Sakarya AK Parti Teşkilatı-bence-Kırkpınar’da yapılmak istenen Teleferik İŞİ’ni pek bilmiyordu. Şu anda bile bilmiyor.

AK Parti, Kırkpınar’a kaybettirdikleri ile, şu güne dek kendisine kaybettiklerini de hala göremiyor.

Sapanca’nın yeni belediye başkanı Özcan Özen de ( hepimiz gibi?) İŞ’in arkasında ne İŞ olduğunu zannederim pek bilmiyordu?

Uzak durmayı seçti; DÜNE kadar da Kırkpınar’a gelmedi; gelmesi iyi de oldu.

Kırkpınar’ı-Kırkpınarlıları hiç tanımayanlar öylesi yanlışlar yaptılar ki; buradan uyarabilecekler bile, benim bile gördüğüm, şu uyarıyı yapmamışlar.

Rahatsızdım ama, arabayla geçerken boyunu posunu, giyimini kuşamını bilmediğim siviller şantiye önünde garip tavırlarla koruma gibi bekleşiyor.

Kimi zaman polis arabaları da oluyor. Bu işleri hiç anlamam ama, ben bile, “ Eğer bir tehlike kaygısı varsa, devletin güvenlik güçleri her önlemi alır!” derim.

Peki;“ Garip tavırlı-giyimli şu şantiye bekleyenler acaba silahlı olabilir mi?” diye kendime sorarım. Devletin güvenlik güçleri buna asla izin vermez!

Bugün gazeteyi bir açtım, Güvenlikçi mi kim bilmem, galiba,” Sıkarım kafanıza!” gibi bir LAF etmiş. Sakarya’da işte buna fırsat vermek olmaz!

***

Milletvekilleri dahil, AK Parti İl Teşkilatı, hiç ardını bilmedikleri İŞ’in AK Partiyi Sakarya’da bu duruma düşüreceğini öngöremedi. Sözün özü şu:

AK Parti, bu İŞ’i çözemezse, Sapanca’da belediye başkanlığını unutsun!

Teleferik A.Ş. diye bir Amca; internette teleferik işini öve öve bitirememiş : -)

“ Tüm Türkiye teleferiklenmeli!” ( google’ a yazan görür ) demiş. Ben de; ” İyi, Sen Kırkpınar’a yapma. Git daha görkemlisini Adapazarı’na yap!” derim.

Adapazarı’nda teleferik yapılacak 10 yer de gösteririm : -) Önce şu Teleferik A.Ş. Amca’nın ( googlea yaz görülür) yazdığı övgüleri sunayım:

Teleferik, toplu taşımanın bile yükünü alır mış? Çevreci imiş? Ekonomik miş? Düşük maliyetli imiş? Konforlu imiş? Akaryakıt gideri çok azmış?

***

Teleferik A.Ş.’nin saydıklarının hiç birisi Kırkpınar Teleferik Projesi’ne uymaz! .

Su Fabrikalarından sonra, Kırkpınar’daki hayatı çevreyi yok edecek tehlikedir.

TEK Başına bir Ulaşım Felaketidir. Kurulmak istenen yer; Adapazarı-Arifiye-Sapanca-Maşukiye-Kartepe-İzmit ana yoluna sıfır metrede!

Çevreci hiç değil. Kırkpınar tepeleri Sapanca’nın tablo gibi tek doğa servetidir.

***

Hadi Size, uydurduğum şu,” Adapazarı Teleferiği Projesi” ni yazayım:

Adapazarı Girişine, Eski Hal önüne Teleferiğin ilk istasyonu yapılır yakışır. Ulaşım rahatlar, konforluymuş, çabuk ve ucuz uzatılabilir miş; A.Ş. öyle diyor!

Hızırtepe’ye 2 nci ve 3 ncü teleferik istasyonu olur. Oradan SAÜ Araştırma Hastanesi’ne bir hat inse daha harika olur. Gidiş-dönüşte hastane tercihi gibi!

Ana Hat Hızırtepe’den Maltepe Parkı’na çıkar; Oradan da Hızırilyas’a; sonra da SAÜ Öğrenci Yurdu tepesine ve SAÜ Kampusuna…Yeme de yanında yat : -)

Kırantepe’ye paraşüte geçerr; Adatıp civarına ineerr; hoopp Serdivan AVM ve Cadde54’e geliverirrr : -) Gece gündüz manzara da harika!!!

Götürün Teleferikçi Amcayı;“ Serdivan Sakarya’nın gurur duyulacak köşesi oldu!” diyenler, orada daha görkemli teleferik yapsınlar!

***

Yazıyı okuyanlar hiç küfür etmesin. Yazdığım şu uçuk teleferik, Kırkpınar’a düşünülen projenin yanında ödüllük-doğru bir uçukluktur!

Haaa!..Göl’e nazır Orman Denizi bu doğa, O Teleferik buraya dikilirse, 5 yıl sonra yok olmaya mahkumdur. Amcamın Tek Umuru para!

Sakarya’da kimse olan biten, yok edilen servetlerin farkında değil. Siyaset halkımızı sanki efsunlamış. Kendisini de bitirecek, halkını da!

Ya da; Sakarya’da Siyasi İktidar, hemen her konuda ve tam da şimdi; son kararları kim-kimler nerede veriyorsa, gidip Gerçek İstişareye oturacak!

TÜVASAŞ Tren de yapar, Raylı Sistem de! Tank Palet Fırtına obüsü de, Tank da yapar. Sakarya’daki özel Türk şirketi tüm testleri geçen Tankı da yapmadı mı?

Kimse Sakarya’nın servetlerini yok etmesin. Çok sayıda OSB de kuruldu. Bir yatırım yapacak olan buyursun gelsin yer gösterelim; amaaa…

Devlete ve Sakarya’ya ait hazır arazi ve mülklere kimse hariçten el koymasın!