Sakarya; tarih boyunca farklı kültür ve kimliklere ev sahibi olmuş, hoşgörüsü, kardeşliği, misafirperverliği, huzuru, yardımseverliği ve daha birçok yönüyle hep örnek teşkil etmiştir.

Hala da öyle! Ancak 2017 yılını geride bırakıyorken geriye dönüp baktığımızda pek iyi senaryolarla karşılaşmıyoruz.

Abartmıyorum hemen hemen her gün ulusal medyanın gündemine düşen olaylara üzülerek şahit oluyoruz.

Son günlerde yaşanan hadiselere bakmamız dahi 2017 yılını bizler için özetleyecektir. Hiç yakışan bir durum değil ama yine de yazmanın bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum!

Miras kavgasının cinayetle sonuçlanması, 15 yaşındaki çocuğun maganda kurşunuyla yaralanması, kahvehaneye ateş açılması sonucu 1’i ağır 3 kişinin yaralanması size ne anlatıyor?

Ya da otomobillerin silahla taranması, emniyet güçlerinin dur ihtarına uymayan araçlarda uzun namlulu silahların ele geçirilmesi, bıçakla genç bir çocuğun öldürülmesi imajımız açısından nasıl bir yerde duruyor?

5 ton kaçak et ele geçirilmesi, terör üyeliklerinden gözaltına alınanların sayısının artması, uyuşturucunun her çeşidinin sokak köşelerine kadar ulaşması bizim durup düşünmemizi gerektirmiyor mu?

Burada verdiğim hadiselerin hepsi son 10 gün içerisinde oldu. Siz bir de geri kalan 354 günde olanları düşünün!

Yaşanan tüm olumsuzlukları nüfusu 1 milyona dayanan kadim Sakarya’ya mal edemeyiz. Ancak içerisinde yaşayanlar olarak bizler de sırtımızı dönemeyiz.

Düşünmeli, sorgulamalı, çözüm yolları üzerinde yeni öneriler getirebilmeliyiz. Yani denilir ya; sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa!

Takip edenleriniz bilecektir; ulusal medyada her gün Sakarya’dan kötü bir haber var. Hep şiddet!

Sanırım ilk olarak bu durumda yapılması gereken ilk şey psikolojik ve sosyal yeni bir çözüm getirmek.

Yoksa bunun başka bir açıklaması olamaz! Sinirlendim silahla vurdum, bıçakladım, dövdüm! Bu kadar kolay yani!

Üzerinde düşünüp bu hale nasıl geldiğimizi sorgulamalı, tartışmalıyız. Belli ki bazı şeyler yolunda gitmiyor.

Bir iletişim sorunu da yaşıyoruz. Ufak bir tartışmada başvurduğumuz ilk yol şiddet! Zaten silahlar, bıçaklar hayatımızın bir parçası olmuş durumda!

Sonrası zaten malumunuz! 2017 işte böyle geçti Sakarya’da. Hiç mi iyi bir şey olmadı diyenleriniz olacaktır.

Elbette oldu. Hem de çok güzel şeyler oldu. Ancak bu kadar olayın arasında hiçbiri bu kötü olaylar kadar gündem olamadı!