Twitter ‘da dikkatimi çekti. Bazen çok güzel ve düşündürücü paylaşımlar yapılıyor. Onlardan biriydi.  Hizmet üreten, halka hizmet veren, halkının sağlığından, selametinden, huzurundan sorumlu olan bir birimden, belediyecilikten ve belediye başkanlarından söz ediyorlardı. Yorumlar ve yanıtlar, kişilere ve de yaşadıkları illere göre çok farklılık gösteriyordu. Veryansın edende vardı, ,ti ye alanda… Oturup üzerinde düşünüp, gerçekten faydalı olurum inancıyla yazan, belediyesiyle gurur duyan ve bunu dile getirenlerde vardı. Güzel ve faydalı bir twitti. . Kim bilir, belki bir gün, bizde gazete olarak Sakaryalı okurlarımıza yöneltiriz bu soruyu.TwitBakanı adlı kullanıcı, takipçilerine şu soruyu yöneltmişti. Bulunduğunuz yerin, belediye başkanı olsaydınız neler yapardınız? İlginç bulduğum bazen gülerek bazen de işte bu  diyerek, okuduğum  twitlerden alıntılar yapıp, sizler için derledim. Öyleyse hemen bakalım, belediye başkanı olduğunda neler yaparlarmış bu insanlar, nelerden muzdarip nelerden memnunlarmış bir görelim.

*Önce çalışan personeli referanslarıyla değil, iş tecrübelerini değerlendirerek işe alırdım, .torpil olayını ortadan kaldırırdım.

*Makarna, kömür devrine son verirdim.

*Hayvanlar için bir şeyler yapardım, insanlar hak etmiyor yapacağım şeyleri.

*Bölgenin ve ülkemizin geleceğinin teminatı çocuklar ve gençlere yönelik çalışmalara ağırlık verirdim.

*Kedi ve köpeklere yaşam alanları bırakır, onlara aşevi yapardım.

*Dönel kavşakların hepsine trafik ışığı koyardım.

*Hizmetler ve haklar anlamında halkı tek tek gezecek ekipler oluştururdum. Halka haklarını, hizmetlere nasıl ulaşacaklarını ve nasıl istifade edeceklerini anlatırlardı.

*Vergileri, mülkü çok olandan az olana göre düzenlerdim.

*Kiralık dairelerin fiyatlarını düşürürdüm.

*Evin içinde refahı olmayanın dışarı faydası olmaz. Önce çalışanın haklarını gözetirdim.

*Su bedelini düşürür ,tüm vergilerini iptal ettirirdim.

*Ağaçlandırma da, çam gibi türleri kullanırdım.

*Siyasetin belediye işleyişine müdahalesine izin vermezdim. Devlet hazinesine ait alanları imara açmazdım. Ekolojik bir toplum modeli yaratmada örnek teşkil etmek için ormanlık alanlar yaratırdım.

*Esnafla ve halkla daha fazla iç içe olmaya çalışırdım. Olmuyorsa zorlamam, istifa ederdim

*Bilgi evleri, kütüphane, yeşillik çalışması, ücretsiz futbol, basketbol sahaları, çocuk parkları ve sosyal tesisler yapardım.

*Akşamları aydınlıkta yanan gece 23.00 den sonra çoğu sönen ışıklara, sabahın 7sinde karanlıkta ışık yanmayan yollara çözüm bulurdum.

*Sokak hayvanları için tam teşekküllü yerler yapardım.

*Şehir merkezinde yüksek binalar yaptırmazdım

*Kahvelerde ki boş insanlara çöp toplatıp temizlik yaptırırdım.

*Çocuk parklarını güvenli hale getirirdim.

*Belediyecilik ekip işidir. Ne kadar kaliteli olursa şehir de o derece yaşanılır olur. Denetim- denetim- denetim. En ufak bir yolsuzluk olmaz

*Bol bol ağaç dikerdim

*Uyuşturucu bağımlısı kardeşlerimin elinden tutardım. Belediyede ne kadar gereksiz personel varsa atardım.

BİZİM SAKARYA GAZETESİ AİLESİ’ NE SORMADAN OLMAZ

Yakaladım ve bu soruyu onlara sordum, siz bugün belediye başkanı olsanız ilk olarak ne yapardınız?

Mert bey -Şehrimi özellikle öğrenciler dinler, onların sesine kulak verir ve sorunlarına eğilirdim. Başkan olsam asla korumalarla gezmezdim..

Yeliz hanım-İlk faaliyetim bayanlar kahvesi yapmak olurdu , kaldırımları mutlaka yürünebilir hala getirirdim.

Ahmet bey- Ben başkanımızın yaptıklarını yapardım.

Semahat hanım-Kaldırımların ve ara sokakların yollarının iyileştirilmesini sağlardım.

Serkan bey-.Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışır, kendi sermayesiyle üreten bir şehir yapardım. Mutlaka işsizliği önleyecek tedbirler alırdım.

Şeyda hanım-Kültür ve sanat adına yapılabilecek her güzel şey için sınırları zorlardım.Bugün belediyemizin tiyatro etkinliklerini hayranlıkla takip ediyor ve takdir ediyorum ki ben de bu konu da böyle olurdum. Ulaşım sorununa çözüm getirirdim.

Ben mi? Ben bu makamı ve sorumluluğunu sanırım istemezdim.Ama varsayıyoruz burada. Diyelim ki belediye başkanıyım sanırım işe, Sakarya’nın erkek egemen yüzünü ve görüntüsünü değiştirmekle başlardım. Kadınların sosyal hayatlarını iyileştirmek için çalışır, erkeklerin istifade edebildiği hemen her yerden, onlarında yararlanmasını sağlardım. Mutlaka halkın sesine kulak verir, onlarla olabildiğince çok zaman geçirirdim.