1 Milyon Sakaryalı’dan sadece 1’isi olsam da, demokratik bir ülkede böyle bir istekte bulunma hakkım var : -) 

   Gerçi ülkemde artık, açıklanması gereken ama sorulsa da açıklanmayan neler var da, soranın başına çok şey de sarılabiliyor. Yani, sormasa mıydım acaba?

   Valla hiçbir belediye başkan adayımız bana gönül koymasın, sebebim var:

   Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, kimse sormadığı halde, yani durup dururken;

   Kendisinin, eşinin ve kızlarının sahip olduğu tüm servetleri açıklamış : -)

                                                               ***

   Mansur Yavaş 40 yıldır avukatlık yapan bir aday. Beypazarı’nda iki dönem belediye başkanlığını yapmış, bir dönem de meclis üyeliği. Eşi de 30 yıllık öğretmenmiş.

   İki kızları varmış, biri evli. Yavaş Ailesi’nin tüm servetinin bugünkü değeri yaklaşık 1,5 milyon lira kadarmış. 4 Kişilik liyakatli ömrün serveti o kadar : -)

   Ülkem böyle örneklerle yönetilmeli ve öylesi nice güzel insanımızı da var, Tek eksiğimiz, halkımızın Onlara uzanacak erdemli sevgileri ve kabulleri, oyları.

    Mansur Yavaş’ı Mansur Yavaş Yapan iki dönemlik Beypazarı Belediye Başkanlığı’ndan bilirim. 10-12 Yıl önce 2 kez gittim; yok başka Beypazarı : -)

    Eğitim başarı sıralamasında ve gençlerinin eğitim yüzde oranında Türkiye’nin gözdesi. Turizmde de, çarşı pazarda da, tarlada da kadın-erkek hepsi beraberler.

     Çalışmada, üretmede, pazarlamada kadın-erkek yoksa kalite de, bereket de yoktur. Gidin, Beypazarı’na bu işin sırrını çözün, yapabilen kazanıyor.                                                         

     Mansur Yavaş yüzünden başımıza iş mi aldık? Bakalım Sakarya’da kaç belediye başkanı servet beyanını açıklayacak? Sizce açıklayan olur mu?

                                 OTOKAR, “ TULPAR HAFİF TANKI “ YAPMIŞ : -)

   Sakarya OTOKAR Fabrikası’nın ürettiği, ” TULPAR “ isimli Hafif Tank ile haziran 2018’de Paris Eurosatory Fuarı’na katılmış, büyük de beğeni kazanmış.

   Bu aşamada Avrupa’da girdiği atış testlerini de başarıyla tamamlamış. Tulpar Hafif Tankı, Avrupa’da iki farklı kullanıcı tarafından test de ediliyormuş.

                                                                 ***

   Geldik gideceğiz; aklımız ülkemizin geleceğinde. Tek isteğimiz çocuklarımızın yaşadığı ülkenin güvenli, huzurlu, barışçı, Bağımsız Karakterli Devlet olması.

    Otokar bir Türk Firması. Tulpar Hafif Tankı’nı yapan bu şirket Milli’dir:

   “ Gururla tamamladığımız Altay Tankı Birinci Dönem Projesi Otokar’a önemli bilgi birikimleri sağladı. Yeni ürün geliştirmemize eşsiz bir deneyim kazandırdı.

   Geçen yıl Tulpar Hafif Tankı’nı da Fransa’da tanıttık. Avrupa’da girdiği atış testlerini başarıyla tamamladı. İki farklı kullanıcı test etmeye başladı.” diyorsa; Onca septik ( kuşkucu, sorgulayıcı ) yapımla bile büyük mutluluklar yaşarım : -)      

                                                                 ***

    Hiç kuşkunuz yoktur. Dönüp dolaşıp, Sakaryalının önemini hala anlayamamış gibi göründüğü, Tank Palet Fabrikası’nın “ 25 yıllık?” kiralanmasına gelirim.

    Üstelik, Altay Tankı’nı yaptığı ve testlerinde de başarılı olduğu dillendirilen OTOKAR ülkemin firması.

   “ Türkiye’nin Milli Tankı Altay’ı tasarlamış, geliştirmiş, kalifiye etmiş YETKİN bir ÜRETİCİ olarak; TULPAR Hafif Tankı’nı Avrupa Fuarlarına taşıdık.

   Üretimlerimiz 4 kıtada, 30 ülkede aktif olarak kullanılıyor.” diyorsa, tabii ki  bundan onur duyarım. Yerel Seçim var ve birileri gündemde adını anamıyor?    

    Sormak da hakım: niye Tank Palet? Neden % 40’ı Katar’lı BMC, nasıl 25 yıl kiralık? 25 Yıl sonra ne sen varsın, ne ben ?

   Kimse ülke halkını salak yerine koyduğunu sanmasın. Sanan çocuklarını yakar!