Hendek kamuoyunda Bayraktepe Dernek Başkanı’nın istifası konuşuluyor. Bayraktepe Dernek Başkanı olan müteahhidin istifasının perde arkasında, inşaat harçlarının olduğu söyleniyor…

Hendek Belediyesi, inşaat harçlarıyla ilgili yeni düzenleme yaptı. Ücret tarifelerinin belli olduğu düzenleme, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında kabul edildi. Başkan Püsküllü Ekim ayı meclis toplantısında, “Bundan sonra inşaat harçlarıyla ilgili pazarlık yapılmayacak. Ahmet’e farklı, Mehmet’e farklı tarife olmayacak. Herkes eşit bir şekilde harç ödeyecek. Hendek Belediyesi şeffaf olacak” diye konuştu.

Başkan Püsküllü bu konuşmasıyla, müteahhitlere ve siyasilere mesaj verdi. Eski başkana ve AK Parti İlçe Teşkilatı’na yakın olan müteahhitler, eşit davranmadan ve şeffaflıktan rahatsız oldu. Özellikle Bayraktepe Dernek Başkanı olan müteahhit bu konuşmadan ve meclis kararından rahatsız oldu. Hendek’te harçlar ve ruhsatlar konusunda kimlerin imtiyazlı olduğunu bilmek isteyenler, son günlerde tamamlanan büyük binalara baksınlar!...

Hendek merkezde otoparksız 1000 kişilik düğün salonu olan binayı inceleyenler, şifreleri rahat çözer. Bu binanın bodrum katları, belediyenin (en az 2-3 metre) yol kodu düşürme operasyonuyla, zemin katı oldu. Yol kodu düşürme operasyonuyla, Bayraktepe dernek başkanı müteahhide milyonlarca lira rant kazandırıldı!

Hendek Belediyesi’nin ödemelerde sıkıştığı zaman, Bayraktepe Derneği Başkanı müteahhitten borç para aldığı sokakta konuşuluyor! Belediye, borç aldığı müteahhidin her dediğini yapmak zorunda kalıyor. Bayraktepe Derneği Başkanı müteahhit, büyük markete verdiği işyerinin otoparkı olmadığı için, belediyenin yardımıyla çocuklar için ayrılan oyun parkını otoparka çevirdi. Müteahhitten borç para almanın faturası, çocuklara çıktı!

Ekim ayı meclis toplantısında, başkan Püsküllü şeffaflık sözü verdi!

Ekim ayı meclis toplantısında inşaatlarla ilgili ücret tarifeleri açıklandı! İnşaat harçlarında

pazarlık ve adam kayırma işi rafa kaldırıldı!

İnşaat harçlarında pazarlık işi bitince, dernekçilik işi de bitti!

Hendek Devlet Hastanesi’nde sorunlar bitmiyor!

Hendek Devlet Hastanesi Başhekimi iyi niyetiyle yaptığı mücadelede, sorunların çözümünde bir arpa boyu yol alamadı. Başhekim yaptığı iyi niyetli mücadeleye rağmen, Hastanedeki doktor açığını bir türlü kapatamadı. Hastalar, doktor olmadığından her gün Sakarya’ya gidiyor. Hastane personeli arasındaki sendika farklılığı yüzünden, mobinge varan kavgalar yaşanıyor. Başkan Sofu’ya yakın olan personel, hastanede istediği şekilde davranıyor. Yönetim ise, olanı biteni seyrediyor!

AK Parti İlçe Teşkilatı, seçim telaşı yüzünden hastaneyi unuttu! Başkan Sofu, koltuğu kurtarma telaşıyla hastanenin sorunlarını unuttu!

Hastanenin doktor eksiğini giderecek olan başkan Sofu’dur!

Hastanede personel arasında barışı sağlayacak olan başkan Sofu’dur!

Hastanedeki her olumsuzluk, her ne kadar başhekime yansıtılmaya çalışılsa da, hastanenin faturasını başkan Sofu’nun önüne koyarlar. Sakarya’da 1000 yataklı hastane kavgası yapılırken, Hendek siyaseti elindeki hastanenin kıymetini bilmiyor. Ne kadar tuhaf bir durum değil mi?

Ambulanslar, kaza yerine neden geç geliyor?

Hendek merkezde kaza oluyor. Vatandaşlar 112 Acili arıyor. Ambulans, kaza yerine geç geliyor. Vatandaş da öfkesini, kaza yerine gelen sağlık ekibinden çıkartıyor. Sağlık ekiplerine suçları olmadığı halde hakaret ediliyor.

Olaya, vatandaşın penceresinden bakılırsa vatandaş haklı... Vatandaş, “iki adımlık yoldan gelemiyorsunuz “ diye sitem ediyor. Vatandaş, ambulansın merkezdeki istasyondan geldiğini düşünüyor. Oysa ki ambulans, organize sanayi bölgesindeki istasyondan geliyor. Mesafe uzak olunca da, normal olarak gecikme yaşanıyor. Bu yaşanılan gecikmede, sağlık ekibinin ne günahı var?

Hızla artan Hendek merkez nüfusunu göz önünde bulundurarak, merkezde bulunan Acil 112 Ambulans istasyonunun gözden geçirilerek önlemler alınması gerekiyor. Yaşanılan gecikmelerden dolayı, insanlar ölebilir!

Başkan Toçoğlu, itfaiyedeki yangını selametle söndürür!

Hendek Kargalı Mahallesi’nde çıkan yangına söndürmek için giden itfaiye, bozuk olduğu için yangına su sıkamadı. İtfaiyenin yangın yerine geç gelmesi ve ilk gelen itfaiyenin bozuk olması, vatandaşları kızdırdı! Ne demek itfaiye bozuk!...İtfaiye araçları 24 saat yangına hazır bir şekilde beklemelidir. İnsanların mal ve canlarının güvenliği için, itfaiye araçlarının rutin olarak kontrolleri yapılmalıdır. Bozuk olduğu için yangına müdahale edememek, araçlarını her geçen gün yenileyen Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatına yakışmadı!...

İtfaiye yangına geç geliyor!...

Yangını söndürmek için gelen itfaiye aracı, bozuk çıkıyor!...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü, gazeteciyi arayıp, “sakın bunları yazma. Geç gelme ve bozuk aracı sakın yazma. “Olumsuzlukların üzerini örtmeme yardımcı ol” diye konuşuyor. İnsanın kafasında ister istemez, “Bu adam başka yangınların üstünü de örttü mü?” diye deli sorular oluşuyor. Bu soruları kafamızda oluşturanlar, halkın itfaiyeye olan güvenini azaltıyor!

Her ne düşünürsek düşünelim, başkan Toçoğlu’nun İtfaiye Teşkilatı’nın selameti için,  itfaiyenin içindeki yangını söndüreceğine inanıyoruz!