Global piyasaların genel problemi, iktidar savaşları haline geldi, Bu savaşlardaki en önemli silah ise hiç kuşkusuz ekonomi, peki bu savaşlardaki kalkan ne biliyor musunuz? Tabi ki DİN. Abd, bu problemin ana kaynağı durumunda. Ekonomisindeki sıkıntıları kendisine yeni cepheler açarak ve gündemi bir şekilde oyalayarak gidermeye çalışıyor. Başarılı oluyor mu peki! Tabi ki hayır, yaptığı tek şey, dünyanın huzurunu kaçırmak. Şimdi Abd’ye şöyle bir bakalım isterseniz.

   Küresel piyasalarda kontrollü bir gerginlik her geçen gün tırmanmaya devam ediyor. Abd, Çin ile anlaşma masasından kalkıp 10 Mayıs’da %25 ek vergiyi yürürlüğe koydu. Buna karşılık Çin’de 60 milyar $’lık %5 ila 25 arasında ek vergisi uygulayacağını duyurdu.

   Abd, AB ile arasında da gerginlik tırmanıyor, AB den ithal edilen otomobiller için vergi koyacağını fakat bunu 6 ay öteleyebileceği konuşuluyor.

   Abd, İran arasındaki gerginlikte tırmanıyor, savaş gemilerini Hürmüz boğazına doğru yüzdüren Abd olası bir gerginliğin mimarı olarak sahne alacak.

   Abd, birçok ülke ile problem yaşarken bir cephede iç piyasasında FED’e açtı. Trump, faiz indirimi konusunda baskıyı artırdı.

   Yukarıda hep başrol Abd, buna Nato ve Türkiye S400 leride eklemek mümkün. Peki, neden bu şekilde davranıyor? Çünkü ekonomisi çok fazla cari açık vermeye başladı. Sonun başlangıcında olduğunu biliyor. Bir şekilde bunu örtbas edip hâkimiyetini korumaya çalışıyor. Bunun için her türlü dengeleri değiştirmeyi göze alabiliyor. Başarılı olabilir mi? Kısa vadede belki ama uzun vadede kesinlikle hayır.

   Peki, yukarıda anlattıklarım sizlere bir çağrışım yaptırdı mı? 19 Mayıs 1919’un haftasın da Gazi M.K. ATATÜRK’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnet ile anarak, paşamızın bir sözü aklıma geldi. “TÜRK milleti zekidir” paşamız bu sözü boşuna söylememiş. Tabi ki yazdıklarım tanıdık geldi sizlere. Aynı problemleri bir şekilde ülke olarak bizlerde yaşıyoruz. AB’ye yada İran’a neden Abd temkinli davranıyor. Çünkü ekonomileri kuvvetli ve tavırlarını net bir şekilde sergiliyorlar. Abd bu ülkeler ile oluşabilecek problemlerle uğraşacak pozisyonda değil. İşin rengi kısa ve net bir şekilde bu.

   Biz hala kendi dünyamız da, büyük problemlerimizle uğraşıyoruz. Peki, Abd bizle aynı durumda da neden halk mutlu? Ülkelerinin ana sloganı bunun sebebi olabilir mi acaba! “Özgürlükler ülkesi” veya “Amerikan rüyası” işte hukuk herkese ve adalete inanmışlık ekonomiyi bir kenara bırakabilir. Önemli olan iç huzur be birliktelik çağrısı. Ayrıştırmadan, bölmeden bir bütün olmak, benim milletim değil TÜRK milleti olmak önemli olan.

   Biraz siyasete girdim bugün, ekonomi anlatsam mübarek cumanız, orucunuz ve hafta sonunuz sıkıntıya girecekti. Huzur ülkemizde en önemli beklenti haline geldi.

Huzurlu ve mutlu bir Cuma diliyorum sizlere.