Yazının başlığında olayı özetledik aslında. Sakarya bol vaat alan, vaat almada üstten birinci ama iş icraata gelince, sondan birinci bir şehir. Son iki yılda Sakarya için iki büyük proje ortaya atıldı. İlki bin yataklı şehir hastanesiydi. Bu projeyi, ‘Sakaryalılar’a müjde’ diye ortaya atan, zamanın Başbakanı Ahmet Davutoğlu idi.  

                                                          **

Tarih: 23 Mayıs 2015… Yer: Kent Meydanı… Konuşan: Başbakan Ahmet Davutoğlu… ‘Sakarya için bin yataklı şehir hastanesi projemiz var. Şehirlerimize modern hastaneler kazandırmaya devam ediyoruz. Sakarya için de bin yataklı hastane için çalışma yürütüyoruz. İnşallah Sakaryamız’a bin yataklı şehir hastanesi inşa edeceğiz. Sakarya şifa diyarı olacak’

                                                       **

Başbakan Davutoğlu bu açıklamayı yaptıktan sonra, 16 ilçenin belediye başkanı birbirlerine atlatarak veya atlattıklarını sanarak, ‘Bin yataklı şehir hastanesi benim ilçeme olsun’ cümlesinden yola çıkarak, saman altından su yürütmeye başladı. Her belediye başkanı Ankara’da yakın olduğu yukarıdaki AK Partili ile iletişime geçerek, bin yataklı hastane konusunda kendisini desteklemesini istedi.

                                                       **

Yetmedi; 16 ilçenin belediye başkanları her gün yerel basına açıklamalarda bulunarak, ‘Bin yataklı şehir hastanesi benim ilçeme yakışır’ fikrini herkese benimsetmeye çalıştı. Ama bir süre sonra belediye başkanlarının bu konudaki yarışı yavaşladı. Sonra da tamamen durdu. Siz, yaklaşık altı aydır, hiçbir belediye başkanının bin yataklı şehir hastanesinden söz ettiğini duydunuz m veya bir yerde okudunuz mu?

                                                        **

Göremezsiniz, okuyamazsınız, çünkü belediye başkanları bile bin yataklı hastaneden umutlarını kesti. Düşünün; aradan iki yıl geçmesine rağmen 23 Mayıs 2015’de devletin en yetkili ağzı tarafından verilen bin yataklı şehir hastanesinin daha yeri, arsası, arazisi bile belli değil…

                                                      **

Sakarya kamuoyunda, bin yataklı şehir hastanesi vaadi küllenmeye başlarken, bu defa ortaya AK Parti Milletvekili Mustafa İsen çıktı ve küllenmekte olan ateşe bi odun attı. O odun da, ‘Sakaya’ya ikinci hastane’ idi.

                                                     **

Tarih: 2 Ekim 2016… Yer Sakarya… Konuşan: AK Parti Milletvekili Mustafa İsen‘..Sakarya’nın heyecanla beklediği ikinci üniversitenin detayları belli olmaya başladı. Projeye büyük emek verdik ve başardık. İkinci üniversitenin üç kampüsü olacak ve üniversite çok kısa sürede hayata geçecek...’

                                                  **

İsen’in üst düzey rol aldığı ikinci üniversite bombası patlar patlamaz, bin yataklı şehir hastanesi örneğinde olduğu gibi, 16 belediye başkanı yine saman altından su yürüterek, ilçelerine en azından bir fakülte yapılması veya kampüslerden birinin ilçelerinde olması için sonuca gitmek istedi. Ankara’lara koşturmalar. Yerel basına açıklama üzerine açıklama yollamalar. Hep, ikinci üniversitenin bir bölümünü kapmak içindi…

                                                **

Size bir kez daha soruyorum; Aylardır hiçbir belediye başkanının ağzından, ‘Bin yataklı şehir hastanesi’ cümlesini duydunuz mu? Her hangi bir açıklamasında okudunuz mu? Ne duyabilirsiniz, ne de okuyabilirsiniz. Çünkü bu iki projeyle de Sakarya kamuoyunu yeterince heyecanlandırdılar ve o heyecan bitti.

                                               **

Gözlerimizin içine baka baka verilen bu iki müjde, uyku tulumunun içinde mi, musalla taşında mı bilemem! Ama gidin bir AK Parti Milletvekiline sorun. Deyin ki, ‘Hani ne oldu bizim bin yataklı hastane ile ikinci üniversite?’ Size üç kelimelik cevap vereceklerdir; ‘Bürokrasi yavaş işliyor’ E peki, siz değil miydiniz, 16 Nisan referandumu öncesinde, ‘Sandıklardan ‘Evet’ çıktığı an bürokrasi, yıldırım hızına ulaşacak’ diye vaatte bulunan. Sonuç itibarıyla; Ver Mehteri!!!