı, önündeki 9 kişi elenmiş ve son sıradayken üniversite öğretim üyesi olmuş. Yemin ederim, çocuğa üzüldüm…

BEN GALİBA BİRAZ MAKULUM : -)

Siyasi partili; CHP’li filan değilim ama; galiba biraz Makul’ümdür : -)

Örneğin; CHP, İYİ Partiye 15 milletvekili vermese ve İYİ Parti’ye her türlü demokratik seçime katılma hakkını kazandırmasa, CHP’nin kesinlikle daha fazla oy alacağını düşünürdüm.

İYİ Parti’ye, “ Yeni, milliyetçi, cesur ve yıpranmamış. Özgürlükçü, Atatürkçü bir siyasi kadro. İYİ Parti’ye oy verebilirim.” diyen kesimler çığ gibi büyüyordu.

Eee; O insanlar İYİ Parti’yi seçimlere sokmamak için her türlü oyunu sahneye koyanları görmüyor mu? O oyunları oynayanlara bir teki oy verir miydi?

Türk Halkı; İYİ Parti’nin seçimlere girmemesi için yapılan tüm oyunları gördü. Şuna adım kadar eminim ki; Bu Halk, İYİ Parti’yi engelleyenlere asla oy vermezdi. Her parti daha fazla oy alırdı; engelleyenler çok da kaybederdi.

**

AK Parti’yi ve ülkeyi, 80 milyon insanı bu günlere getirenler yanlışlarını söyleyen partililerine, başka partilere, gazetecilere, mesleki oluşumlara, sivil toplum örgütlerine büyük öfkeler gösterdiler.

Komşu ülkelerle, Avrupa Birliği ve Okyanus Ötesi ile diplomasi dilimiz,” Sen kimsin ? Haddini bil! Sabrımı deneme !” ve daha nerelere tırmandı.

Askerimiz sınır güvenliği nedeniyle Suriye’nin kilometrelerce içine girdi. Orada da kalmışken; çantadan “ Erken Seçim Tavşanı “ çıkarıldı.

Ülkemin yanında; ne Arap Dünyası, ne AB, ne Okyanus ötesi var…

**

AKP’li Amcam, CHP ve İYİ Partiden akla gelmez golü yiyince, “ Makul hiçbir CHP’li bu file rıza göstermeyecek. Bu ahlak dışı iş birlikleri de milletin vicdanında mahkum olacak.” laflarıyla, yaşattıklarını unutturacak.

CHP Üyesi değilim; ama çokça makulum; CHP MiLLETİN YOLUNU AÇTI !

KAYYUMCULUK VE ÖZELLEŞTİRME

AK Partiye gönül ve oy veren aklı başında tüm vatansever, insan severlere sesleniyorum. N’olur; şu dev şirketlere el konularak, yönetsin diye Kayyum denilenlere verilmesini bir didikleyin!

Sana-Bana-Herkese ait, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir dolu Kamu Malı ve Kuruluşu satıldı, satılıyor. Ortada para yok; Ülke de gırtlağa kadar borçlu!

Dolandırıcılık, sahtekarlık sıradan gibi oldu. Uyanık bir Dombili genç çıkıyor, “ 1 Milyon Sığırlık Çiftlik kuracağım !” diyor. 1 milyon Sığırı da buluyor; tokatlayıp, yüzlerce trilyon para ile Güney Amerika’dan bizle dalga geçiyor.

Sen çocuğunu istediğin okula yollayamıyorsun. Okusun diye; eşek yükü para ödeyerek mezun etsen, Amcam sınavda istediğini işe alıyor.

**

Toplum çıldırmış gibi; sokakta insan öldürmek sıradanlaştı. Silahlanmanın önü ardına kadar açık; mermi istediğin kadar. Gece gündüz atılabiliyor!

İyi biliyoruz ki; ülkede kamu güvenliğini sağlayan Yönetimler, eğer Güvenlik kadrolarını, siyasetin eli-dili değmeden, mesleki liyakatlara göre kendileri oluştursa; bu ülkede asayiş 1 ayda düzene sokulur.

Ekonomi Dünyası suskun ve tedirgin. Çünkü, garip örnekler var. Siyasi rüzgara karşı şarkı söylersen; başına geleceği bilemiyorsun. Kayyum da tepemizde…

dünya şirketleri bir haftada başına geleceği tahmin edemiyor. Suçu, hukuka aykırı işleri varsa; Adli soruşturmalar açılır. Ama, Adaletin son kararına kadar bacalar tüter. Adalet seni suçlu bulursa, ceza neyse ödersin.

Dev firmalar öyle üç beş ayda tepetaklak olur mu? İş Dünyası, gereksiz kaygılarla frene bastığında tüm piyasalar da yaprak gibi dökülür.

“ Dışarıya sermaye-döviz kaçıranlara bunun hesabı sorulur !” demeden önce; İş Dünyası’nın bu ülke için hayat demek olduğunu Siyasiler bilecek.