Seçim sürecinde Pazartesi Mektubu yoktu.

Seçimden sonraki ilk mektubu da, sıcağı sıcağına medya değerlendirmesine ayırdım.
Dolayısıyla uzun süre bizden, yani gazeteden haber veremedik.
Bu mektupta Bizim Sakarya’dan söz edeceğim.

Mektuba ara verdiğimiz dönemde iki yeni arkadaşımız katıldı aramıza…
Deneyimli gazeteci Nurettin Eryılmaz artık bizimle…
Yerel gazete okurlarının, ulusal TV’leri takip edenlerin adını çok iyi bildikleri Nurettin Eryılmaz, özel haberleriyle gazetemize güç kattı.

Aramıza katılan bir diğer isim ise İrem Karabacak.
Karabacak Eryılmaz’ın aksine henüz stajyer ama gazetemizi takip edenler, onu da çok başarılı ve özel haberleriyle tanıdı bile. Seçim sürecinde belediye başkan adayları ile yaptığı söyleşilerle yoğun bir dönemi geride bırakan İrem, geçen Cumartesi günü de, “Adapazarı’nın 100 yılına tanıklık eden Çark Mesire artık yok… Hafıza Kaybı” başlıklı haberle öne çıktı.
Başarılarının süreceğine inanıyor ve öyle olmasını yürekten diliyorum.

Haber Müdürümüz Utku Çolakoğlu’nun başarıyla yönettiği Yazı İşleri Servisi’nin joker isminden söz etmemek olmaz. Furkan Para hem haberci, hem de WEB Yönetmenimiz Serkan Çağlar’ın en önemli yardımcısı.
Serkan Çağlar’ı tek cümle ile geçemeyeceğim. Bu konuda tevazu göstermeyeceğim, bizimsakarya.com.tr'yi, gazetelerin haber portalları içinde bir numaraya getirdi ve hedefini çok daha ileriye taşıdı: Sakarya’nın bir numarası olmak. Bunu başaracağına olan inancımız tam. Çünkü okurlarına, hiçbir sitede bulamayacakları kadar çok ve zengin özgün içerik sunuyor. Bugüne kadar sitemizi ziyaret etmediyseniz, çok şey kaçırıyorsunuz diyeceğim. Serkan Çağlar’ı ve bizimsakarya.com.tr'yi izlemeye devam edin.

Usta gazeteci Cavit Dereli’ye emanet ettiğimiz Spor Servisi Sakaryaspor’u, Büyükşehir Basketbol takımını ve amatör sporları başarıyla takip etti ve sezonun sonuna yaklaştı. Dereli’nin yanı sıra Hakan Parer, Ömer Sarıca ve Nazım Aktürk’ü özverili çalışmaları nedeniyle kutluyoruz.

YAZARLARIMIZ
Yazar kadromuzla ilgili de yeni haberlerimiz var.
Sakarya’nın en çok takip edilen, en fazla güvenilen isimlerinden Hasan Kurtiç, seçim sonrasında bir süre için izin istedi. Dinlenip, yenilendikten sonra tekrar bizimle olacak.

Ve aramıza yeni katılanlar…
Mimoza Psikiyatri Akademi’den uzman doktorlar Fatma Turna ve Esra Demiryürek, kendi alanlarındaki yazılarıyla Bizim SAKARYA okurlarına katkıda bulunuyor.
Özlem Şele iki haftada bir cumartesi günü bizlerle oluyor.
Umut Sıy, Pazartesi, Salı ve Cuma günleri ekonomik değerlendirmeleriyle yatırımcılara yön veriyor.

Özgür Arık, Yusuf Çınar, Kamil Özkan, Şadi Tanış ve Orhan Topçu yeni dönemde başladıkları yazı maratonunu kesintisiz sürdürüyorlar. Tespitleri, yorumları, uyarıları ve önerileriyle kente katkılarını sürdürüyorlar.

SÖYLEŞİLER

Gazetemizin özgün içeriklerinden en önemlisi, elbette ki düzenli söyleşilerimiz. Yerel seçimler nedeniyle iki hafta ara verdiğimiz Soru Yağmuru’na kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu hafta Sakarya siyasetinin önemli aktörlerinden eski Bakan Ersin Taranoğlu’nu konuk ettik ve sıcağı sıcağına seçim sonuçlarını tartıştık. İlginç tespitlerde bulundu. Sakarya’ya ilişkin olanlarının oldukça tartışılacağını düşünüyorum. Siyasete ve polemiğe ilgi duyuyorsanız iki bölümden oluşacak söyleşiyi kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Hülya Bilgin Çolakoğlu’nun sağlık söyleşileri de  hiç aksamadan sürüyor. Gazetemize dışarıdan katkı veren ve kendi yoğun işlerine rağmen cuma günleri sayfasını boş bırakmamak için kendini paralayan Çolakoğlu’nu hayranlıkla izliyorum. İyi ki var ve bizimle…

Mektubu şöyle bağlayayım.
Bizim SAKARYA yazı işleri çalışanlarıyla, spor servisiyle, özveriyle çalışan teknik servisiyle, yazarlarıyla, dışarıdan katkı veren dostlarıyla, matbaa çalışanıyla, idari personeliyle ve en önemlisi desteğinizi artırarak sürdüren okurlarıyla büyük ve güçlü bir ailedir. Bu ailenin mensubu olduğum için mutluyum.

Daha iyi gazetelerde buluşmak umuduyla iyi haftalar…