Valiliğimize ve Büyükşehir Belediyemize, geçen hafta sonu şehrin varoşlarında gezdiğim, terk edilmiş gibi duran servetlerimizi yazmaya devam!

Büyükşehir Başkanı Ekrem Yüce, ben misafirlerime Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ni gezdirirken, belki de aynı gün Brisa Lassa ile sponsorluk anlaşması imzalamış : -)

Brisa Lassa’nın, 2020 yılında Sakarya Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde yapılacak 2020 Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası’na sponsor olmasına hiç şaşırmadım:

Lassa Bisiklet Takımı, İzmit’ten çıkıp Sapanca Gölü’nü E.5 Adapazarı üzerinden dönüp, Sapanca üzerinden geçerken yıllardır ışıkla-kornayla selamlarım : -)

Lassa’nın Spor Sponsorluğu samimiyetlerine o nedenle inanırım.

Ama, biz Sakarya’da Doğru-Olan Spor Samimiyeti’ne ne zaman ve nasıl kavuşacağız, benim derdim bu! Sakarya asla Spor Yapan bir Halk olamadı : -)

Başkan Ekrem Yüce, sponsorluk töreninde,“ Destekleri ve himayelerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.

Himayelerinde 2020 yılında gerçekleştirilecek Dünya Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası !”sözleri ile de epeyce yollar mı açmış acaba?

O Yollar kime, nereye çıkar bilemem? Benim, çakma ombudsman olarak, gün ortasında gittiğim Ayçiçeği Bisiklet Vadisi ıssız, garip, kimsesiz bir TESİS idi?

“ Tesis !” sözcüğünü, bilerek beğenerek övgü amaçlı büyük harflerle yazdım.

Ayçiçeği Bisiklet Vadisi, hatasız eksiksiz tamamlansa, belki de gerçekten nefis bir spor tesisi olacak. Kimi hatalar projede mi, yapan müteahitte mi bilmem?

Resmi Kabulü de yapıldı mı onu da bilmem? Görkemli merdivenlerle çıkılan Güney Girişi 5-6 ay önce gittiğimde de su sızıntıları ile KÖTÜYDÜ!

Şimdi artık, O Görkemli Merdivenli Giriş yer yer yosun bile bağlamış, pisti.

Valilik dairelerine, Büyükşehir’e, hatta Sakarya Barosu’na çok içtenlikle bir kopya vereyim:

Ayçiçeği Bisiklet Vadisi Tesisleri’nde, yılın en az 300 günü bom boş-hiç işe yaramadan-duracağına inandığım harika kapalı salon ve mekanlar var : -)

Ki; Büyükşehir’in bu konuda yaptığı-bence-bir başka yanlışı da yazacağım?

Bisiklet Vadisi harika da, isminden,“ Ayçiçeği ” lafı çıkarılmalı. Halkımız O düzeye geldiği gün ismi yerine koyulur.

Muhteşem tribünler, birkaç ay önce yapılan yarışlarda yere atılmış Ayçiçeği çekirdekleri, plastik-teneke şişelerlerle rezil halde!

Personel yok, spor yapan bir Allah Kulu yok; kamera var mıydı, acaba biz de yakalandık mı? Otlar ve çevre MTB Cup yarışlarına kadar TÖRENE hazır olur : -)

ERENLER YAŞAM MERKEZİ de ayrı bir derdim olacak gibi? “ Sakarya Büyükşehir’e devri iyi oldu!” demiştim. Yeni gezdim, fikrim değişmeli mi?

Çünki, oraya kimi eksikleri yine görüp, öneride bulunurum amacıyla gittim. Mesela, yüzücülerin atlama kulvarları olmayan bir havuza Olimpik denemez di?

Gittim ki, profiller kesen, kaynak yapan işçiler girişi bölmek için çalışıyor. DAVA başka mı? Bir kısım Büyükşehir daireleri Yaşam Merkezi’ne mi taşınacak?

Yok artık! Başkan Ekrem Yüce bize projeci olduğunu söylemişti! Bu ne DAVA?

Siyaset İŞİ’nde ve akla gelebilecek hiçbir Ayrım’da ol(a)mam. Ama, Atanmış ve Seçilmiş İl Yönetenlerinin hatalarını zamanında söylemede-yazmada varım.

Ekrem Yüce Başkan, Erenler Yaşam Merkezi’ni Büyükşehir Yönetimi’ne almış. Tüm Sakarya için kullanacaksa yanında olmak görevim; Ülke Dava’mız bu!

Büyükşehir’in Spor Dairesi var diye biliyorum. Spor Dairesi, Valilik-Gençlik Spor İl Md. İle koordine ederse, GSM Olimpik Yüzme Havuzu artık yetmiyor;

Erenler Yaşam Merkezi’ndeki 25 Mt. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, yüzme kulüpleri ve okullarımız, küçük yaş guruplarımız için harika bir eksiği kapatır.

Yaşam Merkezi bu gidişler ölü doğar, ölüme ve başka davalara da yol edilirse çok yazık olur. Yüzme öncelikli, doğru kullanılırsa gençlik kazanılır : -)

Sakarya’nın davası; Ayrımsız 1 milyon İnsan ve çok iyi eğitilmiş Liyakatli Vatansever Çağdaş Gençlik olmadıkça doğru geleceği kurmak imkansızdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nde bir gün bir Şehit Ailesi’nin hakkını helal etmemesini görmek kahredici bir tablodur. Bu tabloyu yaşamayı masum halk hiç hak etmez.

Siyaset; ülke İnsan servetini, enerjisini, doğasını; Ayrımsız 82 milyon nüfusa barış ve huzur içinde yaşanan güzel bir gelecek hazırlamak için kullanmalı. .

Aylardır Sakarya’da yapılan yanlış-eksik-kullanılamayan yatırımları yazıyorum. DAVA’mın ne olduğunu da; açık-gizlisiz-fitnesiz-hasetsiz-BEKLENTİSİZ.

Yönetenler; hemen her gün, dağ bayır inceleme, atama tebriki-iadesi, kutlama, istişare, açılış-kurdelesi kesme turlarında…Çakma Ombudsman görevde : -)