Yüreğim daraldı .Günlerdir,kime çarpsam  dert dökülüyor üzerinden.Bende de durum pek farklı değil zaten.Kendi kendime ,acil önlem almalı ve çıkmalı bu moddan dedim Tamam,mutluluklarıda üzüntüleride paylaşmak son derece güzel .Güzel  ama grafikde üzgün,mutsuz,kaygılı profillerin çizgisi o kadar yüksek ki..Bazen çaresiz kalıyor insan,birilerinin mutluluğu için elinden geleni yapsada olmuyor bir türlü. Bir baba çocukları için heba etsede kendini,bir anne tabir-i caizse süpürgede etse saçını onlar için,  gideremiyor sıkıntıları.Çalışan yöneticiyi,yönetici  çalışanını mutlu edemiyor.Evlatlar ailelerin beklentilerine karşılık verip onların kaygılarını gideremiyorlar.Dostlar yine dostlarından muzdarip,bir mutsuzluktur, almış başını gidiyor.

HERKES AYNI DEĞİL....

        Ciddi bir iletişimsizlik,güven problemi ve de samimiyetsizlik ortalıkda kol geziyor.Mutlu,huzurlu, deyimle kaygısız başı  tuzsuz aşı ,azınlıklarda yok değil  tabi onları soyutluyor, konunun  tamamen dışında tutuyorum.

       Birde başarılı öğrenciyi ,mutlu ev kadınını,akıllı işadamını oynayan ve bu duruma kendini bile inandırmış olanlarda  var ki  e bizde inanıyoruz..... İçlerinde ki yangınlarla,gereksiz endişeler,abartılmış hırslar,taşıdıkları ama sakladıkları kinle ,  mutluluk sahneledikleri  bu oyunda, göstermiş oldukları üstün performansdan dolayıda kutluyorum  onları...

GEÇMİŞDE VE ŞİMDİLERDE....

    Çocukluğumuzda yakınırdık,şimdi anlıyorum ki (kaşınırdık aslında) orayada gidelim,şunu da yapalım,bunu da alalım falan derdik .Bitmez tükenmez isteklerimizle ,bizim her biçimde kahrımızı çeken  o ses (annem) derdi ki  ''hayatta hiçbir zaman her şey tastamam olmaz. Herkesin bir takım endişeleri ve gerçekleşmeyen istekleri,yarım kalan işleri  mutlaka vardır.Hiç kimse de, evet ben bu dünya dan almam gereken herşeyi aldım,yapmam gereken her şeyi yaptım,hiç üzülmeden,hiç sıkıntı görmeden yaşadım artık bana müsade demez. '' derdi. Şimdi bu sözleri ben çaldım,onun edasıyla anlayarak,sindire sindire sonsuz bir inançla gerektiği zaman da kullanıyorum bu cümleleri.

       Yüreğim daraldı demiştim....Her geçen gün,sağlıklı,neşeli,pozitif insanları daha bir özler hale geldiğimizi ,oynamayan ,gerçekten mutlu,acılarının yada sıkıntılarının farkında, üstesinden gelme gayreti içerisinde olan,hayatı seven ,bir gün buradan gideceğini  bilen ama yine de sıkı sıkı yaşama sarılan insanlara  ne kadar da  hasret olduğumuzu fark ettim. Durum böyle olunca ,bende karar verdim; evet sıkıntılar ,kaygılar,hastalıklarda olacak hayatımızda ve madem kaçınılmaz bir durum bu , sıkıntı veren her bir durumu koca bir sıfır gibi etkisiz eleman yapacağım hayatımda.Sonuç  mu ?

        Mutlak mutluluk olacak.Herkes bu çaba içerisine girerse , o mutluluk mutlaka bulaşıcı olacak ve  umuyorum ki yüzlerden tebessüm  hiç  eksik olmayacak.

               VE  DERTLER ,TASALAR KOCA BİR SIFIR OLACAK,KÜÇÜCÜK BİR MUTLUKLA KOCAMAN BİR   DERDİ TOPLASAM BİLE  SONUÇ HEP MUTLULUK ÇIKACAK....