Türk futbolunun önemli camialarından biri de kuşkusuz Sakaryaspor. Mazisinde sayısız başarılara imza atan Anadolu’nun bir zamanlar parlayan yıldızı.

Yine o eski dönemlerine dönmek için yeşil sahalarda mücadele devam ediyor. Peki, sahanın dışında durum nasıl?

Hatırlamamız gerekirse; ilk transfer yasağı 2008-2009 sezonunda gelmiş ardından 2009-2010 sezonunda kısa süreliğine de olsa açılıp tekrardan kapanmıştı.

O dönemler Sakaryaspor iyi yönetilememenin bedelini PTT 1. Lig’den sırasıyla düşerek ödemişti. Amatör Lig’in kıyısından averaj üstünlüğü sayesinde son maçta dönmüştü.

O gün cefakâr taraftar grubunun tribünlerde döktüğü gözyaşlarını hatırlıyorsunuz değil mi?

Transfer tahtası kapalı olan Sakaryaspor, altyapıdan yetiştirdiği gençlerle uzun yıllar mücadele etti.

2014 yılında ise Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve iş adamlarının desteğiyle borçlar ödendi, transfer yasağı kaldırıldı.

Daha sonra hedefler konuldu. Bütçeye uygun transferler yapıldı. 2016-2017 sezonunda ise takım playofflardan üst lige yükselme başarısını gösterdi.

Tabi bu süreçte yönetimde de değişiklik yaşandı. Başkan Gürses ve ekibi kongrede Sakaryaspor’un yönetimini devralmıştı.

50+1 Diriliş Yılı’nda görev tamamlandı. Ancak 50+2 Yükseliş Yılı’nda işler hiç de iyi gitmiyor!

Sakaryaspor kara gün olarak nitelendirilen transfer yasağıyla tekrardan karşı karşıya kalabilir. Oyuncuların alacaklarına karşılık TFF’ye başvuruda bulunduğu söyleniyor.

İddiaların çıkmasıyla birlikte Sakaryaspor’un taraftar grubu Tatangalar’da Kulüp Başkanı İsmail Gürses’in mali tabloyu açıklaması için bir çağrı yaptı.

Tatangaların dediklerine bir bakalım: “Transfer yasağı nedeniyle yaşadığımız katlanılamaz yılların acısı yüreklerimizde hala tazeliğini korumaktadır.

Konu Sakaryaspor olunca; en büyük korkumuz, ne şampiyonluğun önemi, ne de küme düşmenin yaşattığı tarifsiz acıdır.

Bizim tek korkumuz geçmişe dair yaşanan sıkıntıların tekrarını yaşamak ve bu sebeple ödenemeyen borçlar nedeniyle yeniden çaresiz kalmaktır.

Sayın Kulüp Başkanımız İsmail GÜRSES; gelecekte herhangi bir sebepten ötürü mevcut görevinizi devretmeyi düşünürseniz, lütfen kulübün mali yapısını bu renklere sevdalı olan yüzbinleri düşünerek en maksimum seviyede tüm şeffaflığınızla açıklayarak aynı şekilde devraldığınız gibi/devretmenizi rica ederiz.”

Zorlu dönemlerden geçen bir takımı tekrardan aynı yola sürüklemek ne kadar doğrudur? Denildiği gibi şampiyonluğun hiçbir önemi yok mali durumlar sıkıntıya girdiğinde!

Bu kadar fazla transferin yapılmasına gerek var mıydı? Yüksek maliyetlerle yapılan transferler, mali açıdan kulübü zor duruma soktu.

Son maçta mağlup olduğumuz Konya Anadolu Selçukspor’un takımı bizden çok mu iyiydi?

Özetle söylemek gerekirse; Tatangalar’ın şu cümleleri bir sevdanın, yaşanan acıların, dökülen gözyaşlarının yazıya dökülmüş halidir.