CHP'liler bugün saat 15.00'da Adapazarı Orhan Gazi Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda bir araya gelecekler.
Peki nedir bu Danışma Kurulu; ne işe yarar...
Danışma kurulları yönetmelikte, "...parti karar ve yönetim organlarının siyasal, toplumsal, ekonomik ve kültürel alanlarda, parti programı doğrultusunda uygulama politikaları oluşturulmasını kolaylaştıran, parti çalışmalarını geliştiren,
yöresel ve yerel gereksinimlerin ve gelişmelerin tartışıldığı, parti ilkelerinin ve ülke sorunlarının irdelenip değerlendirildiği danışma amaçlı çalışmalar" olarak tanımlanıyor.
Her 3 ayda bir yapılması öneriliyor ayrıca seçimlerden 2 ay sonra yapılması öngörülüyor.
Sakarya İl Danışma Kurulu Toplantısı'nın ana gündemini hiç şüphesiz 8 Haziran milletvekilliği seçimlerinin değerlendirmesi, kaolisyon görüşmeleri ve olası tekrar seçime hazırlık konuları oluşturacaktır.
Her ne kadar yönetmelikte, "...yerel, yöresel ya da ülke çapında; güncel veya genel her türlü siyasal, sosyal, toplumsal, ekonomik ve kültürel konular ele
alınır; yeni çağdaş yöntemler, uygulamalar ve çözüm önerileri
tartışılır, değerlendirilir ve geliştirilir" denilse de...
CHP'yi yakından tanıyan ve izleyen biri olarak bu toplantıların çözüm önerilerinden çok kıyasıya eleştiri ve sert üslüpla kişiselleştirildiği de bir gerçektir.
Danışma kurulunun verimli geçmesi için eleştiri kurallarına mutlaka uyulmalıdır. Aksi halde parti bu toplantıdan yararlanmak yerine zarar görecektir.
Kişiler elbette eleştirilebilir ancak kişi değil davranışı eleştirilmelidir. Hakaretten kaçınılmalı, mesajlar saygılı bir üslupla verilmelidir.
Seçimlerde veya olası bir tekrar seçimde başarıyı artırabilmek için 7 Haziran seçim sonuçları iyi değerlendirilmelidir.
Sonuçların dışında seçim süreci de iyi değerlendirilmelidir. Aday seçimleri doğru muydu. Önseçim yapılmaması süreci nasıl etkiledi.
Propaganda süreci içerisinde ilçe örgütleri ne kadar etkin olabildi.
Olası tekrar / erken seçim için ne tür hazırlıklar yapılmalı.
İlçe ve il kongreleri öncesinde uzlaşma sağlanamadığı için gereksiz polemik ve adaylıkların zayıf yönetimlere neden olacağı gerçeği ortada. Güçlü yönetimler için parti içi grupların arasında uzlaşma sağlanması konusunda neler yapılabilir.
CHP Sakarya'da seçmene veya hedef kitlesine mesajlarını en etkin biçimde nasıl ulaştırabilir.
Kısır tartışmaların yerini gerçek sorunlara bırakmasını ve CHP'nin danışma toplantısından güçlenerek çıkmasını dilerim.
Çünkü Sakarya halkının CHP'ye ve muhalefetine ihtiyacı var.