HES İÇİN AĞAÇ KATLİAMI!

Yine baltavari iş makineleri daldı ormanlara! Kuzey Ormanları’nın Sakarya-Hendek Bölgesine.. Çamlıca Köyü yakınlarında ormanlık alana yapılmak istenen HES için  ağaç katliamı resmen start aldı!. Revize edilecek olan HES için 300 yaşından belki de daha büyük olan yaklaşık 300 adet çınar ağacı kesilerek orman tahrip edildi. Bölge halkı olanlara tepki göstererek şirketin katliama devam etmesini şimdilik durdurdu. Ayrıca ormana saldıran enerji şirketinin Şanlıurfa eski milletvekiline ait olduğu iddia ediliyor. Haberi, birkaç gazete ve birkaç sitede de okudum. Çamlıca Köyü’nde yıllar önce kurulan hidroelektrik santralinin (HES) revize edilmesi, düzenlenmesi için bölgede çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında yüzlerce yıllık çınar ağaçları kesildi. Hendek Çamlıca Köyü-Mahallesi halkı atalarından kalan ve tarihi özelliği olan ağaçların kesilerek tabiatın tahrip edilmesine tepki gösterdi. Mahalle sakinleri atalarının diktikleri çınar ağaçlarının bölgede piknik olarak kullanılmasına vesile olduğunu, çocukluklarının bu ağaçlar üzerinde geçtiğini belirterek 40 santimlik boruların döşeneceği bölgede, tabiatın katledilmesine izin vermeyeceklerini belirttiler. Sizce, o ağaç katliam haberlerini ve bu yazıyı kim görür? Veya kim görecek? Veya, veya… Hangi devlet büyüğü, ‘Şöyle bir bakın bakayım acaba doğru mu diyecek?’ Ben söyleyeyim; Hiç kimse görmez. Ama hiç kimse!..

KİTABA AYDA 3 BİN LİRA!

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, önceki gün, Büyükşehir’in son derece iddialı mekanlarından biri olan Ofis Sanat Merkezi’nde çok hoş, çok farklı ve de çok güzel bir programda üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. ‘Gençler Soruyor’ isimli programda Başkan Toçoğlu öğrencilerin sosyal medya üzerinden sorularını cevaplandırdı. Ben de takip ettim. Dikkatimi en çok, Başkan Zeki Toçoğlu’nun, ‘Kitap ve kitaplarla’ ilgili mini bir-iki cümlelik açıklaması çekti. Başkanın ağzından aktarıyorum; ‘Malatya’da görev yaptığım dönem eşyalarımın çoğunu kitaplar oluşturuyordu. 9 bin lira maaşımın 3 bin lirasını kitaba ayırıyordum…’ Şimdi Başkan Toıçoğlu’nun, ‘9 bin lira maaşım vardı’ dediği tarih, çok çok büyük ihtimalle, 20 yıldan da öncesiydi. Zira 20 yıl önce kendisi belediye başkanıydı. 20 yıldan daha önce bir zamanda kitaba ayda 3 bin lira ayıran Başkan Toçoğlu, birkaç gün önce karşısındaki üniversite öğrenci topluluğuna, ‘..Sizlerde okumayı ihmal etmeyin..’ diyor. :- Söylemek istediğim şu; Artırdığı para ayda iki asgari ücret geçen her öğrenci bence okumayı ihmal etmez! Eder mi?..

DERİ KOLTUKTA HESAP!

MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşan Coşkun önceki gün, ‘Ekonomi paketi’ ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan düzenlemelerin, maliye İle mükellef arasında ‘Vergi Barışı’ sağlayacağını söylemişti. Coşkun ayrıca, ‘65 yaş ve üzeri yaşlara verilen aylıkların 266 liradan 500 liraya çıkarılmasının bu yaş grubunun refahı açısından çok önemli olduğunu ve bu düzenlemenin gelir dağılımın tabana yayılmasına katkı sağlayacağını ifade edebiliriz’ diyor. Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde 1000 lira ikramiye verilecek olmasını da, ‘Hem iç talebin canlandırılmasına yönelik oldukça önemli bir adım olacak, hem de dini bayramlar öncesi emekli vatandaşlar adına önemli bir motivasyon sağlayacaktır’ diye! Coşkun’un cümlelerinde, anlamadıklarım var! 234 liralık bir zam mıdır mesela, sizin deri koltukta otururken hesabını yaptığınız REFAH yansıması!..