Hata Biz de tabii. Adapazarı’nın 1950 yıllarının şehirlisi yok artık. TBMM’ye gideni de, burada olanı da şimdi kendisine çalışıyor.

15 Yıldan beri Sakarya’yı ve Ülkeyi, tek başına yöneten Bu Günün İktidar Milletvekilleri, “ 15 Yıl sonra Adapazarı’nı tanıyamayacaksınız !” diyebiliyor.

Adapazarı’nı 15 yıldır Yönetiyorsun. 15 Yılda Adapazarı zaten tanınamaz hale geldi. Dahası, Adapazarlı da kalmadı.

Ne demek, “ Adapazarı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 15 Yıl sonra Adapazarı’nı tanıyamayacaksınız!”

*

Tarihi, “ ADAPAZARI Şehri !” ismi bile unutturuldu. “ Sakarya !” ağza daha cakalı oturuyor ya; Adapazarı kasaba panayırı yapıldı sanki.

Gümrükönü ve Atatürk Parkı; Ticaret Lisesi, Orduevi, Atatürk Ortaokulu, Şemsiyeli Bahçe ile eşsiz bir Şehir Simgesiydi. 15 Yılda ve kaç kez neye Dönüştürüldü?

Çark Caddesi trafiğe kapatıldı… Buyurun, ulaşımı iyi olan şehirde, Büyükşehir Belediyesi’nden Çark Mesire’ye, Serdivan’a arabayla nasıl gidilir, Siz anlatın?

Hadi; Atatürk Bulvarı’ndan Karaağaçdibi Bulvarı’na nasıl gidilir, Siz tarif edin?

*

AK Parti Milletvekili Sn. Ayhan Sefer Üstün, “ 15 Yıl sonra ( kim öle, kim kala ) Adapazarını tanıyamayacaksınız!” demiş ya; İnşallah kendi görür!

Biz Atatürk Bulvarı’ndan trene binip, Haydarpaşa’da Vapura geçer İST. ÜNİ. giderdik. 15 Yılı boşversin; O 3 ayda Adapazarı Garı’na treni getirsin, yeter!

MV. ÜSTÜN 15 YIL ÖNCEYİ BİLİR;

ADAPAZAR ŞEKER FABRİKASI NASILDI?

Sanki 1. İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Treni yapıldı, Sakarya’ya çok faydalı oldu? Sakarya (!) Milletvekili Sayın Ayhan Sefer Üstün, bize 15 yıl sonrasının 2. YHT Adapazarı Garı’nı müjdeliyor.

Bakın; arşivlerde yazılarım duruyor; “ 1 YHT Sakarya’yı yıkıp geçecek ve bize 5 kuruş faydası da dokunmayacak!” demiştim. Yıktı geçti, 5 kuruş fayda da yok!

Adapazarı Bulvarı-Haydarpaşa Vapuru Treni, 1.YHT ve 2.YHT üfürmelerini 50’ye katlayan bir Kent Ulaşım şaheseriydi : -)

Onlar, ağız doldura doldura, “ Abdülhamid Han Hazretleri !” der ya; Adapazarı Treni işte O Abdülhamid Han’ın zamanında Adapazarı Garı’na gelen treniydi!

*

“ AK Parti İktidarı’nın ilk yıllarından, Adapazarı Şeker Fabrikası’nın satışına kadar yaşanan süreci MV. Ayhan Sefer Üstün yönetti.” diye bilinir.

Öyle dendi, böyle dendi; Adapazarı Şeker Fabrikası iflasa sürüklendi. İpotek koyan banka da satışa çıkardı.

Şu hakkı teslim edelim; Şehir Halkı’nın, Adapazarı Şeker Fabrikası’nın Pancar Şekeri üretimine devam etmesi için gösterdiği çaba her övgüye değer.

Unutulmasın ve izlensin ki; satın alan kuruluş da, Şehre saygı duydu.

Önemli maddi yatırımla teknoloji yenilenmiş. Pancar işleme, şeker üretme kotası da genişletilmiş. Şu gün Sakarya için önemli bir tesellidir.

Çünkü, ülke gündeminde, Türkiye Cumhuriyeti’nin halkına en büyük armağanlarından, Şeker Fabrikalarının haraç mezat satışı var.

“ Aramız çok açık denilen, Amerika’nın Nişasta Bazlı Şeker Şurubu üreten Cargill’ine dev bir Pazar yaratıyoruz. 15 yıl sonraları bilenlere sorun; Şeker Şurubu ile beslenen çocukların 15 yıl sonra Sağlığı nasıl olacak?