Süper Amatör Lig B Grubu’nda ilk üçü kovalayan iki Arifiye temsilcisi Kalaycıspor evinde, Arifiyespor da deplasmanda Akova Barış’ı farklı yenerek geçen haftayı kayıpsız geçtiler. Kırkpınar’da oynanan maçta ise az da olsa ilk üç şansı olan Kırkpınarspor ile Kocaalispor berabere kalınca ilk üç yarışı dört takım arasında kaldı. Düşme hattından çıkış mücadelesi veren evinde Erenlerspor’u tek golle yenerek son dört haftaya umut taşıdı.

KALAYCI KOLAY KAZANDI

Adapazarıspor’u Karaman’da yenerek büyük moral depolayan Kalaycıspor bu moralle geçen hafta evinde Karasu Güvenspor’u farklı yendi. Evinde 13. dakikada Ümit Tale ile öne geçen Kalaycıspor bu devreye İsmail ve Levent’in gollerini ekledi ve soyunma odasına ilk yarı için 3-0 önde girdi. Lige başlangıç kadrosunu ikinci yarıda dağıtarak giden Karasu Güven önünde Kalaycı ikinci yarıda Bahadır ve Erdi’nin golleriyle farkı 5-0’a taşıyarak üçüncülükteki yerini korudu.

ARİFİYE 2. YARI KENDİNE GELDİ

Arifiyespor ağır sahada Akova Barış karşısında ilk yarıyı sıkıntılı bitirdi. Kümede kalma şansını yitiren Akova Barış Talha Gönderen ile 1-0 öne geçti. Sarı Kırmızılılar iki farklı öne geçmeye çok yaklaştığı penaltıyı takımın bir başka Talhası ile kaçırınca ilk yarı skoru ev sahibi adına 1-0 da kaldı. İlk üç iddiası olan Arifiyespor ikinci yarı olası kabustan Semih’in golü ile uyandı. 1-1’e gelen mücadelede Arifiye etkisi kendini gösterdi. Mustafa, Utku ve Ömer Faruk’un peş peşe gelen golleri ile Arifiyespor maçı 4-1 kazanarak ilk üç yarışının içinde kaldı.

BİRBİRLERİNİ YEDİLER

Kırkpınar’daki maç 1-1 bitseydi bu başlık ortaya çıkardı. Ama sonuçta ilk üçe tutunmak adına hem Kırkpınarspor’un, hem de Kocaalispor kazanmak, kazanarak az da olsa yukarıların peşine takılmak adına çıktıkları maçın içinden çıkan 0-0’lık beraberlik, iki takımı da ilk üç hedefinin dışına itti. Böyle olunca da iki takımın hesapları seneye el salladı.

HARUNUSTA UMUTLANDI

Küme düşme hattında yer alan Harunustaspor ikinci yarının ilk resmi üç puanını evinde Erenlerspor’u 1-0 yenerek aldı. Küme düşen Ferizli’den alınan hükmen galibiyetin ardından Erenlerspor’u ilk yarıda Onur Kurt’un attığı golle yenerek puanını 14’e yükselten Harunustaspor, en yakın rakibi Kışlaçay’a biraz daha yaklaşarak, önümüzdeki haftalara umut taşıdı. Nazım AKTÜRK

GEÇEN HAFTANIN SONUÇLARI

Kalaycıspor-Karasu Güven: 5-0

Akova Barış- Arifiye: 1-4

Harunusta-Erenler: 1-0

Arifiyespor-Kocaalispor: 0-0

Kışlaçayspor-Adapazarıspor

BU HAFTANIN PROGRAMI

Kocaalispor-Kalaycıspor

Karasu Güven-Kışlaçay

Adapazarı-Akova Barış

Arifiye-Harunusta

Pamukova 1968-Kırkpınarspor

Editör: TE Bilişim