AK Partinin şu anda Hükümette olan üyeleri, televizyon ekranları karşısına geçip, öfkeli tonlarla, “ Abdullah Gül AK Parti kurucusu değildir.” dediler.

Şaşırmadım ama; ben bile, “ Bu nasıl bir inkar. Kime yaranma çabası. İnkar, sizi siz yapan kimleri oradan kazımadı ki? Yani; yarın sen de yolsun!” dedim.

Siyaset böyle bir şey, kardeşi kardeşe kırdırır. Osmanlı, dünya güzeli oğlunu boğduran padişaha, “ Devletin bekası için !” mazereti bile bulmamış mı ?

**

AK Parti öncüleri ile aslında 1974 yılında buluştum. Kıbrıs Barış Harekatı’nı yapan hükümetteydiler.

Barış Harekatı’nın ikinci gecesi sabaha karşı Babaevimin kapısına askeri cip geld. Ertesi gün, Yunanistan sınırında Meriç nehri kenarında, tank tabur kom. Yardımcısı, Teğmen’dim. AKP O Yolda Gelişti, 2001’de Değişti : -)

4 Yıl sonra, 1978’de Donatım’da görevim devam ederken, Allah uzun ömür versin; Sn. Cevat Ayhan genel müdür oldu. Donatım Müessese Müdürü de rahmetli Mehmet Ali Bolu müdür oldu.

Erbakan Hükümeti vardı. Aziz Duran da TZDK Sakarya Bölge’de görevliydi.

**

Tüm gençliğim Donatım’da geçti. Terfi ettiğim O günler dahil; hiçbir siyasi kapıdan tek bir talebim olmadı.

Müessese Müdürü olan Sn. Mehmet Ali Bolu beni Ticaret Müdürü yaptı. Tüm baskılara karşın görevi boyunca da arkamda durdu.

O görevden önce ne isem, nasıl yaşamışsam O makam için bir santim riya ve değişim göstermedim. Dahası; Donatım’da en güçlü zamanlarım CHP ve DYP iktidarları oldu. İşte, o günlerde hak ettiğim tazminatları da almadan memuriyetten istifa ettim… Ne makam, ne Para?

Rahmetli Mehmet Ali Bolu, Aziz Duran belediye başkanı olduktan sonra, Adp. Bld. ARGE’nin başına getirildi. Davet etti, ARGE çalışanları ile de tanıştırdı.

Sakarya Üniversitesi’ne geçtikten sonra da, özel sektörde görev aldığında da çok görüştük. Sakarya’da yapılması düşünülen birçok konuda daveti oldu ve bir tekini kulak arkası etmedim.

neden böyle girdim. İlkin; çok ayrı siyasi görüşte bile olsalar, ülke için üretme-çalışma konusunda Ayrımsız Yaşama Erdemini vurgulamak istedim.

Sonra da; hala Aynı Yol’da yürüyenlerde gördüğüm, “ Gül’ün, İlk AKP Hükümeti’nin Başbakanı olduğunu unutma vefasızlığını hatırlatmak için.

AK PARTİ’NİN KURULUŞUNA GİDEN YOL

1994 Yılı Yerel Seçimleri AK Parti’ye giden YOL’LARI genişletti.

Sayın Recep Yıldırım Akyazı Belediye Başkanı. Ben de Kanal 54 tv.’nin başındayım.

Akyazılı Gazeteci kardeşlerim Salim Özyılmaz ve Kenan Certel aradılar. O hafta tv. Programımı Akyazı’ya ayırmamı istediler. Onlar isterse olur denir : -)

**

Kent Televizyonunda hayatımın en mutlu günlerini yaşadım. Aziz Duran’ın belediye başkanlığı sırasındaki akıl almaz baskıları unutmamama rağmen.

Kim yaptı? Kimler peşimdeydi; çok sonra bana anlatıldı. Asla kin tutamam.

Kanal 54’ün program salonuna; Salim Özyılmaz ve Kenan Certel, sanki tüm Akyazı’yı getirdi. Akyazı, otobüsler, arabalarla 500 insanla geldi. Böyle bir tv programı şu gün tahayyül edilebilir mi acaba ?

10 Dakika sonra Salim ve Certel’e verdim mikrofonu, gece yarısına kadar Akyazı kendi programını kendisi yaptı. Folklorcular dahil; eğitim, tarım, ekonomi, ne varsa; Akyazı O gece saatlerce ekrandaydı.

**

Türkiye bir bütündür. Siyasal, Sosyal, ekonomik, kültürel farklılıklarımız olmazsa asla büyüyerek gelişemeyiz.

İnsanı dini, dili, ırkı, mesleği ile ayıramayız. Herkesin farklı katkısı olmalı. İnsan, Payton Beygiri değil ki; tak gözlüğü, Senin istediğinden başka yola gitmesin : -) Ailede bile farklılıklar zenginliktir.

Ayrımsız Yaşamak ve Vefa… O gün, Akyazı Bld. Bşk.nı Recep Yıldırım’ı VIP Konuk gibi ve 500 Akyazılı ile Sakarya’ya takdim eden Özyılmaz ve Certel’di.

Yıldırım, az zaman sonra AKP Milletvekili oldu. Farklılaşma, Dokunulamaz mı, eleştirilemez mi olunur, bilmem? Salim ve Certel, Akyazı için aynı çizgileriyle gazeteciydiler… Recep Yıldırım ile o gün, bugün hiç görüşemedik : -)

Özyılmaz ve Certel de, onurlu bir duruş sergilediler. Hala da Akyazı’nın kalbindeler. Hepimizin de kalbinde farklı yerdeler.

YOL da, YER de, Makam da değişebilir; Ülke ve VEFA değişebilir mi?

17 Ağustos 1999 Depremi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Duran’a açtığımız SRT TV Ekranları ile; 2002 Seçimleri ve AKP Milletvekilli Adayları Sakaryalılar karşısında ilk kez SRT Ekranlarında.