Geçtiğimiz günlerde sağlık camiasında skandal bir durum yaşandı. Öğle yemeğinin ardından hastane çalışanları zehirlendi.

Zaman zaman bu gibi talihsiz haberlere rastlıyoruz ancak üzerinde daha fazla durmamızı gerektiren konu olayın insanlara şifa dağıtan hastane kurumunda yaşanması.

Neler yaşandığına kısaca bakacak olursak; yenilenen öğlen yemeğinin ardından sağlık çalışanları zehirlendi. İlk sayı 70 olarak açıklanırken saatler ilerledikçe bu sayının 144 olduğu söyleniyor.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin dışında şehirdeki farklı hastanelerde de benzer vakaların yaşandığı ortaya çıktı.

Sağlık çalışanlarının zehirlenmesi sonucu hastaneye şifa aramaya gelenler zorlandı. Akıllara hastalara verilen yemekler geldi.

Allah muhafaza hastanede tedavi olan insanlar böyle bir durumla karşılaşsaydı? Nasıl açıklanabilirdi bu durum?

Başta Valilik olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü eminim konunun hassasiyetinin farkındadır. Gereken soruşturmalar, hukuki süreç ivedilikle başlatılacaktır.

Firma yetkilileri hakkında gereken tüm yaptırımlar uygulanmalı.

Çünkü bir sağlık kurumunda böyle bir şeyin yaşanması kabul edilemez!

Detaylı incelemelerin sonunda yaşanan olay açığa kavuşacaktır. Ancak ihmal var mı? Nasıl böyle bir hata yapılmış? ve daha bir çok sorunun üzerine gidilmesi gerek.

*        *        *        *        *        *        *        *        *        *        *        *        *

Önemli 3 puan

Çok sıkıntılı bir ara tatilin ardından çıktı Sakaryaspor, Karşıyaka karşısına. 6 oyuncuyla yollar ayrıldı. 3 oyuncu cezası nedeniyle kadroda yer almadı.

Teknik Direktör Engin Korukır cezası nedeniyle tribündeydi. Taraftarlar yasak konulduğu için Sakarya’da kalmıştı.

Tam anlamıyla işler Sakaryaspor’un istediği gibi değildi. Ama sonunda Serdar Ümit Deniz’in ayağından bulduğu golle 3 puanı alan taraf Sakaryaspor oldu.

Halk arasında nasıl başlarsa öyle gider diye bir tabir kullanılır. Başlangıç için de bu maç çok önemliydi.