Soru yağmuru programında konuğumuz İnş. Müh. Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar idi. Hüsnü benim üniversiteden sınıf arkadaşımdır. Öğrenciliğinden beri tutarlı bir fikri alt yapısı var. Demokrat, milliyetçi, liberal olduğu kadar muhafazakar bir çizgisi var. Gösterişten uzak, mütevazi bir yaşantısı var. Oda başkanı olarak Sakarya’da kamu yararı gördüğü her konuda (birçok baskıya rağmen) kimseden korkmadan mücadele etti. Bizde bu mücadelesinde hep yanında olduk. Eğer karar verir de siyasete girerse yine yanında olur, onu destekleriz.

                                  **************************************

        Adapazarı Belediye Meclisinde Saadet partili meclis üyesi Hayrettin Hacıbektaşoğlu belediyede çalışmadan maaşını bankamatikten alan en az 10 çalışan olduğunu söyledi. Eğer bu doğru ise, ki Bektaşoğlu belgesiz konuşmaz, bu tam bir skandaldır. Bu kişiler açısından bakıldığında aldıkları ücretler haramdır ve hırsızlıktır. Belediye açısından bakar isek bunları işe alan başta belediye başkanı olmak üzere tüm yetkililer sorumludur. Bu görevi kötüye kullanmaktır.

       Bu adaylık sürecinde 10 yıldır Adapazarı Belediyesinde Başkan yardımcısı olarak belediye meclis üyelerinin tanımadığı hatta belediye çalışanlarının belediyede hiç görmediği birisi Geyve’den AKP’den Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Üstelik bu kişi Belediye Başkanının da yakını. Et kokmasın diye tut atılır. Ya tuz kokar ise?

                                **************************************

      Büyük Şehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu birkaç ay sonra görevini tamamlayarak bayrağı yeni seçilecek olan belediye başkanına devredecek. İyisiyle kötüsüyle 10 yıl Serdivan’da 10 yıl da Büyükşehir Belediyesinde Başkan olarak görev yaptı. Bence Serdivan dönemi daha parlaktı. Şu anda ki Serdivan’ın yapılaşmasının projelendirilmesi ve alt yapısı Toçoğlu döneminde planlandı. Yusuf Alemdar döneminde bu planlar daha da zenginleştirilerek uygulandı. (Bu zenginleşmeden kastım Cadde54 değil) Bu işlerde arka planda kalan gizli kahramanlardan biri de şehir plancısı Fikret Bayhan’dır.

      Bence Zeki Başkanın büyük şehri yönetirken en büyük hatası belediyeyi Serdivan’dan taşıdığı kadro ile yönetmesi oldu. Büyükşehir belediyelerinin en önemli birimi olan Yürütmenin başı Genel Sekreterlik makamında ne işe yaradığı belli olmayan İbrahim Pehlivan ile çalışmak zorunda kaldı. Başkanın çabaları bu kadro yetersizliğini kapatmaya yetmedi. Şehre sınıf atlatacak hizmetler yeterince yapılamadı. Buna rağmen Zeki Toçoğlu görevini tamamladıktan sonra başı dik olarak gezecektir. Hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ederiz.

                               **************************************

       Size bir yarışma sorusu: DOKAP ve ÇAYKUR genel müdürlüğünde efsaneler yarattığı iddia edilen Sayın Ekrem Yüce yaklaşık olarak 3,5 yıl Erenler Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Bu döneme ait Başkan’ın Erenler’e yaptığı herhangi bir hizmet hatırlayan var mı, var ise nelerdir.