Yabancıya 1 metre toprak satmam, tapu vermem…Türk Vatandaşlığı isteyene,   10 yıl sonra hala istiyorsa, 10 yılına bakılır.

    Tarıma verilebilir en büyük desteklerle, Tarım Arazilerini Toplulaştırma hızla başlar. Hükümet programına giren DPT onaylı toplulaştırmamız da ve hemen!

    Tarım Araştırma Enstitülerini baş tacı yaparım. Profesörlerine, uzmanlarına, çalışanlarına çağdaş teknolojilerle donatılmış kapalı ve açık alanlar sağlarım.

   Laboratuarlar, makine teknolojileri çağa uygun alınır. Yerli imalatı teşvik edilir.

   Kısa günde; O Enstitülerde çalışanlara iyi gelir ve yaşama mekanları veririm.     

                                                                  ***

    Atatürk’ün, Türkiye’de bilinmeyen tarım ürünleri ve gıdaları yetiştirmek için, yurt dışına yıllarca eğitime gönderdiği binlerce gencimiz olmuştur.

    Pancar üretmeyi; pancardan şeker yapmayı O gençler Almanya’da öğrenip geldiler. O gençler şekeri üretti; daha sonra bir dolu gıda ürününü de ürettiler.

   Sözcü’de tarihçi Sinan Meydan’ın pazartesi günkü yazısı nefisti, özet sunayım:    “Cumhuriyeti kuranlar,“tohumun” stratejik öneminin farkındaydı.

    Türkiye iklimine uygun,”tohum türleri” geliştirecek; Yüksek Ziraat Enstitüsü, tarım okulları, tohum ıslah istasyonları, araştırma enstitüleri, deneme tarlaları kurdular.” İthal gıdalara mahkum 2019 Türkiye’sini anlatan ibretlik yazıydı.

                                                                   ***

    AK Parti şimdi 17 yıldır Sakarya tarımında yaptıklarını sorgulamalı. Otogar, Yeni Hal, hatta CADDE 54; Cumhuriyetin muhteşem Tarım Mülklerinde yapıldı?

    Yazlık Şeker Pancarı Araştırma Arazileri hala devletin mi? Kime, kaç liraya kiralandı. Kiraları(!) nedir, ödenir mi? Süs Bitkisi çevre köyleri ihya etti mi?

   Yazlık Pancar Araştırma çok radikal sözleşmelerle kiralandı. Sakarya’da bir Allah Kulu şimdi son halini soramıyor… Muhalefet de farkında bile değil.

                                                       ***  

   AK Parti 17 yılın İktidarı. Ülke tarımının hemen bütünü dışa bağımlı gibi oldu. Şimdi, “ Tarım arazilerini koruyacağız!” lafını de en çok kendileri edebiliyor?

    İthal; Tohum, Gübre, İlaç, makine ile mi? Kimlere verilen maddi desteklerle?

Hala; Söğütlü’de 1000 dönüm tarım arazisi imara açılırken mi; Evrenköy, dahası.

                            YANLIŞ TEŞHİS BLD. MECLİS SEÇİMİ İLE BAŞLAR !

   İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Cihan Kolip’i de özenle izliyorum. “ Sakarya’ya 25 yıldır yanlış teşhis konuluyor!” sözü müthişti.

   “ İsimler değişse de, yönetim anlayışı değişmediği için Sakarya’nın sorunlarının çözümü mümkün olmuyor!

   Doğal güzellikleriyle Türkiye’de ve dünyada eşi benzeri olmayan şehrimiz, buna rağmen yaşanabilir şehirler arasında son sıralarda yer alıyor.

    31 Mart’ta inşallah bu yönetim anlayışını terk edeceğiz. Sakarya’yı icraatlarla çok konuda ülkemizin öncü şehirlerinden biri haline getireceğiz!” sözleri de…

                                                            ***

    Yerel Seçime katılacak siyasi partiler, ilkin Meclis Adaylarını belirlerken çok düşünmeli. Öncelikle de Büyükşehir Meclisi’ne girilebilen sıraları:

  Bir Büyükşehir Meclisi’nde mesleğinde kendisini kanıtlamış; 2 Şehircilik, 2 Arazi Planlama, 2 Tarım Hayvancılık Planlama Uzmanı olmaz mı? Yookkk…   

    YÖK, ülke üniversitelerini planlama-yönetme zirvesi. “ Antropoloji eğitimi ülkemiz akademi dünyasının önemli eksikliğidir.” demiş. Pekiii;

                                                                 ***

    Antropoloji nedir. İnsan Bilimi…Google’a sorun. En genç sosyal bilim dallarından birisi. Serdivan tümüyle yok olmadan sarılınacak çağın bilimi!

   SBB Meclisi’nde yok ki, Serdivan da antropolog olsun : -) N’olur Meclislere, özellikle de İlçelerde Kasaba Ağaları’nı değil, İş Ehilleri’ni öne alın, n’olur! 

   Sözün özü; Büyükşehir İYİ Parti Adayı Kolip’i 31 Mart Akşamı’na dek izlerim.