Ciltte ilk olarak hafif çatlaklar görülmeye başlar ve sonra bu hafif çatlaklar ağrı yapan çatlaklara dönüşerek önlem alınmadığı takdirde enfeksiyona sebep olabilir. Nasır ise, cildin sürtünme veya baskı nedeniyle belli bir bölgede tahriş hissettiği zaman, kalınlaşarak o bölgeyi korumaya alması sebebiyle oluşur. Sürtünme ve baskı devam ederse, nasırın altındaki deri hücreleri iltihaplanıp ağrı ve rahatsızlık verebilir.

Topuk Çatlakları Nasıl Giderilir?

*Her banyodan sonra ponzo taşıyla yumuşak hareketlerle ölü deriyi temizleyin. Çatlak bölgeleri, içeriğinde E vitamini ve jojoba yağı bulunan ayak kremleriyle gün boyu sık sık kremleyin Çatlaklarınız kaybolana dek, sürekli çorap ve kapalı ayakkabı giyin.

*Gece yatarken topuklarınıza, ezilmiş bir aspirinle karıştırdığınız vazelini sürüp çorap giyebilirsiniz Bu sorunu çözen bir yöntem ama uzun süreli kullanımda topuklarda sararmaya yol açıyor.

*Soğuk suyun içine elma sirkesi koyup yarım saat bekletebilirsiniz.

*Gül losyonu ile ayağınıza masaj yapabilirsiniz.

*Aynısafa çiçeğinden elde edilen krem, yağ ya da sarı kantaron yağı cildi yenileme özelliğinden dolayı topuklara çok iyi geliyor aktarlarda bulabilirsiniz.

*Topuklarınıza zeytinyağı sürüp, masaj yaptıktan sonra, galoş giyin ve yaklaşık 2 saat bekletin ya da aynı işlemi gece yapıp galoşla uyuyun

*1 yemek kaşığı limon, 1 yemek kaşığı gliserini karıştırıp ayağınıza sürün

Topuk Çatlaklarını Önlemek İçin Yapılması Gerekenler

-Düzenli şekilde çorap giymeliyiz. Yaz aylarında çorap giymeyenler geceleri uyumadan önce topuklara vazelin sürüp nemlendirmelidirler.

-Ayakta kalıp devamlı olarak ayakkabı giyenler bu sorunla daha fazla karşılaşırlar. Evde olduğunuz zaman deniz tuzu ve su karışımı yaparak ayaklarınızı dinlendirmeniz faydalı olacaktır.

Editör: TE Bilişim