Ak Parti yorgun filan değil. Siyaseten, ülkede konuşma, yazma, eleştiri hakkı yok diyen olur. Ama, bence AK Parti içinde bu korku her yerden fazla vardır?  

    Kim ve liyakati ne olursa olsun, hiçbir partili bir karar verme, açıklama yapma, verdiği sözü yapabilme yetkisine-özgürlüğüne sahip değil.

    AK Parti içindeki en büyük görevde sandığımız, gümbür gümbür konuşabiliyor denilen kişiler bile sanki sürekli,“ Cumhurbaşkanı ne der?” kaygısı mı taşıyor?

                                                                ***

   AK Parti Yerel Seçime, Sakarya’da bu güne kadar ki en kaoslu süreci yaşayarak gidiyor. Yönetim belirleme de, aday belirleme de epey parti içi zafiyet yarattı.

   Zeki Toçoğlu’nu büyükşehir başkan adayı yaptırmamak için yapılan parti içi kulisin kahramanları isim isim kahvelerde, minibüslerde hala anlatılıyor.

   Sonunda Serdivan adaylığına razı olan Yusuf Alemdar da o aşamanın hatalarını silemedi. Büyükşehir Adayı olacağı dillenirken, Serdivan’a erken veda eder gibi, orda yapacak işinin kalmadığını söylemesi unutulmuyor.

  Serdivanlı artık Zafer Kazan’ı da tanıdı. Serdivan, Zafer Kazanırsa(!) muhteşem günler geri gelir. Sakarya’nın çağdaş sosyal, kültürel zenginlikler merkezi olur.   

   CADDE54 ve benzeri hayret(?) işler yazık ki fiyasko ile bitecek. Aynı yollar defalarca yapıldı, kazıldı, bozuldu. O servetler artık sokağa dökülmez.

   Tıp Fakültesi için gittiğim Korucuk’tan Kazımpaşa yolundan döndüm, yol rezil.   AKP Kazımpaşa yolunu kaç kez yaptı? Nasıl yaptı ki, yine yapacak?          

                                                              ***

    Sakarya’yı temsil zafiyet bitmiyor. AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz ve Büyükşehir Adayı Ekrem Yüce, Hendek toplantısında konuşma yapmışlar.

   Yazarımız Orhan Topçu’nun gazetemizdeki dünkü yazısını Hendek ve AK Partiye oy verenler çok iyi ve doğru okumalı. Orhan Topçu, Sakarya ve Hendek adına nefis görev yapıyor. Teşekkür ederiz; yaşananı, doğruları gözlemliyor.  

                                SAKARYA’NIN ADA TRENİ İÇİN SÖZ HAKKI ?

   Adapazarı- Haydarpaşa Ekspresi’nin ADA GARI’na gelmesini engelleyen sadece Zeki Toçoğlu iradesi olamaz. O Ayıbı Zeki Toçoğlu’na yıkmak daha bir ayıp.

   Sakarya, 31 Mart’ta 17 belediye Başkanı seçecek! ADA GARI için O güne kadar bin tane bahane-yalan üretilirse, Sakaryalı da şimdiden ne yapacağını söylemeli.

   Bu gün Gebze-Haydarpaşa-Sirkeci-Halkalı Banliyö Tren Hattı da açılır, seferler başlarsa; Sakaryalı için de 31 Mart Günü her yol helaldir.

   AK Parti Sakarya il Teşkilatı, Milletvekilleri ve Hükümet Sakarya’yı uyutmasın!

                                                            ***

    Sakarya, Cumhuriyet’in, “ Demir ağlarla ördük Ana Yurdu dört baştan!” marşını yazdıran Demiryolları Efsanesi Vilayettir. AK Parti bizi yıktı geçti.

   Demiryolları arazi ve mülklerimiz yerle bir edildi. YHT ile de, Abdülhamit döneminin Sakarya’daki hemen tüm tren istasyonları battal hale getirildi.

    Sakarya, Ak Parti Hükümetleri zamanında Türkiye’nin en büyük toprak ve kamu mülkleri kaybeden illerinin başında gelir.

   Hele Sapanca’daki Askeri arazi ve mülkler? Çark Caddesi’nde enkazı duran Askeri Lojman arazileri? Orada ne yapılacak bilen Sakaryalı var mı?

    Bizi Yönetecek Bireyleri Seçerken bin kere düşüneceğiz! Seçtiğin(?) ürkek, korkak, pısırık olursa; Sakarya’yı Yönetenler de halka fikrini sormaz, sormuyor.

                                                             ***

    Bunca lafı neden ettim? Sakarya için yapılması gereken doğru ne ise Devlet ve  bu Vilayet düşünür, yapmak ister. Devlet düşündüğünü Sakaryalıya da onaylatır.

    Sakaryalı 120 Yıllık Tren İstasyonu’nu kapatır mı? Traktör Fabrikasını Sakaryalı kapattırır mı? Tank Palet ve Şeker Fabrikalarını sattırır mı?

   Sakaryalının onayladığı yerde, Çağın Raylı Sistem Fabrikaları kurulursa? Vagon Fabrikası TÜVASAŞ da, zamanı gelirse-biz istersek, Park Ve Müze olur : -)

   Sormadın; ÇARK MESİRE ve MİLLET BAHÇESİ senin babanın malı mı TOKİ?