Sakaryaspor’da İsmail Ertekin döneminin sona ermesinden 24 saat sonra Şaban Yıldırım 3 yıllık imza attı, hedef 1. Lig..
Yıldırım’ın Sakaryaspor’da 5. dönemi..
Üç yazanlar var, beş son kararım!.
Çok iyi biliyorum da ondan..
“Eskiler bilir” hesabı..
1) 2003-2004 sezonuydu.. Sadi Tekelioğlu’nun kurduğu ama başarılı olamadığı takımı Şaban Yıldırım play-off’tan değil, 1. ligden süper lige direkt taşıdı.. Sakaryaspor’un başında çıktığı ilk maçında Göztepe’yi şehrimizde yenmişti..
2) 2004-2005 sezonuydu.. Şampiyon hoca Şaban Yıldırım’la yollarını ayıran başkan Selahattin Aydın takımı Sakaryalı hoca Necmettin Sert’e süper ligde teslim etmişti, Necmettin Sert’li Sakaryaspor sezon başı kampında Patalya kupasını kazanmıştı ama ligde 5’te sıfır çekince Şaban Yıldırım geldi, 6. hafta Ankara’da Ankaraspor’la 1-1 berabere kalarak puanla tanışmıştık..
3) 2007-2008 sezonu.. Giray Bulak’a 20 günde 500 bin dolar kaptırdığımız sezonun devre arasında Sakarya yangın yeri.. Sakaryaspor süper ligde Şaban Yıldırım’a teslim edildi, Martinez’li, Cangele’li kadroyla düştük..
4) 2010-2011 sezonu.. Rauf Batuboylu yönetimi takımı Şaban Yıldırım’a 2. ligde teslim etti.. Transfer engelli Sakaryaspor Antalya Mardan’da Konya Şekerspor ve BUGSAŞ’ı eledikten sonra oynadığı play-off finalinde Bandırmaspor’u 5-1 yenerek 1. lige çıktı..
Demek oluyor ki; daha önce 4 kez Sakaryaspor’u çalıştıran tecrübeli hoca Şaban Yıldırım yönetim huzurunda Rüstemler’de düzenlenen imza töreninin ardından beşinci kez yeşil siyahlı kulüpte görev aldı.. 
Sakaryaspor’da 8 yıl sonra yeniden Şaban Yıldırım dönemi başladı..
Rüstemler’e yeni bir heyecan taşınmıştı çünkü İsmail Ertekin başarılıydı ama heyecanını yitirmişti..
İlk yarıyı 7 deplasman galibiyetiyle lider bitiren Sakaryaspor’un teknik patronu İsmail Ertekin ilk yarıda toplanan 39 puanın üzerine ikinci yarıda bugüne kadar oynadığı 11 maçta sadece ve sadece 17 puan koyabildi, liderin 7 puan gerisine düştük, suratlar düştü..
Profesyonellikte duygusallık olmazdı, yönetim gerekeni yaptı..
İkinci yarıda oynadığı 6 deplasmanda hiç galip gelemeyen Sakaryaspor’un teknik patronu İsmail Ertekin her toplandığımızda “Ligi şampiyon bitireceğiz” demişti, son 6 haftaya lider Keçirengücü’nün 7 puan arkasında beşinci sırada giriyoruz.. 
Düşüş Uşak’ta Messi muhabbetiyle başladı..
Futbolcular kendilerini sinek 2’li gören Ertekin’i deplasmanda gezerek yedi!.
Fatura İlyas’a kesildi, lig devam ediyor!.
İdman öncesi yeni teknik heyet oyuncularla basına fotoğraf verdi..
Nerede kalmıştık?
Sakaryaspor’da Şaban Yıldırım rüzgarı esti.. 
Sakaryaspor 3 Nisan’da şehrimizde oynayacağı İnegölspor maçı hazırlıklarına dün akşam Yeni Atatürk Stadyumu’nda Şaban Yıldırım komutasında devam etti.. 
Kalecileri altyapı kaleci antrenörü Sinan Sevim çalıştırırken Mesut Ünal ve Murat Balaban yeni hocanın yardımcıları olarak karşımıza çıktı..
Rüstemler’de düzenlenen imza töreninde konuşan Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi “Kan değişikliği gerekliydi” dedi, haklı..
Şaban hoca köprüden önce son çıkıştı..
Ekşi "İsmail hocamıza hizmetlerinden ötürü teşekkür ettik. Kan değişikliği gerekliydi. Şaban hocamızın Sakaryaspor'a daha önceleri de çok büyük hizmetleri vardı. Bizde Şaban hocamızla devam etme kararı aldık" dedi..
Başkan ne yapsın, bu işin heyecan meyecanı kalmamıştı..
Bizim Sakarya’ya konuşan Yıldırım “Belki de son Samsun deplasmanı final olacak. 3-4 hafta öncesine göre 1. Lige direkt çıkma hedefleri belki zayıfladı ama hala mevcut” diyerek kolları sıvadı, kolay gelsin.. 
Bende dedim ki; “Siz ve ekibiniz Sakaryaspor’a şampiyonluk yolunda yeni bir heyecan katacaksınız”
Bu temennilere teşekkürle karşılık veren Yıldırım "Herşeyden önce yine karşınızda olmak çok güzel. Burada iki kat sorumluluk hissediyorsun. Burada evimdeyim. Sezon başında geniş bir kadro kuruldu. Ufak tefek sıkıntılar yaşandıktan sonra İsmail Ertekin göreve geldi. Kendisi de benim çok iyi dostumdur. Çok güzel çıkışla seri yakaladı. Bulunduğumuz yer itibariyle umutlu olmamızı gerektiren durumlar var. 3-4 hafta öncesine göre 1. Lige direkt çıkma hedefleri belki zayıfladı ama hala mevcut. Belki de son Samsun deplasmanı final olacak” dedi, işimize döndük..
“Bulunduğumuz yer itibariyle umutlu olmamızı gerektiren durumlar var” diyen Yıldırım’a katılmıyorum ama play-off’tan umutluyum..
Sakarya’da oluşan “ilk maçta eleniriz” havası dağıldı..
Teşekkürler Ertekin.. 
Rüstemler’de düzenlenen Şaban Yıldırım’ın imza töreninde konuşan Sakaryaspor Başkanvekili Cumhur Genç “İsmail hoca bize unutamayacağımız günler yaşattı, kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.. 
Genç "Sayın İsmail hocamız geldiğinde durumumuz ortadaydı. Sahada takıma çok faydası oldu. Giderken gösterdiği karakter ve göstermiş olduğu adamlıkla unutamayacağımız bir gün yaşattı, Allah yolunu açık etsin" 
Amin..
Sakaryaspor Başkanvekili Cumhur Genç, Ertekin’e teşekkür etti, bir teşekkürde benden gitsin..
Büyükşehir’de de Ozan Bulkaz dönemi bitti..
Yönetim bıraktıktan sonra gelmişti..
Niye gelmişti ki?
BÜYÜKŞEHİR’de 1 Nisan’dan sonra ilk iş baskete eğilmek olmalı, Akgün Altuğ tek başına kaldı.. 
Tek kişilik ordu destek bulmalı yoksa basketbolda tarih olacağız..
SANTRA HARİCİ
Aşk, bir orduya meydan okumak
Bir kişiye esir düşmektir