Hastanede yaşanan zehirlenme olayının ardından sürecin nasıl sonuçlanacağı merak edilirken; dün yemek firmasının sözleşmesinin fesih edildiği ortaya çıktı.

Hastane personeli, doktor, hemşire, hasta yakınları ve hastaların aralarında bulunduğu 309 kişinin zehirlendiği olayın ardından soruşturma açılmış, incelemeler yapılmıştı.

Gelişen süreç içerisinde firma yetkilileri de bazı iddialar ortaya atmıştı. Şifa dağıtan bir kurumda böylesi trajik bir olayın yaşanması ise olayı farklı bir boyuta taşıyordu.

Firma yetkililerin ortaya koyduğu iddiaların doğru olup olmadığı hakkında bir açıklama yapılmadı. Ancak benzeri olayların tekrarının yaşanmaması büyük önem taşıyor.

İnsanlar yedikleri yemekten tekrardan zehirlenebilecekleri korkusuyla yaşamaları pek hoş olmayacaktır.

Hem hastane yetkililerinin hem de yeni yemek firmasının üzerinde dikkatle durması gereken bir durum olarak göze çarpıyor.

*        *        *        *        *        *        *        *        *        *        *        *        *

İkisi neden olmasın

Geçtiğimiz günlerde Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin ev sahipliğinde ‘Otomotivde Vizyonumuz Made in Turkey’ isimli bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının konuklarından biri de BMC Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’tı. Sancak, Sakarya’da kurulacak savunma sanayi üssü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ethem Sancak, Karasu’da hayata geçirilecek bu dev yatırım için Sakarya’nın farkında olup olmadığını sordu ve Sakarya’ya yerli otomobilden daha fazla kazandıracağını söyledi.

Sakarya’nın milli arabaya odaklandığına da sözlerinde yer veren Sancak, bu konuda şehrin hızlanması gerektiğini söyledi.

Elbette savunma sanayi üssünün Sakarya’ya gelmesi herkes tarafından merakla beklenen bir durum.

Öneminin de şehir protokolü dahil, vatandaşlar da farkında. Ancak hem savunma sanayi üssü hem de yerli otomobil Sakarya’da neden üretilmesin?