Sevgili okurlar,
Belçika’da, 1 Şubat 2019 tarihinde, ülkenin Anvers kentinde bir cinayet işlendi..
Anvers kentinde “ Urfalı Kürt Memo” olarak bilinen Mehmet Yavuz(62), “tacize uğradığı ve tehdit edildiği, işyerine saldırılar” olduğu gerekçesi ile iş yeri önündeki, aslen Konya İl’i,Yunak İlçesi Yukarı Piribeyli Kasabası halkından kuzenler Erdem Söğütlü(23) ile  Ozan Sögütlü”yü( 28),oğlu Çerkez Yavuz(23) ile birlikte kurşun yağmuruna tuttular..
Olayda  arabuluculuk yapmaya kalkan biri de ayağından yaralandı..
Belçika bu olayı konuşuyor..
Olayda hayatını kaybeden Erdem Söğütlü, düzenlenen bir cenaze töreni ile toprağa verilmek üzere memleketine gönderildi..
Kuzeni ise Ozan Söğütlü, ameliyatlar sonrası uyutuluyor..Durumunda önemli iyileşme olduğu belirtiliyor.
Olay sonrası görüntüler, videolar etrafa saçıldı..Herkesin elindeki  cep telefonu ile “ muhabir” olduğu şu günlerde, görüntülerde cinayetin detayları var..
Yürek dayanamaz tabii..
İnsan, bu kadar vahşileşebilir mi?
“Urfalı Kürt Memo” lakaplı Mehmet Yavuz hızını alamıyor, gençlerin üzerine sıktığı kurşunları bitince, şarjörünü dolduruyor ve bağırıyor:
“ Daha var mı len!”
Vay be!
“Daha var mı len!”
Kazara araya giren birinin ayağına, kurşun sıkmayı da ihmal etmiyor usta!
Buraya kadar, ne anlatacağımı merak ettiniz değil mi?
Evet!
Olayla ilgili olarak, elinde cep telefonu ile muhabirliğe soyunanlar, olayla ilgili uydurdukça, uyduruyorlar!..
Neler, neler?
Olayın aslı, 2017 Yılında yapılan bir PKK gösterisine dayanıyor.. Belçika’nın birçok yerinde gösteri düzenleyen, çadırlar kuran PKK yandaşları, Anvers gösterisi sırasında ellerinde PKK paçavraları ve APO posterleri ile bu semtten geçince, büyük tepki ile karşılandı ve büyük bir arbede çıktı..
Bu konuda belediye ve güvenlik birimleri suçlandı ve olay unutuldu..
Ama gençler, bu olayı unutmadılar..
Zira bu olay sırasında otobüsten inip,Türk gençlerine saldıran PKK yandaşları, bu “Urfalı Kürt Memo” denilen Mehmet Yavuz’un kahvehanesine sığınmış..
PKK göstericilerini korumaya alan Mehmet Yavuz ile gençlerin arası, o günden beri bozuldu..Karşılıklı sataşmalar, hırlaşmalar derken, son olarak Mehmet Yavuz’un, işyerinin yanına bir de “dönerci” dükkanı açması ile öfke tozu doruğa tırmandı..
Gençler, “Berederedostraat” sokakta faaliyet gösteren PKK yandaşlarının,Türk vatandaşlarının paraları ile PKK’ya yardım ve yataklık ettiklerini beyanla, karşı duruş sergiliyorlar..
Aynı semtte bulunan “EsEs” kahvesinde buluşan gençler, konuyu tartışıyorlar ve PKK’ya destek verenlerin, bir şekilde mahalleden dışlanmasını istiyorlar..
1 Şubat 2019 tarihinde ne olduysa, oldu! Mehmet Yavuz, yanına oğlu, eşi ve damadını da alarak, gençleri kurşun yağmuruna tuttu..
Urfalı Kürt Memo’nun, yani Mehmet Yavuz’un, PKKile  ilişkisini yüzüne vuranlara ise, “ Benim PKK ile ilgim yok” dediği, ama bu söylemi bölgede yaşayanların inandırıcı bulmadıkları  biliniyor..
Şimdi sıkı durunuz!
Belçika’da hakimler, polisler, savcıları var!..
Madem işyerin saldırıya uğruyor,gider polise şikayette bulunursun,gerekli yasal işlemleri yapar, tazminat talebinde bulunursun..
Hatta olmadı, gençlerle konuşursun..
“Gelin gençler, ne istiyorsunuz? Durum sizin bildiğiniz gibi değil.. Benim terör örgütü PKK ile ilgim yok!..Burada ekmek kavgası veriyorum!..” diyerek, semtteki Türk büyüklerinden de yardım istersin..
Ama öyle olmuyor, gençler üzerine kurşunlar yağdırılıyor ve avazı çıktığı kadar bağırıyor:
-Daha var mı Len!
Kısacası bu olayda, 28 Yaşında evli ve bir çocuk babası Emre Sögütlü, hayatını kaybetti..
Görüntülere yansıyanlar arasında, kurşun darbeleri ile yaralanıp kanlar içinde yere düşenlere tekme atma, tekrar kurşun sıkma sahneleri kabul edilir gibi değil..
Bu ne barbarlık!?
Olay sonrası baba, oğul teslim oldu..Zaten olay yerinden de kaçmadılar.. Gözaltına alınan eş ve damat sorgulandı ve serbest kaldı..
Anvers, “Brederodestraat” adlı sokakta olağanüstü tedbirler alındı..PKK yandaşlarının işyerleri kapandı, Türklere ait kahvehaneler kapalı..
Öfke doruk yaptı..
Herkes burnundan soluyor, büyük bir sessizlik var..Hayra alamet değil bu durum, ama korku her yere sinmiş durumda!
Cenaze de, Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosu Metin Ergin ile konuştum.. Son derece üzüntülü ve olayın yatıştırılması ve kin ve öfkenin bastırılması için, vatandaşları sükunete  davet ediyor..
Nereye kadar elbet!
Yani bu işin Türk-Kürt kavgasına dönüşmesi istenmiyor..
Ancak, kavga eden iki tarafın da orijini Kürt!
Yavuz Ailesi Urfalı, Söğütlü Ailesi Konyalı!
Belçika’da yaşanan bu olay, Belçika Türk Toplumu’nun ne kadar dağınık ve “birlik ve beraberlikten” uzak olduğu gerçeğini, gün ışığı gibi ortaya çıkardı!..
Cenazede, bir iki siyasetçi dışında, sivil örgüt temsilcilerini gördüm…
Peki diğerleri nerede?
Bu bir sosyal, kültürel patlama!
Olayda bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş!.. Cenazedeki kalabalığa bakarsan, büyük bir tepki seli oluşmuş..
Ama kimin ne yapacağı, nerede, neyin savunulacağı bilinmiyor!..
Başkonsolos Metin Ergin,” Olay takibimizde” dese de, maalesef Başkonsolosa bile tepki var..
Tepkilerin odağını,”daha önceleri neredeydiniz” oluşturuyor?
Belçika’da, 1993 Yılında buna benzer bu durum yaşanmıştı..O zamanda PKK’ya karşı büyük bir öfke patlaması yaşanmıştı.. O öfke patlaması sonrası Brüksel’deki PKK varlığı, başka kentlere taşınmıştı..
1990’lı yıllardaki kadar PKK Belçika’da etkin değil, ama yine de PKK üst düzey yöneticilerinin Brüksel’i, yani Belçika’yı mesken tutması vatandaşlarımızın gündemin hiç çıkmıyor..
Türkiye’de bu konuyu sıkı bir şekilde takip ediyor..Ancak Belçika, bildik tavrından ödün vermiyor..
Anlayacağınız, Belçika-Türkiye ilişkileri gittikçe limoni bir durumda.. Gelecek açısından bu durum Belçika’da yaşayan 230 Bini aşkın Türk vatandaşını, yakından ilgilendiriyor elbet!
Gelecek hafta, biraz Türkiye gündeminden uzaklaşarak, Belçika-Türkiye ilişkileri ve “Terör örgütü PKK ve FETO yapılanması” hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edelim..
Bu arada, son olarak bir hususu da paylaşmak istiyorum:
Federal milletvekili ve Brüksel Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır’a, bir mektup içinde  beyaz toz gönderildi..
Çok şükür, bu tehdit tozu, çocuk pudrası çıktı..
Ama, birileri Belçika’da Türklerin starı, idolü Emir Kır’a karşı hasma ne tutum içinde!?
Müsaadenizle, konu ile ilgili görüş ve düşüncelerimi de gelecek sayıda sizlerle paylaşalım..
Gününüz güzelliklere vesile olsun!