Sezon başından bugüne kadar Eyüp maçı dahil görüldü ki; Sakaryaspor yaş ortalaması daha genç takımlara karşı bir hayli zorlanıyor. Bu böyle devam edecekse sıkıntılı maçlar seyredeceğiz demektir.

İlk onbirlere bakıldığında Eyüpspor kadrosunda 22 yaş ve altında 6 futbolcu var. Kardo ortalaması 23. Sakaryaspor’da ise sahada 30 yaş üstü 5 futbolcu var. Kadro ortalaması 28.6 yani 29.

Demek oluyor ki Sakaryaspor’un ileride böyle zorlanacağı maçlar olacak. Ancak Eyüpspor karşısında şansla alınan 3 puan her zaman olmayabilir. Bu sorunu çözecek tek kişi Suat Hoca’dır. İlk yarının sonlarında 3-0 geriye düşülecek net pozisyonlara ne demeli? Geçen sezonun grubumuzda örnek gösterilen savunma anlayışına ne oldu? Orta alandan karşı kaleye net pozisyon yaratacak paslar çıkmıyor.

Çift santrafor oynuyorsun, korner atmadan maç bitiyor, bu nasıl bir oyun düzeni? Bu oyun şablonu verimli olmayacak gibi görünüyor. Suat Hoca acilen yeni bir arayış içinde olmalı ve kesin çözüm bulmalıdır.

Eyüpspor’un 19 numarası 17 numarası maç boyu Sakaryaspor’a çok zor anlar yaşattılar. Ancak bir türlü onlara önlem alınamadı. Yönetim kuruluna buradan sesleniyorum “ bu iki oyuncunun ( 19 numara 19 yaşında, 17 numara, 27 yaşında) sözleşmelri araştırılsın. Sezon sonu serbest kalmaları durumu varsa mutlaka transfer edilmeli. Çok iyi anlaşan bir iki olduklarından şüphe yok.

Bu galibiyet serisi ama öyle, ama böyle devam etmeli. Her maç şans faktörü yanınızda olmaz. Oynayarak, isteyerek maç kazanmanın futbolcuya da, seyirciye de motivasyonu farklı olur…

ÇETİN AİLESİNİN BAŞI SAĞ OLSUN

Yıllar önce Adapazarı Şekerspor, Süperlig’de Ankara Gençlerbirliği’nde ve Sakaryaspor’da forma giyern sembol futbolcu ağabeyimiz, futbol camiasında unutulmaz büyüğümüz ve her zaman saygıyla anılan ve anılacak olan mümtaz insan Nihat Çetin ağabeyimizi de ahirete yolcu ettik. Kederli ailesine başsağlığı dilerim. Allah sabırlar versin.