Eyyyy bu olgunların takipçileri şimdi size bir soru sorsam. Bu olgunları nasıl bilirdiniz diye ne derdiniz.  Memnun musunuz ? Özellikle açılışından memnun musunuz ? diye Ne dersiniz? Biliyorum, açılışından 12 gün geçti ama bende hala etkisi sürüyor. Hayatımda böylesine silik bir açılış görmemiştim. Elleriniz dert görmesin. Ne de güzel program yapmışsınız. İki şarkı bir türkü, iki şak şak bir tak tak. Hooop Malkara Keşan, Edirne Keşan işlem tamam. Hepinizi ayakta alkışlıyorum. Bu sene dillere destan ! bir açılışla Geleneksel  Olgunlar Turnuvası’nı sünnet düğününü andıran atmosferde sunmayı bize layık bulan bu komiteyi ayakta alkışlıyorum.

Dillere destan açılışlarla günlerce konuşluna Olgunlar Futbol Turnuvasının açılışı şimdi sönük pörsümüş bir balon gibi her gece önümüzde dönüyor.  O açılışlar ki, bir zamanlar ayakta izlemeye yer bulunmayan tribünlerde şimdi oturacak yer beğenmiyorsunuz. Çünkü heyecan yok. Çünkü geçen senelere oranla şöhretli oyuncu sayısı yok denecek kadar az. Organizatörlük burada devreye giriyor işte. Onu da yapmak hüner ister. Kolay olsaydı herkes yapardı. Kolay olsaydı bu komite bile yapardı. Bunlardan önceki organizasyonda hangi ünlü futbolcunun hangi takımda yer alacağı bir ay kala gazetelerde olurdu. Bunlar oynayıp bitirelim derdindeler. Ondan işte takımlar imza toplayıp grup çıkan takım sayısını 3’ten 2’ ye düşüren tertip komitesine itiraz ediyor. O yüzden son olarak hem  Turnuva düzenleyip hem de takımlara daha az maç oynatmaya çalışan bu komiteyi ayakta alkışlıyorum.   

Nereden tutsan elinde kalan bu turnuva hakkında bir de “ Sen olgunlar hakkında eleştirel yazı mı yazıyorsun “ diyorlar. İlimizin en önemli spor turnuvası olan ve her Sakaryalının havasını teneffüs etmekten son derece memnun olduğu bu organizyonu sönmüş balona çeviren Ticaret Lisesi Olgunlar Tertip Kurulu bakalım bu heyecanı daha nereye kadar bu kadar perişanlık içinde tertipleyecek, buna kimse dur demeyecek mi merak ediyorum. Dünya kupası gibi capcanlı turnuvadan ruhu bitmiş, sönmüş, pörsümüş, etkisiz, bitik bir hale getiren bu kurulu bir kez daha ayakta alkışlıyorum.