Seçimler öncesindeki AKP Hükümeti’nin Bakanlar Kurulu, Sakarya’da belirlenmiş kimi arazilerde, “ Zorunlu Arazi Toplulaştırma !” kararı almış.

Aslında, DPT onayından geçmiş ve tüm olurları verilmiş, ilgili Bakanlıkların programlarına girmiş,“ Sakarya Arazi Toplulaştırma Projesi “ zaten vardı.

AK Parti bunu uygulayamadı. Çünkü, Türkiye uzun vadeli planlamalar ve programlarla yürüyen bir ülke değil. AK Parti de aklına gelenle yürüyor.

**

İst. Boğazı’na 3. Köprü çıktı. Köprü’den Anadolu’ya giden 2.TEM, Sakarya’yı boydan boya geçerek, Akyazı’da 1.TEM ile birleşecek. Yani, Sakarya’nın Arazi Toplulaştırma Alanları parçalanarak geçilecek : -( O da yetmiyor:

AK Parti, Sakarya’ya 2.YHT müjdesi verdi. İstanbul-Ankara arasını; Adapazarı, Akyazı, Bolu üzerinden 1,5-2 saatte gidecekmiş. 2.YHT’de Toplulaştırılacak Sakarya delecek. Özetle; hiç bir şey kazandırmayan 1.YHT’nin yıkımı yetmedi!

**

Çarşamba günkü, Bizim Sakarya Gazetemizdeki habere göre: Sakarya Nehri’nin doğusunda kalan AKOVA’da; Adapazarı, Erenler ve Akyazı’da tarım reformu uygulanması resmi gazetede yayınlanmış.

“ Sakarya Nehri’nin doğusundaki AKOVA !” vurgusu beni kahreden bir ihanet gibidir. Sakarya Nehri batısı; sebze, meyve, gıda dünyası inkar edilmiş.

Ki; Arifiye’nin ipek gibi tarım arazileri, Göl’den, Geyve Boğazı’na kadar; taş evler, yollar, fabrikalar, depolarla yok edildi. Meslek odalarının gıkı çıkmadı!

de; Sakarya Nehri’nin doğusunda Adapazarı, Erenler, Akyazı çiftçilerine, Toplulaştırma ile 130-140 dekar kuru; 60 dekar sulu; 10 dekar da dikili arazi verilecekmiş… Çiftçi; İl Tarım Müdürlüğü’nden uygulamayı mutlaka izlemeli.

HALK OTOBÜSLERİNE ZAM VE ÇELİŞKİLERİMİZ ?

Türkiye’de, tüm siyasi partilerin iktidarları zamanında, Hükümetlerce ve belediyelerce uygulanan, haksız Maddi Deli Dumrul Salmaları vardır.

Belki işini bilen ödemez ama; yapılacak her inşaattan Araç Otopark bedeli alınır. Yani, sen parayı basarsan, belediye otopark yapar…Yapar mı; Yooo!..

Kitle ulaşımını sağlama görevi de Kamunun ilk sorumlulukları içindedir. Özel sektör burada da Kamu’nun görevini üstlenir. Haydaaa; Kamu’dan izin alma zorunluluğu vardır ve burada da yüklü salmalar olur.

Buradaki çifte standart tartışılamaz. Durak parası, Taksi Plaka parası verecek, izin alacaksın. Bunlar büyük paralar. Hem Kamunun işi yapılır, hem de deli izin parası ödenir. Kamu, “ Kazan, Kazan !” oynar mı?

**

Büyükşehir Belediyesi ile taşıma ücretlerine zam isteyen Özel Halk Otobüsü esnafı görüşmelere başlamış. Bence bu iş Yerel Seçim öncesi çok su taşır!..

Büyükşehir, çözümün ucuz, rahat, güvenli Raylı Sistemlerde olduğunu bilir. Ama, yapmadığına göre, O işi yapan Özel Halk Otobüsleri’ne de sözü ne olur?

ilkin Özel Halk Otobüslerinin ödediği Kamu salmalarını azaltsın. Halk Otobüslerinin tüm salmaları azalsın; bilet zammı can yakar.

**

Devlet halktan toplanan deli paralarla çocuklarımıza az sayıda, dört duvar, soğuk yüzlü okullar yapar. Çoğunun liyakati tartışılır, öğretmen de atar.

Özel Girişimci, deli paralar harcayarak şahane özel okul yapar. En liyakatli ve özverili öğretmenleri bulur; çağdaş harika eğitim hizmetleri yapar.

Devlet okulları eğitimde çuvallar. Özel okullar ise başarı zirveleridir.İşin en dramatik yanı oradadır. Devlet, kendi okullarının ihtiyaçlarını ve eğitimini şöyle laf olsun diye denetlerken; KİMİ özel okulları canından bezdirir…

APEK’E VERİLEN 70 TRİLYON

PANCAR GETİRME CEZASI !!!

APEK-Adapazarı Pancar Ekicileri Kongresi bitti. Ama, çiftçinin geleceğini ilgilendiren en önemli günler, yıllar içindeyiz.

Çiftçi, Hayvancı; tüm Gıda sektörleri için, Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren en tarihi süreçlerden birisi başlıyor.

Sakarya’da, kimse bana masal anlatmasın. Tarım arazilerimiz, Çağdaş Köy ve Köylü Kalkınmamız 40-50 yıl öncesine göre bile çok büyük kayıplar yaşıyor.

Ki; Dünya Şehri İstanbul’un; Et-Süt ve Süt Ürünleri, Sebze ve Meyve; Gıda Ambarı Sakarya artık O yerini kaybetti, kayıp hızla da büyüyor.

**

Adapazarı Şeker Fabrikası’nın tarihsel işlevini de bana kimse anlatamaz. Her köyümüzde var olan tesis ve imkanlar yok pahasına elden çıktı.

Siyaset, devletin halkı ve çiftçisi için yaptığı şeker Fabrikalarını satma yanlışını yaptı. Çiftçi de, halk da akıl almaz zararlarını yaşıyor, yaşayacak…

Bir de; Adapazarı Şeker Fabrikası, yeterinde sağlıklı şeker üretsin diye başka şehirlerden parası ödenerek alınan pancarlar için 70 TRİLYON CEZA alınmış.

Sakarya Halkı; Siyasi hangi bireyler, O Fabrikanın ve tüm tesislerinin elimizden alınmasında BAŞROL oynadı, bilir.. Bildiği halde de bu halk Onlara oy da verdi.

Şimdi; APEK’e, Başkanlık yarışını kazananlara zaten bu hesabı sürekli sormak boynumuzun borcu olacak da; kaybedenler de O CEZA AYIBI’nın silinmesi için her hesabı soracak… AK Parti İl Teşkilatı’nın belki ilk işi de bu olacak!

**

Sakarya’da, çok büyük emekler harcayan, çok büyük riskler altında savaşlar vererek ayakta kalan sektörler var. Bizi ayakta tutan bir avuç asıl kahramanlar Onlardır. Köy-Köylü; Tarım ve Hayvancılık da baş tacımızdır…