Sakarya 1999, 2002 yılları arasında DSP Milletvekili Ramis Savaş’tı Ülkenin üç de birine tekabül eden ve asrın depremi kabul edilen Marmara depremi enkazı ile Sakarya ve tüm Marmara da uğraş vererek kaldırmaya çalışan oydu. Ecevit, Behçeli ve Yılmaz Hükümeti deprem yaralarını sarmaya uğraşırken, ABD’yi Irak’a sokmayan hükümete, Siyonistlerin oyunu devreye sokuldu.

                                                 **

Bir kitap bahanesi ile birde ekonomik krizler çıkarıldı. Deprem ve ekonomik krizle uğraşan o zamanın hükümeti zor günler geçirirken, Ramis Savaş yıkılan Sakarya’yı, MHP Milletvekili Osman Fevzi Zihnioğlu ve ANAP Milletvekili Ersin Taranoğlu ile el ele vererek ayağa kaldırma mücadelesi veriyorlardı.

                                               **

Akyazı’da bu depremde en büyük yarayı alan ilçeydi. Akyazılılar, enkazdan, enkaz altında kalan yaralı ve ölülerini çıkarmakla uğraşırken, Sakarya Üniversitesi Senatosu, Akyazı Meslek Yüksek Okulunu kapattığını duyuruyordu. Bu karar enkazla uğraşan Akyazılılar’a yapılacak en büyük ihanetti. Akyazı Kaymakamı Cemalettin Özdemir tepkisini, ‘Asla olmaz, kapanamaz’ diye göstererek STK’ları ayağa kaldırdı.

                                                **

O dönemin Belediye Başkanı Recep Yıldırım ve STK’lar el ele verdi. Derhal para toplandı. Meslek yüksekokulunun yapımı için şu anki MYO arsası alel acela alındı, üzerine MYO binası yapılmaya başlandı. Akyazı DSP İlçe Başkanı Mustafa Kılıç, Sakarya Milletvekili Ramis Savaş’ı konu hakkında bilgilendirdi. Dev Akyazı MYO binası gün yüzüne çıkmış, üniversiteye MYO’yu açmak için devredilmişti.

                                               **

Bu büyük başarı Kaymakam Cemalettin Özdemir’in yüz bin lira borçlanmasına neden olmuştu ve DSP Sakarya Milletvekili Ramis Savaş’ın ekonomik desteği şarttı. Plan Bütçe Komisyon Üyesi olan DSP Sakarya Milletvekili Ramis Savaş, o zor günlerde birde, Akyazı MYO’yu ayağa kaldırmak için canla başla mücadele etmiş ve Kaymakam Cemalettin Özdemir’e yüz bin lira ödenek bularak sorunun çözümünü sağlamıştı.

                                               **

Bu gün deprem yok, ekonomik kriz yok, tek başına AKP Hükümeti var. Sakarya’da AKP’nin beş milletvekili var ancak, Akyazı’nın dört yıllık fakülte öğrencisine arsa temin edilmiş olmasına rağmen, bina yapımı için on beş milyon lira bulacak milletvekili iradesi yok. Sakarya’nın AKPli beşlisi, bir DSP Milletvekili Ramis Savaş olamadı. Kaynak: Haber/akyazisesi.com