KAZ GELECEK YERDEN OTOMOBİL ESİRGENMEZ

Geçen haftanın aklımda kalan enteresan haberlerinden biri de Sapanca'ya yatırım yapacak işadamı Özgür Ekmekçioğlu'nun Sapanca Belediye Başkanlığına makam otomobili hediye etmesiydi.

E ne diyelim kaz gelecek yerden ördek esirgenmez(!)

Aslı var mıdır bilinmez, Yeşilçam'da başarının yolunun rejisörün yatak odasından geçtiği söylenirdi.

Demek ki, İşadamlığında başarının yolu da Belediye Başkanı'nın makam aracından geçiyor...

Tevekkeli değil, bizim ilçenin ağası ile işadamları da Belediye Başkanı'nın altına Mercedes'i çekmişti.

DONKİŞOT YELDEĞİRMENİNE KARŞI

Geyve Belediye Meclisi, ilçede yeni açılacak zincir marketlere birden fazla şube açtırılmaması ve ruhsat verilmemesini kararlaştırdı.

Gazetemizce de Murat Kaya ve meclisin takdirle karşılanan, örnek olarak gösterilen bu kararına benzer ilk açıklamayı bundan yaklaşık 3 ay önce Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel de yapmıştı.

Özel, ilçede artık zincir marketlere izin vermeyeceklerini kamuoyuna açıklamıştı.

Belediyeler vahşi kapitalizme karşı. Geç de olsa atı alan Üsküdar'ı çoktan tuttuysa da; esnaf çoktan geberdiyse de... Çünkü 5 bin merkezli Kaynarca'da bile zincir marketler artık doyuma ulaştı.

Tehlikeli bir kavşakta yer aldığı için tartışılan A - 101'in ikinci şubesinin açılış kurdelesini de bildiğim kadarıyla hayır dualarla yine başkan Zeynur Özel kesmişti.

Yine de ne güzel kararlar ve temenniler(!)

Yeldeğirmenlerine karşı savaşan Don Kişot ve Şanço Panço canlandı gözümde birden...

AKP'DE KİM LİSTEYE GİREMEZ

Tekrar seçim olasılığı büyüdükçe siyasetin gündemini milletvekili adayları belirler oldu. Kimler aday olacak. Sakarya'da siyasal partiler oylarını artırmak için listelerinde değişiklikler yapar mı.

AKP'nin oyunu artırır iddiasıyla en çok Enver Toçoğlu'na şans tanınıyor. Peki listeden kim çıkacak dersiniz. Siyasetin çark-ı feleği yeniden seçim için dönüyor.

EN CESUR ÖNERİ ŞENOĞLU'DAN

Geçen haftanın en radikal, cesur, köktenci önerisi kimden geldi derseniz benim yanıtım Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu olur.

Hamdi Şenoğlu üreticiye fındığı kendilerinin toplamasını öneren bir açıklamada bulundu. Hatta Şenoğlu bir bakıma fındığı toplamayın önerisinde bulundu.

Oda Başkanı, "Fındığı işçilerin toplaması doğru değil. 10 Yıl dayanıklı sergiler var. Bunları fındıkların altına serseler ve dökülmesini bekleseler, hem işçi maliyeti hem de fındığa verilen zarar en aza iner" diye konuştu.