AK Parti 14 yılda bir dolu Hükümet kurdu. Galiba, Bakan olabilecek bir Sakaryalı bulamadı, seçemedi!

Sakarya’da o düzeyde birey elbette var. AKP Hükümetleri öncesinde Bakanlık yapan Sakaryalılar; Sayın Cevat Ayhan, Sayın Ersin Taranoğlu, Sayın Nevzat Ercan’ın unutulmamıştır. Cumhuriyet’e iz bırakanlar da cabası: -)  

AKP Sakarya, bizim Ankara’da hakkımızı sorgulayamıyor, isteyemiyor, alamıyor! Bakan nitelikli kimse yok gibi olur mu? Ankara bize ithal Bakan seçtiriyor.  

Sakaryalıyız; Sakaryalı Yerel Köşe Yazarıyız... İktidarların Sakarya için yaptıkları,  yapmadıkları kronik derdimizdir.

Sakaryalılardan 14 yıldır çok büyük oy desteği alan AK Parti halkımıza karşılığını ödemelidir. Yerim izin verdiği kadar kimi şeyleri hatırlatayım:

                                                              *

14 Yıldır; Ülkemin ve yabancı ülkelerin Sakarya’ya ilgisini çekecek Büyük Çaplı bir tek Yatırım söyleyin? YOK…Olma ihtimali de YOK!..

Ama, her gün toplantı, açılış, konferans; her gün sanal LAF ŞOVLARI var!..

Geçen hafta da Bakan Soylu gelmiş, “ Sakarya Türkiye Ekonomisi’nin lokomotifi olan önemli bir İl!” LAFLARI etmiş, dönmüş gitmiş. Var mı öyle bir Sakarya?

                                                                     *

AK Partili 5 Sakarya Milletvekili’ne ve İl Yönetimi’ne hatırlatayım. AK Parti de, SATSO da Sakarya’ya LAFTA bir dolu övgü dizerken, gerçekler vurgulanmalı!

Karasu da ne Liman var, ne Demiryolu; 10-12 yıldır LAFI vardı; hala yoklar. SATSO da, “ Türkiye’nin Lojistik Üssü olacağız!” desteği veriyordu; hani, nerde?

Adapazarı İzmit Caddesi’nde yıkılan Eski Devlet Hastanesi’nin şantiye duvarlarına asılan, “ 250 Yataklı Kadın Doğum Hastanesi Hayırlı Olsun!” SEÇİM REKLAM SLOGANLARINI indirilmeli artık.

Seçim alındı; 250 Yataklı Kadın Doğum Hastanesi Afişi orda, İŞ durdu: -) Serdivan’da, Özel Sektör 2 Dev Hastaneye çok sonradan başladı, desteklerle bitmek üzereler. SEÇİM var; açılışlarına Ankara’dan BAKAN’LAR getirebiliriz: -)

                                                           *

SAÜ TIP FAKÜLTESİ’ni bile, Seçim Şovu temel törenleri ile hızlı başlattık. Orada öyle güdük bıraktık. Tabii, “ Hastaneler Şehri olabiliriz!” diyorduk; İzmit oluyor!..

“ Üniversiteler Şehri olabiliriz!” diyorduk; Eskişehir, Bursa, Adana ve nicesi oldu. Biz nerede elimizde kalmış ölü bir mekan var, oraya fakülte istiyoruz. Çünkü, doğru yerde, doğru üniversite mekanları yaptırabilecek Siyasi Gücümüz yok!

Sakarya’nın yakın-uzak geleceğini de en son biz öğreniriz! Raylı Sistemi ve Projesi olmayan TEK Büyükşehir gibiyiz! 120 Yıllık Trenli Şehrin TRENİ de YOK!

3. Boğaz Köprüsü TEM’i nereden geçecek, ne zaman başlayacak, Şehre nereden,  kaç Gişeden girer? Kimler bilir? Bir de 2. Süper Hızlı Tren Güzergahı denmez mİ?

                                                                  *

AK Parti, tabii ki bana sormayacak; oturup kendi içinde kimi şeyleri tartışacak. Olanlara bakın; Sakarya’dan da Bakan olabilecek kişiler vardı. Hata içimizde mi?

Son seçimlerde, halkımızın, “ Evet, bu kez güçlü bir Bakan Adayımız var!” dediği isimler yine oldu. İçteki hırslar mı engelledi; Ankara’da gücümüz mü o kadar?

Yıllardır şunu da izlerim. Cumhurbaşkanı yakın zamanda Sakarya’ya yine gelir ve Bize, “ Sevgili Hemşerilerim; bilirsiniz, Ben kendimi bir Sakaryalı olarak hissederim!” derse; ben de artık O gaza gelmem…” Görelim o zaman!” derim.