*Haftada en az bir kez törpüleyin. Bu tırnakları güçlendirecek ve çatlaklara karşı dayanıklı kılacaktır.

*Tercihen, üst derileri kesmeyin. Çünkü onların görevi tırnakları bakteri ve mikroplardan korumaktır. Krem yardımı ile yumuşatıp nazikçe geri iterek görünmemelerini sağlayabilirsiniz.

*Ellerinize günde iki kere nemlendirici merhem uygulayın, bu tırnakları vurgulayarak daha sağlıklı ve güzel görünmelerini sağlar.

*Eğer tırnaklarınız fazla oje veya sigara yüzünden sararmışsa, beyaz üzüm sirkesi ile ovun.

*Oje ve aseton kullanımınızı kısıtlayın. Ojeyi çıkardıktan sonra, yeniden boyamadan önce en az bir gün bekleyin. Yağlı kumaşlar halinde satılan ve aseton içermediği için cildinize ve tırnaklarınıza zarar vermeyen oje çıkarıcılar vardır.

*Eğer uzun tırnaklara bakamıyorsanız, en iyisi onları kısa tutmaktır.

*Ev işleri yapıyorsanız, ellerinizi eldiven giyerek koruyun. Özellikle de çamaşır suyu gibi kimyasallar ile temas edecekseniz.

*A vitamini tüketin ki tırnaklarınız sağlıklı ve güçlü olsun. A vitamini bir çok meyve ve sebzede mevcuttur.

*Tırnaklarınızı alet olarak kullanmayın. Aynı şey dişleriniz için de geçerli. Bu, tırnaklarınız kavanozları açmak, yerden leke kazımak, ve çatlakları temizlemek için değil, ellerinizi korumak ve iyi görünmelerini sağlamak için var demektir.

*Tırnaklarınızı sertleştirmek için, ojenize sarımsak suyu karıştırabilirsiniz. Ayrıca bir kaç diş sarımsağı ezip tırnaklarınızın üzerinde bekletebilirsiniz. Başka bir alternatif de, tırnaklarınızı yakşalık 20 dakika boyunca, demlenmiş zenberek otuna batırmaktır. Çok sağlam bir sertleştirici için, iyice kıyılmış bir diş sarımsak, 8 damla limon suyu ve 5 damla beyaz iyodu karıştırın. Bu karışımı oje sürmeden önce baz olarak kullanın.

*Tırnaklarınızı boyamayı seviyor ama kurumalarını bekleyecek vakit bulamıyorsanız, tırnaklarınızı içinde buz parçaları olan bir tasa sokabilirsiniz.

*Eğer oje sürmeden önce ellerinizi beyaz üzüm sirkesine sokarsanız, ojeler daha uzun ömürlü olacaktır.

Editör: TE Bilişim