Oyuncu kadrolarına ve transfer harcamalarına baktığın zaman Bergama Belediye Sakaryaspor’la boy ölçüşecek durumda değil.

    Payas karşılaşmasını deplasmanda oynayan ve buradan 0-0’lık sonuçla bir puan çıkaran Bergama yarın evinde Sakaryaspor’a karşı ancak direnebilmek adına sahada olacak gibi.

    Topun yuvarlak olduğu söylense de Kupa da Manisa Büyükşehir’e karşı her iki yarıda Serdar Vefa ve Ramazan’dan gelen gollerle 0-2 öne geçen ancak ikinci yarıda ve uzatma dakikalarında yediği gollerle elenen Bergama Belediyespor’un gücü kuvveti bu ligin çok altında olduğu gözleniyor.

    Yarın oynanacak karşılaşmanın mutlak favorisi kağıt üzerinde oyuncu kalitesi ve ilk hafta sonucuna göre Sakaryaspor.

     Ancak futbolu güzel yapan hiçbir maçın oynanmadan kazınılmaması ve her favorinin 90 dakika sonunda kazanan olmamasıdır.

     

*****

 

    İsmail Cem Cambaz’ın talebeleri ilk maçını Adliyespor’a karşı kazanırken zaaflarını da fazla saklayamadı.

      Geçen hafta Atatürk Stadında Sakaryaspor’un eski futbolcusu Gökhan Çalışal da bu maçı Bergama Belediye adına izledi ve tuttuğu notları hocası Murat Gürkan Zora’ya mutlaka verdi.

       Eğer Çalışal bizim gördüklerimizi gördüyse Yeşil-Siyahlıların işi hiç de kolay olmaz fakat rakip takımın futbolcu kadrosunun gücü buna yeter mi? İşte bunu bilemem.

       Cem Cambaz hoca hazırlık maçları dahil Adliye karşısında gösterdi ki bu sezon genelde tek santraforla sahaya çıkacak ve hemen arkasında yer alan Murat Hacıoğlu’nu serbest adam olarak oynatırken forvete hem defansın her iki kanadından hem de orta alandan sürekli destek vererek sürpriz adamlarla goller bulacak.

      Adliye maçında forvet hattının en ucundaki Hakan Akman gol pozisyonu buldu, buldu fakat goller Murat Hacıoğlu ve defansın hemen önündeki Ferhat ile rakip defansın ters vuruşundan geldi.

      Demek ki neymiş? Hakan gol atamamış ancak Hakan tüm arkadaşlarına sahada gol atabilecek yollar açmış. Ha bunlardan Abdülkadir, Canberk ve Enes dahil yararlanamayanlar oldu mu? Oldu. Hatta kendisi de kaçırdı Hakan. Fakat sahanın görünmeyen kahramanlarındandı Adliye karşısında.

   

*****

    Her maç aynı olur mu? Bilemem. Ancak Cambaz isimleri değiştirebilir, saha içinde rotasyon ( Futbolcuların yerlerini ve mevkilerini değiştirebilir) yapabilirse de genelde oyun şablonu olarak sahada 1-4-4-1-1 şeklinde yer alacak gibi bu sezon. 

    Bu takımın ve Cambaz’ın en zor işi bu sistemde Talha’ya yer açma düşüncesi bence.

    Talha kanatlarda pek randıman vermedi. Hazırlık maçında da Adliye karşısında da defansın ortasında oynarken daha fazla risk alıyor, topla buluşuyor ve öne çıkıyor.

   Kanatlarda ise hep silik, sönük ve kayıplarda. Böyle de olunca tribünlerden ister istemez tecrübeli oyuncuya eleştiri tepki geliyor.

    Sonuç iyi iken, maç kazanılırken böyle olursa Allah göstermesin kötü bir sonuçta ilk tepkiler daha sert ve daha acımasız olur.

     Aynı düşüncelerim defansın ortasında yer alan Aytaç ve Zafer için de geçerledir. Benden uyarması.

   Rahat rakipler karşısında dan dun oynamanın her topu ileri şişirtmenin faturası hem takıma hem de kendilerine çıkar.

    Kupa maçıyla moral bulan Sakaryaspor dinlendirdiği oyuncularla yarın Bergama’dan kayıpsız döner diye düşünürken maçın sahada kazanıldığını da özellikle belirtmekte yarar var.