Türkiye’de, bir şehir halkı ile bir ülke ilk kez Tank Palet Fabrikası’nda son derece güçlü bir İstişare Mitingi’ne gidiyor. Derdini anlatacak!

    AK Parti ya bu yanlış kararını görecek ve karardan dönecek; ya da Sakarya 31 Mart’ta kararının ve haklılığının arkasında duracak… HAK, çünkü o kadar doğru!

                                                              ***

   “ Son yapılan Zeytindalı Harekatı’nda Tank Palet fabrikasının 40 işçisi görev yapıyordu.” Bunu Harb-İş Sendikası Genel Başkanı söylüyor.

   Bu, söz bile Tank Paleti Silahlı Kuvvetlerimizden ayırmayı düşünen siyasete yetmeli, de;

  ” Suriye’de destan yazan Fırtına Obüsleri burada yapılıyor…Çeşitli model 1303 tane tankın bakımı, onarımı, modernizasyonu- yenileştirilmesi zaten tek başına ülke savunmasının büyük gücüdür.” sözleri ve dahası da istişaremizde yeter.

                                                                ***

   Sakaryalı, istişarede şunları da unutmasın. “ AKP’li siyasiler! Niye hep Sakarya kaybediyor? Niye hep elimizden topraklarımız, mülklerimiz alınıyor?

   Sakarya’da, son 15-16 yılda Silahlı Kuvvetlere ait kaç askeri birliğin yerleşkesi özel sektöre satıldı? Sadece Kırkpınar’daki araziler bile pırlantadır; neredeler? 

   Pamukova’da yok muydu? Stratejik savunma silahlarının yapımı için daha da güvenli bölge değil miydi? Özel sektör; orası Karasu’dan da güvenli değil mi?

                                                                   ***

   Yıllardır bir sendika ilk kez bu denli somut örneklerle Hak arıyor. Sakarya da Tank Palet’in değeri şimdi çok daha net görülüyor. Bir kez daha hatırlatayım:

   Tank Palete parça yapan Yan Sanayi büyük darbe alır.Çarşı Pazar, esnaf? Tank Palet; et, ekmek, süt, yoğurt, peynir, sebze meyveyi esnafımızdan alır. Çalışanı 365 gün Tank Palet’e getirip götüren otobüsler?

    Sakarya’da AK PARTİ, çok önemli bir Yerel Seçim öncesi böylesi bir gündemle ülkenin odağında yer almanın sancılarını çok zor anlatabilecektir.

    Hatta; kem kümle de değil, çok inandırıcı ifadelerle Tank Palet’in Silahlı Kuvvetlerin idaresinden çıkarılmasından vazgeçilmezse, AKP’nin işi bu kez zor.

     Yok; bu konu bu Cumartesi günü saat 14.00’te Gar Meydanı’nda zaten çok açık seçik istişare edilir…AK Parti de Sakarya Lehine İstişari Karar verecektir…

                         AK PARTİ MECLİSLERİ DE ÖZENLE DEĞİŞTİRMELİ…

   Aslında Sakaryalılara sesleniyorum… Artık tüm belediye başkan adayları belli oldu gibi. Bu hafta hepsini öğreniriz. Gözümüzden asıl kaçan ne?

   Başta Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclisi ve tüm Belediye Meclisleri!..

   Öncelikle, 17 Yıldır ve hatta 1994 yılından beri Sakarya’da Belediyeler İktidarı olan, AK Parti’ye oy veren Sakaryalılara büyük görev düşüyor:

    Bunca yıldır belediye meclisine seçtiğiniz herkesi, “ Neydin, ne oldun? Nerden buldun?” istişaresine sokun…İlçelerden seçilen ve müteahhit, İş Adamı olanları?

    Siz mutlaka,“ İlçemize, Sakarya’ya faydalı olur!” diye seçtiniz. Arkadaş da, ancak kendine faydalı olmuşsa, evine göndermek doğru olacaktır.

                                                                 ***

    Sakarya Muhtarlar derneği Başkanı Erdal Erdem, geçen hafta Gazetemizin Soru Yağmuru söyleşisinde;

   “ Sakarya Büyükşehir Meclisine seçilenlerin çok büyük kısmını tanımıyoruz.  Sakarya Muhtarlar Derneği’ne bir teki uğramadı.” gibi, sözler edince, utandım.

    Çünkü; biz bunu göremedik...Belediye meclislerinin gündemi genellikle İmar Tadilatı ile doludur. Kimsi laf ola Encümene gider. Asıl önemlisi de;

     Meclis Üyeleri oylayacakları gündemi hiç okumamıştır. Onayladıkları yerleri de bilmezler. Ama, genelde oy birliği ile gündemler onaylanır…

                                                                   ***

   Köyler, tarım arazileri ve meralar İlçelerin namusu gibidir. Ülkemizde son yıllarda en balı İŞ nedir?

   Kamulaştırılacak yeni yol ve kamu arazilerini herkesten önce öğrenmek! Kimse uyanmadan ele geçirmek. Mera ve İmarı olmayan arazileri imara açmak; Baba paraya satmak!

    Oy verecek her Sakaryalı; köy de, ilçe de, şehir de:..Hazarda ve Seferde birlikte yaşayacağız. Kimsenin malına mülküne HAK’sız tamah edilmesin!

    Siyasi Partiler, Belediye Meclislerine doğru üyeleri aday göstersin. Bunu da oy verecek Sakaryalılar son kişiye kadar HAK’ça gözden geçirip, oylasın!