Uluslararası piyasalardan uygun faiz ve vadeli kredi bulamıyoruz. Kredi bulabilmek için Tüm büyük Banka ve Kuruluşlarımıza el koyup fon oluşturuyoruz yine kredi bulamıyoruz. Şimdi derdimiz İş Bankasına çökmek. Bahane ne? Atatürk’ ün CHP ye devir ettiği hisseler. Oysa amaç başka.  Senaryo hazır. CHP hisseleri hazineye devir edilmesi için yasa teklifi sunulacak bu teklifte gelirin yine TDK ve TTK ye devir edileceği söylenecek. Sonra ikinci etap banka fona devir. Neden? Çünkü İş Bankası Bankalar içinde en yüksek kaynağa ve en düzgün mali tablolara sahip. Diğer bankalara niye çökemiyoruz? Çünkü onlar yabancı sermayeli. Türk Telekom’un nasıl batırıldığını daha önceki yazılarımızda anlatmıştım. Yakında bir bomba daha gelebilir. Türk Hava Yolları. Hisseleri hızla düşüyor. Yeni Hava Limanından kaynaklı sorunlar var. Yeni Hava Limanı ortaklıklarında dağılmalar başladı.

Geçen hafta Ankara’da idim.  Oradaki tabloda çok karamsar. Devlette para tükenmiş. Ama gelin görünkü şaşaalı yaşam iktidar kesiminde devam ediyor. Mesela Perşembe sabahı Bakanlıklarda karşı şerit kapalı. Biraz sonra baktım ki onlarca zırhlı araç yanar dönerleriyle geçti. Muhtemelen bir devlet büyüğümüz geçti.

Belediyede işim var bir daire başkanına yönlendirdiler. Beyefendi yerinde yok. Seçim çalışmasına gitmiş. Bir başka kişiye yönlendirdiler oda seçim çalışmasına gitmiş. Halkın parası ile o makamda bulunanlar nasıl oluyor da tamamen bir siyasi partinin güdümünde ve hizmetler aksıyor? İnanılır gibi değil.

Devlet Hastaneleri tedarikçilere ödeme yapamıyor. Medikal satışı yapan bir arkadaşım 26 trilyon alacakları olduğunu ama alamadıklarını söylüyor.

2019 Temmuz’dan Aralık sonuna 6.73 enflasyon farkı ortaya çıktı. Buna toplu sözleşmede belirlenen % 4’lük artış da eklenince ocakta kamu personelinin ve kamu emeklilerinin ücret ayarlamasının %10.73 dolayında gerçekleşeceği anlaşılıyor. Asgari ücretin %26 artışını, gıda enflasyonunun TUİK rakamlarına göre %25.1 sıçrayışını filan şimdilik bir yana bırakıyorum.

Tek bir soru sormak istiyorum:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı YEP’te 2019 enflasyonu yüzde 15.9 öngörülmüyor mu? Ayrıca tüm kamu otoriteleri 2019’un ikinci yarısından itibaren enflasyonun inişe geçeceğini iddia etmiyor mu? Öyleyse sizin varsayımlarınıza göre bile 2019’un ilk 6 ayında enflasyonun %8’in üzerinde gerçekleşmesi gerekmez mi? O zaman açıklayın bakalım; fukara kamu emekçisinin ücretini neden sadece %4 artırdınız!