Adapazarı’nın göbeğindeki 3 okul, “ güçlendirme!” mazeretiyle, başka okullara taşınacakmış! Ben de şimdi diken üstündeyim!

   O 3 okul en kısa zamanda, çocuklarımızın güvenliğini yüzde yüz sağlayan tekniklerle güçlendirilip, öğrenciler okullarına dönene kadar bana rahat yok!

   Çünkü:

    AK Parti iktidarının son 10-12 yılında, Para’nın-Rant’ın;“ Şehir içinde okul olur mu? Gürültü ve her türlü melanet eğitim öğretime büyük zarar veriyor.

   Okullar şehir dışında oluşturulan eğitim alanlarına taşınmalı. Şehir hayatı da biraz nefes alır.

    Otopark eksikliği yüzünden cadde ve sokaklar yaşanmaz halde. Şehirdeki okul arazileri katlı kapalı Otopark yapılmalı!” yangını şehrin tepesinde gezer oldu.

    AK Parti İktidarı ve İktidarın Yönetenleri, bu yangına bir bardak su bile dökse O sesler kesilir, bir tek kişinin gıkı çıkamazdı!

    Defalarca, “ Ben de İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldum!” dediğim bilinir. O Okuldan mezun olan bir tek kişi de buna itiraz etmedi, edemedi, doğruydu.

   Şimdi, mezunu olduğum O lise binası yıkıldı! Tabii ki, üzgünüm, diken üstündeyim! Askeri lojmanlar arazisi ile birlikte O dev arazi n’olcak sizce?

   Kimse bilmiyor! Bilen varsa Sakaryalılara da açıklasın. O araziler Sakarya’nın!

   Adapazarı halkı yıllardır,” Atatürk İlkokulu şehir merkezinde boğuldu. Şehir dışında eğitime uygun bir yere taşınsın!” yaygaraları dinledi ve;

   Ufaktan başlayan,” Şehirdeki otopark eksikliği araç ve yaya ulaşımını eziyete dönüştürdü. Atatürk İlkokulu şehir dışına taşınsın, oraya Katlı Otopark yapılsın!

  Şehir içinde eğitim zararlı; Okullar şehir dışına taşınsın.” sözleri çığ gibi büyüdü.     

   Adapazarı-Sakarya-Türkiye’de, şu gün bizim okula giden çocuğumuz yok! Derdim, kendi Aile çıkarım değil. Hayatımda Bir Tek Genç için Ayrım olmadı.

   Aziz Duran,” Sakaryaspor’a gelir kapısı olacak!” diyerek; Adapazarı’nın tüm ana caddelerini paralı otopark yaptı. Otopark Sakaryaspor’a ne getirdi?

    Adapazarı’nın 3 yanını çeviren tepelere kadar, tüm sokaklar otopark oldu. Bir Allah Kulu, Otoparklardan Sakaryaspor’a kaç kuruş gittiğini sorabiliyor mu?

   Nuri Bayar Orta Okulu, 21 Haziran ve Kurtuluş İlkokulu, güçlendirilip öğrencisi okuluna dönene kadar bu şehirde tek bir kişi huzurlu-rahat uyumamalı!

                         BELEDİYELERDE İKTİDAR MUSLUĞU DEĞİŞİNCE ?

   Gelir kaynakları bitmeyen, bilinmeyen, ölçülemeyen yolların acaba önü mü kapandı?  Yollara sanki yeni kapılar arama, bulma telaşı mı düştü?

   Üniversite ve hastanelerin kantin ve diğer özel işletmelerinin sözleşmesine kadar tırmandırılan telaşlar mı yaşayacağız?

   AK Parti Sakarya İl Teşkilatı da, Seçilmiş-Atanmış tüm Yönetenler de gelişmeyi mutlaka bizlerden iyi izliyor. Çünkü, sorumlulukları bunu gerektirir.

   Yazım; Sakarya’daki tüm okulları ve hastaneleri ilgilendirir.    

   Okul ve Hastanelerdeki kiracı işletmelerin yapacakları hizmetler sözleşmelerle  bağlanır. Sözleşme koşullarını yerine getir(e)meyene, yasal uygulamalar da Hiç Ayrımsız yapılır.

   Büyük riskler üstlenerek, yatırım ve emek harcayan işletmeler de buna karşın, yine çağdaş yasalarla korunur. Hiçbir işletme yasal gerekçesiz sokağa atılamaz!

    Maddi-manevi bu gerekçeleri de en iyi O İşletmelerin Mesleki Kuruluşları bilir. Mensuplarını da korumak için Tüm Yolları kullanma hakları da yasaldır.

   Haa, “ İktidar bile ne der?” Tepeden inme uygulamalar yapan, düşünecek!

   AK Parti’ye, tam zamanında, hiç gılsız gışsız uyarılar yapıldı. Uyarı yapana; hain, fitne, karşıt diye hedef denildi. Sonuç?

   Sakarya’da, “ 7-0’lık AK Parti de; 17-0’lık Belediyeler de yok!” artık. Ankara, İstanbul, Antalya, Adana, Mersin gibi dünya şehirleri de yok! Bolu yok, Bolu!

   Eğer durum bu ve Halkın Okullarına, Hastanelerine yeni yol muslukları aranıyorsa; Ak Parti şu son seçimlerde bile halkımızı hiç anlayamamıştır.

   82 Milyon insan Ayrımdan, Kayrımdan illallah(!) demiş. “ Bizim insanımızla,          ‘ Karınlarını doyurduk, bize oy vermediler!’ istişaresi olamaz.” diyen çıktı mı?

    Bu gün; Okullarda da, hastanelerde de hiçbir işletmeciye, kimse mazeret yolu çıkarmasın!  Sadece O yol olmuyor kaybeden, sen de hızla kayboluyorsun.

   Okul, Hastane vesaire; sözleşmeleri olan işletmecilerin % 100’ü sözleşmelidir. İşini iyi yapmayan izlenir, denetlenir; sözleşmeye aykırı iş-işletme yapan cezasına razıdır da;

   Amcamlara yeni gelir kapıları için zorlamalar olursa; çok düşünülmeli, çok!