Sarımsak Çayının Faydaları Ve Hazırlanışı

Sarımsağın faydalarını duymayan yoktur. Pek çok hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde modern tıptan sonra en iyi destekçi ve tamamlayıcı olan sarımsak, şifalı yönüyle hem hayranlık uyandırır hem de hem de sıkça tüketilir. Sarımsağı turşularda, mezelerde, zeytinyağlılarda, yoğurdun içinde, bazı çorbalarda, fırın yemeklerinde, kahvaltılık salçaların içinde, salatalarda ve daha pek çok yerde severek kullanırız.

Sarımsak Çayının Faydaları Ve Hazırlanışı

Sarımsağın faydalarını duymayan yoktur. Pek çok hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde modern tıptan sonra en iyi destekçi ve tamamlayıcı olan sarımsak, şifalı yönüyle hem hayranlık uyandırır hem de hem de sıkça tüketilir. Sarımsağı turşularda, mezelerde, zeytinyağlılarda, yoğurdun içinde, bazı çorbalarda, fırın yemeklerinde, kahvaltılık salçaların içinde, salatalarda ve daha pek çok yerde severek kullanırız.

13 Kasım 2017 Pazartesi 10:17
Sarımsak Çayının Faydaları Ve Hazırlanışı

-Sarımsak çayı kalbi güçlendirir ve vücut direncin artırır.

- Son derece güçlü bir antibiyotiktir.

-Sarımsak çayı vücuttaki ödemi alır ve vücudu rahatlatarak hafifleme sağlar.

-Sarımsak çayı faydaları arasında sindirimi kolaylaştırma özelliği de vardır.

-Mideyi rahatlatır ve midedeki bakterilerin çoğalmasını önler.

-Vücudun toksinlerden arınmasını sağlar.

-Kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur.

-Mineral ve vitamin açısından oldukça zengindir.

*Gazı giderir.

-Sinüsleri açar.Bronşitin zorlayıcı etkilerini hafifletir.

-Gribe karşı etkilidir.Enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırır.

Sarımsak Çayı Nasıl HazırlanırMalzemeler:

1 diş sarımsak

2 çay kaşığı bal

2 çay kaşığı limon

1 bardak su

Hazırlanışı:Bir cezveye suyu ve 1 diş sarımsağı koyarak kaynatın. Cezveyi ocaktan aldıktan sonra soğuması için bekletin ve ılınınca içine 2 çay kaşığı bal ile 2 çay kaşığı limonu ilave edin. Bu çaydan günde 3 bardak tüketebilirsiniz. Çayınız her seferinde taze olarak tüketin.

Sarımsak çayı nasıl içilir, aç yahut tok karnına fark eder mi diyenler için, aç karnına içilmesinin çok daha etkili olduğunu hemen söyleyelim. Eğer sarımsak çayını diyet için kullanacaksanız her öğünden evvel aç karnına 1 bardak tüketmelisiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.