Aloe vera bitkisi saç derisini uyaran kimyasal maddeler içerir. Aloe vera bitkisinin iç yaprağı küplere bölünür. Bu jelatinimsi küpler saçların döküldüğü yere konup bastırılarak masaj yapılır. İşlemin gece boyunca etkisini sürdürmesi için kafa derisi bezle sarılmalıdır. Ertesi gün biraz ılık suyla ve yarım limon suyuyla yıkayın. En iyi sonuç için 3-4 hafta boyunca uygulanmalıdır.

Hindistan cevizi suyu, besin ve asidik doymuş yağlardan zengin bir meyvedir. Hindistan cevizinden çıkarılan süt saç kaybını önler. Hindistan cevizinin sütünü elde etmek için hindistan cevizi rendelenir ve bir bez yardımıyla süzülür. Bu sıvı saç derisine sürülüp masajla emilimi sağlanır. Haftada bir uygulanmalıdır.

Soğan A, B ve C vitaminlerinden zengindir ve en iyi tarafı saç dökülmesine karşı koymasıdır. Bu sonucu elde etmek için bir adet beyaz soğanı blendırda 3 çay kaşığı bal ile parçalayın. Bu karışım küçük bir fırçayla saç dökülmesi olan yere uygulanır ve ardından üzeri örtülerek 30 dakika beklenir. Takiben de suyla saç derisi temizlenir. Üç haftadan kısa sürede alacağınız sonuçlara şaşıracaksınız.

Sarımsak ve zeytinyağıSarımsak inanılmaz özellikler barındırır. Alopesiyle savaşmak için olan bu tedaviyi uyguladığınızla kendi gözlerinizle göreceksiniz. Yatmadan önce saç deriniz üzerinde ikiye bölünmüş bir diş sarımsağı sürtün ve sonra zeytinyağı ile masaj yapın. Başınızı sarmalayın ve ertesi gün saçınızıaromatik bir şampuanla yıkayın. Bunu bir ay boyunca haftada 2 kez uygulayın, gözle görülür sonuçlar elde edeceksiniz.

Biberiye ve sedef otu Bu tedavi saç derisinin kan dolaşımını arttırır. Bir dal biberiye ile bir dal sedef otunu 3 fincan suda 5 dakika boyunca kaynatın. Elde ettiğiniz çayı saçınızın şampuandan sonra durulanması için devamlı masaj yaparak kullanın.

Havuç, Bal, Zeytinyağı İki çay kaşığı saf bal, bir çay kaşığı zeytinyağı ve bir havucu hamur haline gelene dek blendırda parçalayın. Bu macun kafa derisine masaj yaparak uygulanır ve saç havluyla sarılır. 20 dakika bekledikten sonra saçınızı ılıksuyla durulayın. Havuç mükemmel bir vitamin kaynağıdır: haftada 2 kez bu bakımı yaparsanız alopesi sorununuz kalmayacaktır

Editör: TE Bilişim