Hayatta en büyük mucizelerden biri küçükken iyi bir öğretmene rastlamasıdır sözünü çok beğenirim.

Gerçekten hayatta bir insanın karşısına çıkan en büyük şans öğretmeni ise bir ilçenin karşısına çıkan şans ise iyi bir kaymakam olsa gerek.

Kaymakam Kemal Şahin, yarın 18 Eylül 2017 Pazartesi günü ilçemizden ayrılıyor. Kaynarca'ya atandığı 4 Eylül 2014 tarihinden Kilis'te Vali Yardımcısı olarak Suriyeli mültecilerin barındığı kamplarda yöneticilik yapmak için görevlendirildiği Mart 2017 tarihine kadar geçen iki buçuk yıla çok şey sığdırmayı başardı.

EĞİTİME ÖNCELİK VERDİ

Düziçi Öğretmen Lisesi mezunu olmasının da etkisiyle olsa gerek en önem verdiği konu eğitim oldu. Kısa adı EKİP olan Eğitimde Kaliteyi İyileştirme Projesi ile TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavlarında 8'inci sırada olan Kaynarca'nın ilk yıl 5'inciliğe ikinci yıl 4'üncülüğe bu yıl ise 2'inciliğe yükselmesinde büyük payı oldu.

Okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrencileri motive etmek konusuna özel önem verdi. Başarılı öğrencileri ödüllendirdi. Lise eğitimine özendirmek için ücretsiz yemek ve servis imkanı sağladı. Kitap okunmasını özendirmek için okuma grupları oluşturulmasına destek verdi. Kaynarca Anadolu Lİsesi'ne Z Kütüphane için çaba harcadı.

Kaymakam Kemal Şahin Kaynarca Anadolu Lisesi'nde düzenlenen aşure etkinliğinde yaptığı konuşmada , "Kaynarca Anadolu Lisesi bizim göz bebeğimiz. Kaynarca´nın göz bebeği sizlersiniz onu bilesiniz. Niye öyle? Çünkü Kaynarca´nın geleceği sizlersiniz arkadaşlar. Anneniz, babanız, öğretmenleriniz, bizler hepimiz sizler için titriyoruz.  Tabi ki sizlerin iyi eğitim alması başarılarınızın artması için gerekli adımları atıyoruz. Kurslar deneme sınavları yapıyoruz. Ayrıca sanatsal ve akademik konularda kendini öne çıkaran öğrencilerimizi Kaymakamlık olarak ödüllendireceğiz" dedi ve sözünü de tuttu. Olanaklar ölçüsünde elinden geleni yaptı.

Lise'nin Müdürü Abdurrahman Burak ve öğretmenler de ellerinden geleni yaptı. Bu çalışmaların Kaynarca Anadolu Lisesi'nin gelecekteki olası başarılı sonuçlarında büyük payı olacağına inanıyorum.

SEBZE BİRLİĞİ KURDU

Kaynarca lahana üretimi konusunda ülkemizin önde gelen merkezlerinden bir olduğu halde; sebzecilik potansiyeli ile önemli gelir kazanabilecek şansa sahipken ve yerel dinamikleriyle bunu başaramazken, Kaymakam Kemal Şahin kolları sıvadı, üreticiyi ikna etti emeklerinin karşılığını alabilmeleri için Sebze Birliği kurulmasına öncülük etti.

Şahin ilçedeki tüm kesimlerle olduğu gibi üretici köylülerle de yakın ilişkiler kurdu. Sebze ekilmesini özendirmeye çalıştı hatta kendisi bizzat Kaymakamlık lojmanı bahçesinde çeşitli sebze ve meyve yetiştirdi.

LAHANA FESTİVALİ

Kaynarca'dan Kemal Şahin başkanlığındaki heyet, Samsun Bafra, Bursa Orhan Gazi ilçelerini ziyaret ederek lahana, sebze üretimi, pazarlanması konularında incelemede bulundular.

Bursa'nın meşhur Gedelek Turşusu üretimini yerinde görüp Kaynarca'da ev turşuculuğunu geliştirme konusunda proje oluşturulmasına önayak oldu.

Bunun için ilk adımı attı ilçenin önemli gelir kaynaklarından lahanayı tanıtmak için Lahana Festivali düzenledi. Ünlü kalp ve dahiliye uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ı ilçeye getirerek seminer vermesini sağladı. Ancak daha ikinci yıl öncülük ettiği Lahana Festivali maddi kaynak bulunamaması nedeniyle düzenlenemedi.

SAĞLIKLI YAŞAM DERNEĞİ

İlçede her kesimden kişinin katıldığı sağlıklı yaşam yürüyüşlerinin verdiği esinle zihin ve vücut sağlığı, çevre duyarlılığı, sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, kültürel değerlere sahip çıkma,yerel değerleri koruma,kültürel, tarihi, doğa gezileri yapmayı amaçlayan Kaynarca Yaşam Derneği kurulmasına önderlik etti.  Derneğin düzenlediği yürüyüş, spor, gezi etkinliklerinin başta gelen katılımcısı oldu.

KÖY GEZİLERİ

Kaynarca'nın 45 muhtarlık bölgesindeki  100'ün üzerindeki  yerleşim birimini daire amirleriyle birlikte gezdi, hastalar, yoksullar, gaziler ve şehit aileleri başta olmak üzere Kaynarcalılarla yüzyüze iletişim kurdu. Eksiklikleri yerinde saptadı, halkın sorunlarını yerinde dinledi, çözüm üretti. İyi günlerinde kötü günlerinde yanlarında oldu.

Kaynarca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı olarak toplumun yardıma muhtaç kesimlerini esirgedi, korudu. Resmi dairelerin bulunduğu Hükümet Konağı'na asansör yapımı da onun zamanında gerçekleşti.

MOBİLYACILAR OSB

Kaynarca Mobilya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de önemseyerek yaptı, uzun bir sürecin sonunda  ilk fabrikanın açılması sağlandı.

YEĞENİNİN ŞEHİT HABERİNİ ALDI

Kaymakam Kemal Şahin'in Kaynarca'da kötü anıları da oldu. Üzücü haberler de aldı. Onun döneminde 5 ayda teröre 4 şehit verdik. Kaynarca Kaymakamı Kemal Şahin'in yeğeni Mehmet Şahin Fırat Kalkanı Operasyonunda şehit oldu ...

Şanssızlığı çapına, hızına, vizyonuna uygun kadrolara (Bir kaç kişi dışında) sahip olmayışı idi.

Yalnız kaldı.

Umarım başlattıkları devam ettirilir.

Kaymakam Kemal Şahin'in Mart 2017'den beri Kilis Vali Yardımcısı olarak Suriyeli mültecilerin bulunduğu kamplarda görevlendirilmesiyle Kaynarca vekaletlerle yönetildi, başsız kaldı.

Bir ilçenin 6 ay Kaymakamsız kalması olur şey değil ama oldu.

Kendisine Kaynarca'ya verdiği emekten, hizmetten dolayı yürekten teşekkür ederim.

Bundan sonraki görev yeri olan Gaziantep Nizip halkı şanslı.

 Kaymakam Kemal Şahin'e başarılarının devamını,  Şahin ailesine esenlikler dilerim. Yolunuz, bahtınız açık olsun.