‘Bu şehre eninde sonunda raylı sistem gelecek’ bunu ben söylüyorum ve devam ediyorum, ‘Gelecek ama umarım geç kalmamış olsun. Zira raylı sistem bu şehre gelip, yolculuk ve trafik rahatlığını da beraberinde getirince umarım ki, bütün şehir ahalisi koro halinde, ‘Bu hafif raylı sistem, şu, şu, başkanlar zamanında bu şehre niye getirilmedi?’ diye yüksek sesle sormayız’ Bunlarda benim sözlerim ve zaten altına da imzamı atıyorum!

                                                         **

Başkan Toçoğlu bu konuda nedense oldukça katı. Gerçi bu katılığını, ‘Hafif raylı sistem çok pahalı bir sistem. Çuvallarla parayı o sisteme döküp, zarar hanesine akmasına katkı veremem. Çünkü bugünkü yolcu kapasitesine göre, hafif raylı sistemi yaparsan, kesinlikle zarar edersin’ sözleriyle biraz yumuşatıyor ama çok da değil…

                                                        **

Ben bugüne kadar konuştuğum bir kişiden bile (dolmuşçu-halk otobüsü işletmecisi hariç) hafif raylı sistemi istemeyeni görmedim, duymadım. Dolmuşçusu, halk otobüsçüsü ‘ekmek elimden gider’ korkusuyla istemeyebilir. Ancak, bu şehirde yaşayan insanların yolculuk rahatı da, bu şehrin trafik rahatlığı da elbette, dolmuşçunun da, halk otobüsçüsünün de ekmeğinden önce gelir. Bu esnaflara o ekmek, bir yolu bulunur yine verilebilir.

                                                        **

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli… Seversiniz, sevmezsiniz, oy verirsiniz, vermezsiniz bilemem. Başkan Dişli ile başkan olduğu günden bugüne kadar ya üç-beş defa yüz yüze ya konuştuk, ya konuşmadık. Kendisinde edindiğim intiba, ‘Harbi’ olduğudur, onun için, bunun için doğruları tersyüz yapacak biri olmadığıdır.

                                                         **

İşte o Başkan Dişli, önceki gün Kent Şura’sının konuğu oldu. Şura’nın kurt üyelerinin soru ve yorumları sonrası bazı konularda açıklamalar yaptı. Ben Başkan Süleyman Dişli’nin o toplantıda yaptığı konuşmanın sadece hafif raylı sistem bölümünü köşeme aldım. Yazımı da, Başkan Dişli’nin hafif raylı sistemle ilgili o sözleriyle noktalıyorum. Karar ve yorum sizin!..

                                                           **

-Şehirde aslında raylı sisteme ihtiyaç yok gibi bir kanı var. Herhalde bir müddet daha sanki böyle devam edecek ama bu şehirde raylı sistem ihtiyaç var.

                                                           **

-Her şehirde raylı sistem var. Bu şehirde mutlaka raylı sisteme kavuşacak. Yani kavuşursa rahat edecek. Başka türlü rahat etme şansı olmayabilir.

                                                          **

-Ama siyasiler hani oy kaygısı var ya bunları dillendirirken, konuşurken herhalde ölçülü konuşmaya çalışıyorlar.

                                                           **

-Neden işte ondan minibüsçüler rahatsız olur, otobüsçüler rahatsız olur diye mümkün olduğunca bu konuları konuşurken dikkat ediyorlar.

                                                             **

-Ama er ya da geç şehirdeki bu ihtiyaç halledilecek. İnsanlarımız o nimetten istifade edecekler diye düşünüyor ve arzu ediyorum.