Yerel ve Genel seçimler aslında başladı. Adapazarı Garı ile Adapazarı Raylı Sistemi’ni zirveye taşımanın tam zamanı. SAÜ Tıp Fakültesi de Siyasi Manşet’tir.

Hadi, AK Parti Sakarya Teşkilatı Sakaryalılara açıkça, “ Adapazarı Garı kalkacak. Başka projemiz var. Artık O tren Gara gelmeyecek!” desin. Şehir İŞ’i bilsin.

bu şehir halkının yüzüne hiç bir Siyasi ve Kamu Yöneteni söyleyemez.

**

Adapazarı Garı kaldırıldı; bilmem nereye kaydırıldı.” diyen de kaybeder.

Zaten denilemiyor; arkasında nasıl bir plan olduğu söylenemiyor : -) Ben galiba O baştan sona hata planı % 90 biliyorum; söyleyemezler de, % 100 biliyorum.

İstanbul’un 4 değil, 44 tarafı demiryolu, gar, metro ve tramvaylarla donanıyor. Biz treni yok ediyoruz. Gar’ları artan İstanbul şehirciliği bizim(?) kadar bilmiyor?

**

Kent Garı’nı kaldıran tek bir Büyükşehir yok! Sakarya Gar kaldırmanın zirve kenti. Ve de; Türkiye’nin bütün Büyükşehirleri Raylı Sistem yaptı, yapıyor.

“ Gar kalkacak.” bahanesi çok; ama hepsi ayıplı!. Kapı arkasındaki asıl Proje (?) nedir ve Emir hangi (?) bir makamdandır bilmem; gerisi külliyen bahane.

TCDD’de de günah keçisi yapılamaz. TCCD kitabında Gar kaldırmak yoktur. .

Günde 44 kere bütün hemzemin geçitleri kapatan Adaray’a izin veren TCDD; Adaray’dan çok daha masum ve faydalı, H.Paşa Ekspresi’ne asla hayır demez.

**

“ Tren Gar’a yeraltından gelsin!” gibi, absürt üflemeler de oldu.

Kaç yıldır, sabahtan gece yarısına kadar, günde 44 kere şehir içi tren geçitlerini kapatan Adaray şehir ulaşımına engel olmadı. Hatta, düzene sokan filtre oldu.

Keşke yerel bir televizyonumuz yılların TCDD Demiryol İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı, telefonlar da halk sorularına açık olarak canlı yayına davet etse?

Tren yok; taksiye, otobüse, benzine mecburcuyuz. TEM ve Harem İskelesi Tır ve Otobüs dolu? H. Paşa-Adapazarı Treni’nin güven ve rahatı aranmıyor mu?

120 Yıllık demiryolu tarihinde, bugün Sakarya’da kaç tren istasyonumuz ilk kez yolcu ve yük ulaşımına kapanmıştır? Soralım.

Çark Caddesi’ni üstten;

Çelik-Ferforjeli Viyadükler’le geçmek : -)

Şehirde, Uçuk Üfürmeler’in kitapları yazıldı. Bir metre kazılsa su çıkan şehirde, işi yokuşa sürmek için, “ Tren, Gar’a yer altından gelsin!” diye de üfürüldü.

O Yokuşçu Üfürükçüler “ Atatürk Bulvarı trafiğe kapatılsın!” dedi, kapatıldı. Şimdi, “ Şehir merkezi araç trafiğine kapansın.” üfürükçülüğü başlatıldı.

O zaman ben de üfüreyim; “ H.Paşa Treni Adapazarı Garı’na, Tarihi Beşköprü’yü 300-400 metre geçtikten sonra Çelik-Ferforje- Viyadüklerle gelsin.”

Hatta, Çark Caddesi aynen kalsın. Araç trafiği, sanat şaheseri çelik viyadükler üzerine alınıp, açılsın. Sadece iki başta ve tam ortada indi bindi olur, o kadar.

**

Amerikan filmlerinde şehrin ana caddelerinden viyadüklerle geçen trenleri görmüşsünüzdür.

Dünyada bir tane Paris ve bir tane Eyfel Kulesi var. Paris’in göbeğinde, Eyfel’e yayan 3 dakikada ötede; Garibaldi Bulvarı’nda tren çelik viyadüklerle geçer.

Tren Sen nehrini, çelik şaheseri Pont de Bir-Hakeim köprüsünün üstündeki viyadükten geçerken; Dünya Mirası Eyfel’i seyretmeye doyamazsınız.

Madem ki, dünyanın en büyük 10 ekonomisiyiz (!) ilkin şehirleşmede de o zirveyi hedefleyelim. Hedef, çağdaş toplu taşımalı kent ulaşımı ise.

**

Siyasiler, belediye başkanları, Meslek odaları; Viyana, Budapeşte, Prag, Londra, Paris’e gitmiştir; Mesleki (?) gezi. Çelik, sanat şaheseri viyadükler, köprüler görmüşlerdir.

“ 70 Model absürt bir öneri.” denilebilir. Kocaeli Acısu mevkiinde, TEM gidiş gelişi üzerindeki McDonalds’ı düşünen Girişimciye ve izin verene helal olsun!

Okullar Tatil; Gıda Denetimi de !

Cuma günü yine Adapazarı sokaklarındaydım. Arabayı, her zaman ki gibi, Doğumevi yanına yapılan Yeni Katlı Otopark’a bıraktım.

Yeni Katlı otopark hala tercihe sokulamadı; arızaları da denetim ilgisi bekliyor.

**

Cuma günü okullar ilk yarı karne tatiline girdi. AKM ve tüm AVM’ler çocuk sesleri ile cıvıl cıvıldı. Sinema, pasta, hamburger, pizza, kolalara koşulmuş.

Gıda Denetimi sıfır! Denetim, vicdanı olan esnafın kendisine kalmış.

Cumartesi Hürriyet’te, bu tür yerlerde kullanılan sadece kıymanın nelerden ve nasıl yapıldığını okudum; çocuklar adına kaygılara sürüklendim.

İnançla övünmek hak edenindir; her övünenin değil.