Altayı’ı evinde deviren Sakaryaspor’da bahar havası eserken benzer durum iki hafta önce Şanlurfaspor ‘u yendikten sonra yaşanmış ve Sakaryaspor Nazilli deplasmanından hayal kırıklığıyla dönmüştü. Sakaryaspor gerilimi yüksek konsantrasyonu yüksek bir maçı galibiyetle geride bıraktı. Teknik heyete şimdi büyük iş düşüyor. Bu durum bir önceki hafta da yaşandı. Şanlıurfayı mağlup edilince Barcelona’yı yenmiş kadar sevinen Sakaryaspor, sonraki hafta kümede kalmaya çalışan Nazilli’den 3 yedi. Şimdi lider Altay’ı geçildi. Bu haftada Nazilli’nin hemen üstünde yer alan Karagümrük’le maç var. Bu tip maçları artan ve yükselen tansiyonunu teknik heyetin kontrol altında tutması lazım.

SEYİRCİ FAKTÖRÜ

Sakaryaspor Altay maçında özellikle ikinci yarıda biraz daha atak oynadı. Biraz daha istekliydi. Galibiyette hafta içinde yapılan antrenmanları takibeden ve üstüne üstelik bir de Rüstemler Tesisleri’nin ziyaret eden taraftarların galibiyette en önemli rolü oynadı. Zaman zaman gerilimin tavan yapan maçta sahaya atılan yabancı maddelerin ( su şişeleri) Gözlemci notunda epeyce yer tutmuştur. Gerilimli maçlarda takıma verilen desteği biraz daha sakin kalarak sürdürmek lazım. Taraftarın şimdilik su faturası ödenir de Allah korusun eğer sezon sonunda bir hayal kırıklığı yaşanırsa o fatura nasıl ödenir bilemem.

SİNİRLERİNE HAKİM OL

Karagümrük maçına çok iyi konsantrasyonla gidip sinirlerine hakim olarak oradan puanla dönmek lazım. Beykan yok Ramazan Çevik yok. Kanatlarımız yok. Altay galibiyeti bile rahatlamayan Engin hoca, takımı kanatlandırmalı. Altay’ı 1-0 yendik diye her şey unutulmasın. Çok iyi futbol oynamadık. Tamam, bazı maçlarda çok iyi futbol oynamazsınız ancak iyi bir sonuç size moral kazandırır. Bu dakikalar düşmenin kolay kalkmanın zor olduğu dakikalar. İyi futbolla iyi skorun zor bir araya geldiği dakikalar. İlk Maçta Coşkun Yılmaz’ın attığı golle de 1-0 yenmiştik. Karagümrük geçen hafta deplasmanda Kırklareyle golsüz berabere kaldı. Sakarya deplasmanda kazanırsa umuda yolu açılır. Şimdi her maç final. bu maçtan sonra Konya Selçuk geliyor. tam final.+28.Hafta Karagümrük (D) 29. Hafta Konya Anadolu Selçuk (İ), 30. hafta Fethiye (D) 31. Hafta Kırklareli (İ), 32. hafta Niğde Belediye ( D) 33. hafta Silivri (D), 34.hafta ise içerdeki Bandırma maçıyla sezon bitiyor.