Sanki sadaka istedik. Kuralın işlemesini istedik. Murat’ın ortasının elle kesilmesine hakem korner derken yedek kulübesi soluğu yardımcı hakemin yanında alsa da karar değişmedi. Daha ilk yarıda santim santim taç attıran hakem için Ömer Abiye “bu hocadan korktum” dedim. Sona doğru filim koptu. Eli açık bir şekilde topa temas eden defans oyuncusu topun yönünü değiştirdi. Eskilerin deyimiyle “kabak gibi penaltı” ama hakem vermedi. Yardımcı da artık nereye bakıyorsa. Yaz deftere.

***

9 maçtaki 5 galibiyetin dördünü Teknik Direktör İsmail Ertekin’in döneminde elde eden Sakaryaspor’da tecrübeli hoca nazara geldi. Kazanırken övdük. Beraber kalınca dövecek değiliz. Şaka bir yana, Ona “sihirbaz” dedim. Duran takımı koşturdu. Küsen takımı coşturdu. Kan değişikliği yüzde doksan tuttu. Sancaktepe maçında golün lazım olduğu dakikalarda keşke Berk İsmail de oyunda kalsaydı. İlyas’la çift forvet gol aransaydı daha doğru olmaz mıydı ? Elbette hocamız daha iyi biliyor. Yenemiyorsan yenilme mantığı galiba ağır bastı.

Sonra değerli hocamız basın açıklamasında Dilaver’in bu takımın çok özel bir oyuncu olduğunun altına çizdi. Çok özel oyuncular ismine münhasır olmalı. Mesala 9 haftada 4 sarı katta ulaşmamalı. Eskiler iyi hatırlar Sakaryasporlu Oğuz Çetin de çok özel oyuncuydu ama kartla martla işi olmazdı. O topunu oynardı. Boşuna imparator lakabını almadı. Dilaver de bu takımın özel oyuncusuysa daha dikkatli olmalı. Bence Dilaver bu maçta değil de keşke Eyüp maçında cezalı olsaydı.

***

Sahanın berbatlığından söz eden hocamız, rakipler içinde geçerli olan bu durumu sıkıntı olarak yorumladı. Ertekin “Onlar bir, biz her hafta oynuyoruz. Bir de özellikle futbol oynamamıza engel oluyor” demeye getirdi. Gerçekten saha berbat bir görünümde. Değil oynamak zor yürünüyor üzerinde. Artık gözümüz aydın yönetim, Bursa’nın sahasını yapan kişiyle anlaşmış. İki hafta içinde bizim saha çiçek olacak dediler. Bu arada takımın başına getirilen İsmail Ertekin için “Kim bulup bu takımın başına getirdiyse Allah ondan razı olsun gözümüz gönlümüz açıldı” demiştik. Hocanın Sakaryaspor’a kazandırılmasında en büyük payın Başkan vekili Cumhur Genç ile Futbol Şube Sorumlusu Hüseyin Aydınlı olduğunu öğrendim. İsmail Hoca bilgi ve tecrübesiyle bu zorlu yükün altından kalkacak, Sancaktepe beraberliği de bu sene nazar boncuğu olarak kalacak gibi görünüyor.